חיסולים

i am just me

New member
חיסולים

דיווח: חיל האוויר תקף מכונית בבית להיא; יש נפגעים מקורות פלסטינים מסרו כי כלי טייס של חיל האוויר תקף בטילים מכונית בעירייה בית להיא שבצפון רצועת עזה. נוסעי הרכב נפגעו אך מצבם אינו ברור. זה קטע שמופיע עכשיו בYNET במבזקים (לצערי לא הצלחתי לשים לינק כי זה מבזק...). בקיצור, רציתי להתחיל דיון על העלייה הדרסטית בכמות החיסולים, הפגזות, הפצצות או מה שלא יקראו לזה. אז רק לשם כל מי שלא מעודכן, הנה כמה חיסולים מה עשרה ימים האחרונים... עכשיו בידיעות ב31.5 ב5.6

i am just me

New member
עוד במבזקים...

דיווח: פגז של צה"ל פגע בבית ספר בבית להיא מקורות פלסטינים דיווחו כי פגז של צה"ל פגע בבית ספר בעיירה בית להיא שבצפון רצועת עזה. במקום ישנם ככל הנראה מספר פצועים. אני מניחה שמדובר באותו מקרה כמו במבזק הקודם, אז כנראה שזה היה ליד בית ספר. ועוד עידכון: ההפגזה בעזה שלפני רגע היה כתוב שהיו 15 הרוגים (זה מה שכתוב בלינק) עכשיו המספר ירד לשישה אבל לדברי הסהר האדום עוד אי אפשר לדעת.

ד ר ו ר 1

New member
13 נרצחים סה"כ בפעילות צה"ל

חיל האוויר וחיל הים יורים טילים ופגזים לעבר משגרי קסאמים ו"מרחבי השיגור". 9 פלסטינים נהרגו בחופי הרצועה. 4 משגרי קסאמים נהרגו אף הם. הרמטכ"ל הורה להפסיק את הירי לידיעה המלאה ב- Walla!
שימו לב שמתוך 13 פלסטינים שישראל רצחה, רק 4 (!!!) היו משגרי קסאם, וגם הם הוצאו להורג ע"י ישראל, ללא משפט.

ד ר ו ר 1

New member
הפגנת בזק במחאה על החיסולים../images/Emo124.gif

סוף שבוע עקוב מדם: חיסולים, חמישה עשר אזרחים פלסטינים הרוגים ועשרות פצועים מאש צה"ל מהאויר, הים והיבשה. מחר, 19:30 נפגין מול הקיריה בקריאה לחיילי צה"ל:
"חיילים, סרבו להפגיז את עזה"
"חיילים, סרבו לשרת בשטחים"
אומץ לסרב, יחד עם שאר תנועות השמאל, תקרא לממשלת ישראל לשים סוף לטירוף ולהיכנס למשא ומתן מיידי. נפגשים ב-19:30 מול הקיריה. אנא הפיצו את הדואר וצרו קשר עם כל אדם שעשוי להגיע להפגנה. דוד זונשיין: 054-5656760. אריק דיאמנט: 052-3754528.

the mnm factor

New member
אני מתנגד להפגנה הזו.

אני בהחלט בעד להפגין נגד החיסולים. אני חושב שכל מדיניות שפוגעת בחפים מפשע היא נוראית ובנוסף אני חושב שהיא כלל לא מועילה לאף צד ובדרך כלל היא מדיניות לא מחושבת שפוגעת בנו מאוד. אבל אני לא מתכוון לצעוק ולהטיף לחיילים אחרים לסרב פקודה. אין לי בעיה לצעוק על המאמן (על הממשל), אני לא מתכוון לצעוק על השחקנים.

בעיני הגישה הזאת קצת מתחסדת

מי אחראי למלחמה אם לא החיילים שנלחמים אותה? לא משנה באיזה דרג. האם מי שלוחץ על כפתור כשהוא במסוק באויר והורג ילד יותר טוב מהמפקד שלו שיושב בקריה ושותה קפה? אנחנו לא נגד החיילים, אנחנו נגד המעשים שלהם. לכן אנחנו לא קוראים להם להתפגר, אנחנו קוראים להם להפסיק לבצע פעולות כאלה.

ד ר ו ר 1

New member
זו התממות

עמיר פרץ ודן חלוץ יכולים לרשום ולהוציא פקודות כמה שרק ירצו, אבל אם לא יהיו חיילים שילחצו על ההדק, לא תהיה משמעות לפקודות האלו... מי שבסופו של דבר מיירת את הפצצה על האוכלוסיה האזרחית הוא החייל X ולא דן חלוץ או אולמרט או עמיר פרץ.

i am just me

New member
אז יש הפגנה אחרת

בשש וחצי מול הבית של דן חלוץ (הוא לא סתם עוד חייל...) ואני די בטוחה שההפגנה מול משרד הבטחון התבטלה.

לא נרצחים, הרוגים, בשגגה.

יש בכלל למישהו עוד נתונים על הנסיבות של הירי, למה ירו, מה גרם לירי, ברור לי במאה אחוזים שלא כיוונו כדי להרוג את אותם אזרחים והם לא היו המטרה אז רצח זו סתם הסתה שטנית מבית היוצר של הפנאטים האנשי ציונים מהשמאל הרדיקלי. אפשרות ראשונה: מחבלים בחרו לירות בקרבה לחוף והשתמשו באזרחים שהיו שם כמגן אנושי, אנחנו ירינו לכיוונם מתוך הגנה עצמית ותוך כדי כך גם אזרחים נהרגו, כלומר מי שאשם במותם הם המחבלים. אפשרות שניה: טעות אנוש של צה"ל, קורה, הירי לאיזור לא היה מדוייק ופגע היכן שלא היה צריך לפגוע, גם זה קורה במלחמה. "הוצאו להורג ללא משפט" הבדיחה הזאת כבר ממש לא מצחיקה, על איזה משפט אתה מדבר?, איך בדיוק מביאים למשפט אנשים שעומדים לירות קסאמים?, חשבת על זה או שזה בכלל לא מעניין אותך, הכי קל להטיף מוסר, גם הכי טיפשי, מתי מביאים אותם למשפט, אחרי שהקסאם פוגע בחדר של תלמיד בית ספר משדרות והורג אותו?, איך בדיוק, שולחים להם צו? (והם באמת יבואו...
), אולי נכנסים עם כוחות קרקע ועולים על מטען? איזו דרך אתה מעדיף?

Fleddermaus

New member
זה לא ניתן להצדקה.

אם נהרגו חפים מפשע, יש מקום לחקירה. אי אפשר להגיד "טעות אנוש, קורה" כאילו רק שפכת מיץ על שטיח חדש. חייבים לחקור איך לעזאזל זה קרה.

ברור צריך לחקור, לחקור בשיא

הרצינות, אני מתנצל אם נשמע מדברי נימה של זילזול, אין כאן זילזול. מצד שני אני לא מתלהם וישר הולך על "רוצחים...טבח..." זה באמת מוגזם ולא מבוסס על שום דבר פרט לשנאה שטנית קודמת לישראל ולצה"ל כמו של הסנדלר והאירגונים בהם הוא תומך.

i am just me

New member
כל תותחן יגיד לך

שהפגזות הן דבר לא כל כך מדוייק. כל כך וכך הפגזות תהיה טעות, וזה בדיוק מה שקרה בלבנון שבטעות הורדנו פצצה על מחנה פליטים והרגנו 80 איש. אלה באמת טעויות, אבל אלה טעויות שהממשל שלנו מוכן שיקרו ויודע שיקרו כי זה תמיד קורה. הממשל שלנו כביכול מוכן לשלם את המחיר הזה שפעם בכך וכך הפצצות יש טעות אבל מה שלא מוסרי בזה זה שלא הממשל שלנו משלם את המחיר בסוף, אלא הפלסטינים שפתאום נופלת עליהם פצצה. כך שכן, המדיניות הזאת ירתה את הפצצה הזאת בידיעה שימותו חפים מפשע בפצצה הזאת או בהבאה. חוץ מזה שהמטרה של ההפצצות הייתה הרבה יותר קרובה לחוף ממרחק הבטחון שאמורים לקחת, והם עדיין ירו...

נכון, זה לא הדבר הכי מדוייק בעולם

למרות בדרך כלל כמעט בכל המיקרים בפגיעות היו מדוייקות. בלבנון זה היה צירוף מצער של נסיבות, ירי קטיושות של החיזבאללה בקרבת מקום של אותו מחנה פליטים + סטייה של פחות ממעלה, ברור שנהרגו שם הרבה יותר ועדיין זה גם לא היה טבח ולא רצח. אם הברירה היא בין לא לירות כאשר יורים עליך קסאמים לבין לירות ולהסתכן בטעות, אני שמח שהמדיניות היא לירות חזרה כדי לשתק את מקור הירי ולהסתכן בבפגיעה בחפים מפשע. אין כזה דבר מרחק ביטחון, הכל תלוי מאיפה בא ירי הקסאמים והם כל הזמן יורים יותר ויותר בקרבה לאזרחים, כנראה שאי אפשר להזניק מטוסים כל הזמן ותמיד יהיו בהיכון באוויר, כנראה שאלטילרי היא יותר יעילה ויותר מתאימה במצב כזה.

i am just me

New member
שאלה לי אליך

מאחר ובטחון כל כך חשוב לך, אולי תשים לב שמאז ההפגזה אתמול נורו מעל 13קסאמים ע"י החמאס שעד לפני עשרים שעות לא ירו עלינו כבר 16 חודשים... אז, למען ישראל, אסור לנו לעשות טעויות כאלו!!!

החמאס הכין את כל הרקטות האחרונות

לפני החיסול שהבכיר שלהם. החמאס התיר לשאר האירגונים כמו הג'יהאד האיסלמי וועדות ההתנגדות לירות עשרות קסאמים על ישראל, מבחינתי הוא הוא שותף מלא, זה שהוא עצמו לא ירה זו סתם החלטה טקטית. החמאס עדיין אירגון טרור, פעיל או לא פעיל זה לא חשוב, הוא עדיין אירגון מאד חמוש, מאד מוממן, יש לו הרבה נשק, הרבה חומרי נפץ, הוא אגר וחיזק את עצמו היטב במהלך ההודנה, הודנא זה לא הפסקת אש, הודנה זה הפסקת פעילות זמנית לצורך התחמשות והתחדשות. אותי לא מעניין מי יורה את הקסאמים, בעיני כל האירגונים בדיוק אותו הדבר, רק השם שונה. לגבי הקסאמים האחרונים, אני מקווה מאד שלא נתרגש יותר מידי ולא נבהל יותר מידי מהאיומים והתמונות הקשות מהחוף, כלל לא ברור לי למה הפסקנו, צריך לחדש את החיסולים והירי לשיתוק הקסאמים בהקדם האפשרי ולא לאפשר להם להרים ראש.

revengen

New member
צביעות לשמה!!

כשהמחבלים באים ומתפוצצים ישר "הם פנאטים רוצחים" "לא צריך לעשות איתם שלום" "הם לא רוצים שלום" "צריך לשרוף את כולם" אבל כשצה"ל בא והורג משפחה שלמה של ילדה בת 7!! והורג את אבא שלה בין היידין ש/לה זה "טעות קורה" אז זהו !! זה לא יכול לקרות!! ולא צריך לקרות!! וזה צביעות להגיד "קורה" "במלחמה כמו במלחמה" אז פעם הבאה כעשיש פיגוע נראה אותך אומר "ככה זה מלחמה תתמודדו" !! חוץ מזה כל הקטע של המגן האנושי הזה זה בולשיט אחד גדול ותירוץ אחד גדול ומפגר ! להרג הלא מוצדק הזה! אני מוכן שפעם הבאה כשמחבלים ירו קאסמים ויהרגו חס וחלילה מישהו להגיד בשמם "טעות קורה הם לא התכוונו "

למעלה