חיסון לחתולים

אלבה

New member
חיסון לחתולים

שלום החתולים שלי קיבלו חיסון בשם rhinotracheitis-calici-panleukopenia, האם זה מה שנקרא החיסון המשולש? הם קיבלו אותו פעם ראשונה כנראה לפני שנה, והוטרינר שלי המליץ פעם בשנתיים כי הם חתולי בית. האם הוא צודק?

for no one

New member
כן זה חיסון משולש

אני בעד החיסון המרובע, למה לא לחסן נגד עוד מחלה נוראית? המחיר הוא אותו מחיר גם ככה. הוראות היצרן הן לחסן פעם בשנה, זהו חיסון מומת, ולגוף אין זכרון חיסוני. ואפילו שמדובר בחתולי בית - חס וחלילה החתול שלך יברח מהבית, תמצאי אותו אחרי שבוע, לא חבל שהוא יחטוף מחלות לא קלות כי הם חוסנו בחיסון משולש פעם בשנתיים?

חיסון לחתולים

ההמלצה המקובלת בארץ היום היא לחסן חתול בחיסון משולש/מרובע (על ההבדל אח"כ) כגורים חיסון, אח"כ חיסון דחף לאחר חודש ואח"כ פעם בשנה. אין עוררין על חשיבות החיסון החוזר לאחר שנה, אך יש דיון נרחב בשאלה האם להעלות את פרק הזמן בין חיסון לחיסון. רוב הרופאים עדיין ממליצים לחסן כל שנה, אך יש רופאים המסתפקים החיסון כל שנתיים. גם חתולים הנמצאים בבית חשופים לרוב הוירוסים, כאשר אנחנו המתווכים העיקריים - ליטפנו חתול בחוץ, דרכנו בתוך הפרשה של חתול וכד' - וכך אנחנו יכולים להכניס את הנגיף הביתה. החיסון המרובע מכיל בנוסף למחלות שציינת (כולן ויראליות) גם חיסון נגד חיידק הכלמידיה. בעבר השתמשתי בחיסון המרובע, אבל היום אני מעדיף את החיסון המשולש. יש לו פחות מקרים של תופעו לוואי לחיסון (חום וחולשה הם התופעה הנפוצה), וכאשר החתול מחוסן כנגד שאר המחלות, סימני הכלמידיה לרוב קלים כאשר המחלה באה לבדה. לא זכור לי אפילו לא מקרה אחד בשנה האחרונה של חתול מחוסן בחיסון המשולש שקיבל את המחלה הרביעית. זו דעתי, אך רבים וטובים סבורים אחרת ממני ומעדיפים את החיסון המרובע. כנראה שאין תשובה אחת נכונה, ואלו חילוקי דעות לגיטימיים.

אלבה

New member
תודה ועוד שאלה

חשבתי לפתוח בבית פנסיון ולקחת עוד 2-3 חתולים להשגחה. האם עדיין אפשר להסתפק בחיסון כל שנתיים, והאם חשוב לבדוק שגם החתולים שמובאים אלי מחוסנים?

אני חושב שכן

אחת הסיבות שיהיה כדאי לחסן את החתולים כאשר יש לך פנסיון היא דווקא תגובת הבעלים של החתולים. אם יקרה משהו לאחד החתולים שלהם (ויכול לקרות), את/ה תראה הרבה יותר טוב אם תוכל להראות שהחתולים שאצלך מחוסנים. אותו הדבר לגבי אלו המובאים אליך. כך שלו מטעמי כסת"ח תאלץ לעשות זאת. אגב - אם אתה מביא את החוץ פנימה (בדמות חתולים אחרים), זה כמו חתול שיוצא החוצה לגבי החיסון. כמו שכתבתי קודם, אני לא חושב שזה משנה.

שאלה לד"ר ירום

כאשר אתה מדבר על תופעות לוואי,היש באפשרותך לומר בכמה תופעות לוואי נתקלת בשנה האחרונה עקב חיסון מרובע??

לא נתקלתי

מאחר ואני מחסן בחיסון המשולש, לא נתקלתי בתופעות לוואי של המרובע. אין לי נתונים סטטיסטיים מהתקופה בה חיסנתי בחיסון המרובע, אבל זו תחושתי, וכך גם עלה בשיחות עם עמיתים אחרים, כאשר החלטתי לעבור לחיסון המשולש.

לד"ר ירום - גם הוטרינריות

שמטפלות בחיות המחמד שלי מעדיפות לחסן בחיסון משולש ושיקוליהן הן כמו שיקוליך.

גן חיות

New member
הווטרינר שלי התחיל לחסן במרובעת

בשנה שעברה. בינתיים, אני(8 חתולים)לא נתקלתי בתופעות לוואי

for no one

New member
לא. בארץ אין חיסון יעיל נגד FIV

יש חיסון חדש בארה"ב, אבל כנראה אינו מתאים לזן של הוירוס בארץ. ודרך אגב - לחתולים רגישים אפשר לתת מעט שיכוך כאב לפני החיסון ואין תופעות לוואי

שיכוך כאבים

מאחר והתגובה הבעייתית היא התגובה החיסונית, ולא הכאב בהזרקה, הייתי בוחר תרופות אחרות לצמצם את הבעיה, אבל זו גם אפשרות מעניינת. מעצם העובדה שרואים שכמה רופאים בוחרים בכמה דרכים שונות ניתן להבין שכנראה אין אמת אחת, וכל אחד נוהג לפי העדפותיו.

חיסון ל- FIV

עד כמה שאני יודע, התחילו לייבא את החיסון לארץ, אבל הוא מאוד בעייתי. החיסון איננו תקף לכל הזנים של הנגיף, ואפילו לא ברור אילו זנים יש בארץ. נכגון להיום אני לא ממליץ להשתמש בו. בעבר (לפני 5-6 שנים) חברת פייזר התלבטה אם לייבא לארץ חיסון נגד FIP. אם הם לא עשו זאת עד היום, כנראה שהחליטו שזה לא יעיל או לא כלכלי.

למעלה