חיסון בכיתה ב

y u l i y

New member
חיסון בכיתה ב

שלום לכם בתי (לא בספקטרום) בכתה ב' עד היוםקיבלה את כל החיסונים והיא בסדר. בקרוב היא עומדת לקבל טטנוס+דיפטריה+פוליו. כעת שאני מעורבת בנושא הביו רפואי אינני רוצה לקחת כל סיכון ולכן ביקשתי מהאחות לקבל עבורי ניר המגדיר בדיוק מה מכיל החיסון. קיבלתי תשובה בעל פה שהחומר המשמר הוא פנוקסיטנול ושאין טימרוסל. שאלתי היא: 1. האם ידוע לכם האם חומר משמר זה אינו מכיל מתכות כבדות או כל דבר מסוכן אחר? 2. האם יש סיכון בשילוב שלושת החיסונים הנ"ל יחדיו? 2. האם להסתפק מספיקה תשובה בע"פ ואם לא מה הערוצים לבירור יותר מעמיק? תודה מראש יעל יגיל

יעל אני ממליצה שלא לתת -יש כספית שם

גם אם במינון נמוך יותר- ממש כדאי להימנע... הצצתי לכאן באדיבות המחלקה, לשלוח ד"ש, אנחנו עדיין באשפוז וממש נממאס לנו.... חג שמח!

razgalili

New member
חיסון DTP

DTP זה טטנוס דיפטריה ופטרוסיס אם בתך קיבלה את כל החיסונים עד היום אז היא קיבלה כבר חיסון לכל שלושת המחלות והיא בעיקרון מוגנת מהן והחיסון הזה יהיה רק חיסון דחף. החיסון מכיל חומר משמר, בעבר החיסון הזה החיל כמויות גדולות של כספית. גם פנקסטינול הוא רעל חריף ואין לי מושג איזה נזקים הוא גורם לעומת כספית. פנקסטינול ניתן בדרך כלל עם אלומיניום שגם הוא מתכת כבדה ורעילה, אם גם הרבה הרבה פחות רעילה מכספית. ה DTP נחשב לחיסון הכי מסוכן בגלל אלמנט ה P (פטרוסיס, שעלת) שנחשב בעבר לחיסון שגורם להכי הרבה תופעות לוואי מנזק נוירולוגי קבוע ועד מוות. המחלה עצמה (שעלת) היא מחלה כואבת וקשה במיוחד ומסוכנת לילדים אך הסיכון שבה הוא בעיקר לילדים מתחת לגיל שנתיים. החיסון של הילדה שלך מגן על ילדים אחרים והרבה פחות עליה. דעתי האישית (והידועה) היא שלבני משפחה של ילדים אוטיסטים הסיכון מהחיסון הוא בלתי ניתן למדידה לעומת ההגנה שהחיסון אולי נותן, ולכן עדיך להימנע ממנו. לגבי התשובה שקיבלת בעל פה - כשיותם היה בן שנה וחצי, לפני שהוא אובחן הגענו לרופא לעשות חיסון DT (בלי P) וביקשנו במפורש לקבל חיסון נטול כספית. הובטח לנו על ידי הרופא שהחיסון אינו מכיל כספית. בדיעבד נודע לנו שכל החיסונים מסוג DT ללא יוצא מן הכלל מכילים כספית. במילים פשוטות - לא להאמין לרופא בשום פנים ואופן, אם משום מה החלטת לתת את הזריקה לילדה, לדרוש לקבל את הדף לצרכן, לצלם וללכת לבדוק באינטרנט את כל הפריטים שמופיעים שם אחד אחד.

למעלה