חיסון דרך בי"ח

טלוי

New member
חיסון דרך בי"ח

הורים יקרים שלום,
קבלתי מכתב מבי"ח איכילוב שרוצים לתת לתינוקת שלי בת חצי שנה את החיסון
(RSV (SYNAGIS בשביל טיפול מונע וכתוב בו שהזמינו את התינוקת שיתנו לה חיסון SYNAGIS הרביעי לעונה.

אשמח מאד לדעת ולהבין מה זה חיסון ?! אני מציינת לכם שתינוקת שלי נולדה שהייתי בהריון 34+6 שבועות והיא פגית אך עד היום הכל תקין באופן רגיל.

בדקתי את הפנקס לחיסונים של תינוקת שלי ולא הופיע על שם החיסון הנ"ל ולא הבנתי מדוע שרשמו את החיסון הרביעי לעונה, אודה מאד שאם ידוע לכם להסביר לי לגבי זה.

טחיא

New member
אם אני מבינה נכון זה השם לחיסון

זה בעצם נוגדנים שניתנים למי שזכאי במהלך העונה

נובמבר בחיסון בראשון

דצמבר שני

ינואר שלישי

פברואר רביעי

ומרץ חמישי

משהו כזה אצלי אומנם נולדו בשבוע יותר מוקדם אבל לפני שנתיים הן לא היו זכאיות

אבל אני יודעת שזה ניתן מנובמבר עד מרץ כול חודש

אז ככה

לפני כחודש הורחבו הזכאויות לחיסון הזה ולכן זומנתם עכשיו. עד לפני חודש החיסון היה לכל מי שהיה בן חצי שנה ב1.11.13 ונולד עד 33+6 או מי שהיה מקסימום בן שנה ונולד עד שבוע 32+6
עכשיו הרחיבו לכל מי שהיה בן מקסימום חצי שנה ונולד עד 34+6
החיסון הוא בעצם טיפול מונע לוירוס הRSV שכמעט כלהילדים יחלו בו בחורף אבל לפגים הוא מסוכן עד כדי סכנת חיים.... מקבלים פעם בחודש
עולה המון כסף ויעיל מאוד
לדעתי בכלל אין שאלה- רוצו לקבל! בשביל זה העמותה נלחמה על הרחבת הזכאות בסל הבריאות. השנה נשארו לכם 2 חיסונים

טלוי

New member
עכשיו אני מבינה ותודה על הסברות ! יש שאלה

אם אני לא טועה שאני חושבת שזה חיסון ראשון שיתנו לתינוקת שלי למרות שציינו שזה יהיה חיסון רביעי אבל אני לא רואה שרשמו לי בפנקס חיסונים שנתנו בעבר...

האם נתנו בעבר לתינוקת שלי שלא רשמו בפנקס ?....

לא נתנו להן

כי הן לא היו זכאיות עד עכשיו.. הם יקבלו רק 2 חיסונים
שום חיסון לא ניתן בלי לרשום אותו

כל קופה עושה במקום אחר

אבל בכל מקרה אף פעם זה לא בטיפת חלב הרגילה- זה חיסון יקר ומעטים שמקבלים אותו אז מרכזים במקום אחד
הכללית עשתה הסכם עם בתי החולים ושולחת לשם

למעלה