חיסון לחצבת

חצבת

שלום לכל משתתפי הפורום, שעה שלמה כתבתי ונסיתי להביע את דעתי על החיוניות לבדוק אם יש לכל אחד מכם חיסון ודאי לחצבת. בלחיצת שלח, הכל נמחק. אז.. אעביר את המידע מהעיתונות ומהאתר הרפואי מד נט. ואם תשאר לי סבלנות אכתוב לכם את דעתי. בריאות הצבור http://www.mednet.co.il/news/full_info2.asp?info_id=49942 מה לייעץ למטופלים לאחר חשיפה לחצבת מקור 25/03/2008 ד"ר ישי לב וד"ר יאן מיסקין כל מי שיש בידו תיעוד של שני חיסונים שקיבל מעבר לגיל שנה- ייחשב מחוסן ! יוצאים מן הכלל בהם יש לשקול מתן חיסון* : ילדים : • ילד מתחת לחצי שנה – יקבל חיסון בגמא-גלובולינים – Beriglobin IM 0.25 מ"ל לק"ג (רק בקופ"ח) • ילד חצי שנה עד שנה – יקבל חיסון רגיל לחצבת (שלא יחשב לתוכנית החיסונים) • גיל 1-6 : אם עבר חודש מהחיסון והייתה חשיפה ודאית – נותנים חיסון שני ! אם לא ברור לגבי החשיפה לא חובה לחסן אך ניתן להקדים את החיסון של גיל 6 • בגיל 6 ועדיין לא בביה"ס – ללכת להתחסן בלשכת הבריאות המחוזית במבוגרים : • מי שנולדו לפני שנת 57 – מוגנים ואין צורך בחיסון • במי שנולדו אחרי 57 – אם אין תיעוד של שני חיסונים יקבל חיסון אחד בלשכת הבריאות המחוזית (אי אפשר לבדוק נוגדנים לכולם) מדוכאי חיסון / נשים בהריון : • גמא-גלובולין אך ורק אם לא קיבל אפילו מנת חיסון אחת * חיסונים פעילים מקבלים בטיפת חלב \ לשכת הבריאות ע"פ מדיניות מקומית המידע הוכן ע"י ד"ר ישי לב, מומחה ברפואת משפחה ד"ר יאן מיסקין, מומחה ברפואת משפחה ומחלות זיהומיות שירותי בריאות כללית - מחוז ירושלים

חיסון לחצבת

מכוון ודברי המנוסחים והמסבירים בהרצאה שלמה נמחקו.. אלו דברים שכתבתי לכל מנהלי המרפאות: שלום לכולכם, מצורפת ידיעה על תוכניות משרד הבריאות בנושא התפרצות מחלת החצבת. מה שמשך את תשומת ליבי בעיקר הוא השנים בהן הציבור קבל חיסון אחד בלבד. לנולדים עד 1978 אני רואה ברכוז החולים במרפאות הספציפיות של CF מקום עם סיכון גבוה. לפי הנתונים הסיכון לחצבת חרג מהמגזר החרדי ומדביק ציבור שהיה אמור להיות מחוסן. אני מעלה בפניכם את הרעיון לבדוק אלקטיבית (אפילו טלפונית) את מצב החיסון לחצבת בקהילת חולי CF (חרדים ולא חרדים). ולשקול חיסון נוסף לחולי CF שנולדו לפני 1978 . מכוון ויוזמה מעין זאת קשורה בהשקעת זמן. מציעה לבקש את עזרת איגוד CF נכון שהכתוב במסגרת ההמלצות מתיחס לאנשים שנחשפו לחצבת. אני עדיין חושבת שחולי CF שלא קיבלו חיסון שני צריכים צריכים לקבל אותו גם בלי קשר לחשיפה ודאית, בגלל אופיה של מחלת החצבת והמסוכנות שלה לחולים ב CF . בברכה, דליה אור 09-7429180 050-5401137

חיסון לחצבת

מנסה לצרף קובץ לאחר ששיניתי את גודלו. מקוה שאפשר יהיה לקרוא אותו

sporTV

New member
לא יכול לעזור

אני יליד 1987
אבל שבחים על עיני הנץ שאיתרו הנושא.

למעלה