חיסון אדמת

חיסון אדמת

הבנתי שמומלץ לעשות חיסון אדמת לפני הריון במידה ואין.
אני לפני התחלה של טיפול ivf ראשון, והאחות אמרה שהחיסון חסר לי ושמומלץ לעשות, אבל אם אעשה אותו עכשיו נצטרך לחכות חודש בכדי להתחיל בטיפול... במקום בימים הקרובים.
למה בעצם צריך לחכות חודש מהחיסון?
ולמה הוא ככ חשוב לפני הריון?

gilati10

New member
אני חושבת שזה בגלל שמדובר בחיסון חי מוחלש

אז יש סיכוי קטן לפתח קצת תסמינים וזה כמובן שלא רצוי אם מנסים להיכנס להיריון.
אם חלילה נדבקים באדמת במהלך ההיריון יש לזה השלכות לא פשוטות לגבי העובר - כל מיני מומים למיניהם. כמבון שעדיף להתחסן לפני היריון.

חדשה 282

New member
תבדקי לפני בפנקס חיסונים שלך

אם חוסנת ב2 מנות שהיית ילדה , אני למשל חוסנתי שהייתי ילדה והיום אני לא מחוסנת נגד אדמת , לדברי הרופא שלי לא יעזור להתחסן שוב כי יש אנשים שהחיסון לא משפיע עליהם וזה מיותר להתחסן כל פעם שוב ושוב ... ולכן המשכנו בטיפולים ללא חיסון לאדמת

Nashuki

New member
לא הייתי מתרגשת

כמו שתיארו פה מעליי, אני עשיתי שני חיסונים למרות שעשיתי כשהייתי ילדה וזה לא תפס...עדיין אין לי נוגדנים. יש לי שתי קולגות בהריון ולא היו להם גם נוגדנים לאדמת לפני ההריון.

אמאלוסי

New member
בארץ כולם מחוסנים

אין סיבה שלא קיבלת את החיסון בילדות (אלא אם כן הורים שלך היו נגד חיסונים). אני הייתי משכנעת אותם שאני מחוסנת ושאבקש בדיקת טיטר נוגדנים מרופאת משפחה.

giraffelle

New member
שתי מנות חיסון נכנסו לשגרה רק לפני משהו כמו 30 שנה

כשהכניסו את המנה השניה לסל, היו כמה שנתנונים, כולל השנתון שלי (אני 31), שלא קיבלו את החיסון בגיל שנה אלא רק בכיתה א' כמו שהיה עד אז, ולכן קיבלו (או היו אמורים לקבל) השלמה בסוף היסודי או בחטיבה.
מי שנולד אחרי זה קיבל שתי מנות חיסון, בגיל שנה וכיתה א, ומי שנולד לפני זה קיבל רק מנה אחת (אם כי היו גם כאלו שקיבלו את החיסון באופן פרטי).

a morph

New member
זה ממש לא מדויק

יש אנשים שלא מחוסנים אפילו שקיבלו את החיסון בילדות, זה קורה. טיטר נוגדנים חשוב לעשות באמת, ולא רק בשביל "למרוח" את האחיות ב ivf.

גם לי רמת הנוגדנים הייתה נמוכה

ולכן הפנו אותי לעשות שוב חיסון אדמת. כמובן שהנחיה שקיבלתי על ידי הרופא שהפנה אותי - רופא הפריון של בנק הזרע ולא הרופא המטפל שלי, שצריך לחכות חודש לאחר מכן לפני שמבצעים טיפול - לפני שנכנסים להריון. אבל כאשר נגשתי למשרד הבריאות , כי רק שם עושים את החיסון , קיבלתי מסמך הנחיות של משרד הבריאות המאשר כי לא צריך לחכות את החודש הזה. כך שכדאי לך לעשות את החיסון כדי להיות על הצד הבטוח

זה בדיוק מה שיש לי, אבל.....

רמת נוגדנים נמוכה וכנראה שצריכה לקבל שתי מנות בהפרש של חודש מכל אחד מהם.
ושלפני טיפול ivf צריך לחכות עוד 3 חודשים....הייתכן?!?!? לחכות כמעט חצי שנה בגלל 2 חיסונים.
מתסכל מאוד,עד שהגענו לרגע "המיוחל" להתחיל טיפול.
איך זה שלך אמרו שאין צורך לחכות חודש ולי אמרו כמעט חצי שנה????

מי אמר לך את זה ?

תיגשי למשרד הבריאות ושם נותנים את הפרטים המלאים.
לי אמרו שמכיוון שקיבלתי חיסון לאדמת בכיתה ו' (היום אני בת 41) אז אני צריכה לקבל רק עוד חיסון אחד וגם אם התוצאה של הבדיקה לאחר חודש כדי לראות את רמת הנוגדנים תהייה נמוכה אני מחוסנת ואין צורך לעשות שוב. והם גם יכולים לתת לך את זה במסמך.

למעלה