חינם?

מבלגרת

New member
חינם?

היי לכולם,
במסגרת הלימודים שלי בעיצוב אופנה, ביקשו ממנו להכין לוגו וכן סקיצות לכרטיס ביקור כשבסופו של דבר נדפיס את זה ונשתמש לעסק שנקים.
אני מעוניינת להשתמש בפוטושופ אבל קצת התבלבלתי מכל האתרים החינמיים למיניהם.
אני צריכה רקע, ציור כלשהו (של שמלה,בובת דיגום או משהו בסגנון- רעיונות יתקבלו בברכה) וכן פונט בעברית.
1. מצאתי פטרנים שיכולים להתאים. הבעיה היא שעל חלקם היו הוראות ברורים שניתן לשימוש מסחרי ועל חלק לא רשום כלום.
איך אפשר לדעת מה מותר ומה לא? האם יש אתר שלא צריך לחפש באותיות הקטנות? אני מחפשת משהו בסגנון וינטאג' אם יש לכם קישור מתאים.
2. פונטים בעברית- לפי מה שראיתי אין הרבה. האם יש פונטים "רגילים" בעברית שאפשר להוריד? האם ניתן להשתמש באלה של וורד ואם כן, האם יש אפשרות "לייבא" אותם לפוטושופ?
(סורי אם זו שאלה טיפשית, למדנו כולה 6 שיעורים בפוטושופ)

קצת הסתבכתי עם כל העניין, אז אם תוכלו להסביר היכן ניתן למצוא דברים המתאימים לנושא שלי או אפילו לתת קישור אשמח מאוד וכן הסבר מה מותר ומה אסור כדי לא להסתבך בטעות בעתיד
עם כל מיני זכויות יוצרים וכו'.

rachel79

New member
שלום לך, הנה כמה אתרים

הי
שיהיה לך המון בהצלחה בלימודים וכיף לשמוע שמלמדים אתכם גם נושא חשוב זה של מיתוג עצמכם
ושיווק, שיהיה רק בהצלחה
בכל אופן זה נראה לי אתר לשימוש חינמי למטרות מסחריות של פונטים בעברית

http://www.imarketer.co.il/designing/free-hebrew-fonts

וזה אתר לשימוש חינמי בתמונות שצילם בעל האתר עצמו, תעברי על התמונות, אני ראיתי שהוא מדגיש שזה לשימוש חופשי
אבל אם תראי שכתוב אחרת, עמך הסליחה

http://photos8.org/search.php?search=Mannequin&match_type=all

אהלן,

פוטושופ משתמש בפונטים שמותקנים לך במערכת ההפעלה, כך שאם הם בוורד - הם יופיעו גם בפוטושופ (אלא אם כן יש אחד עם תקלה או אי תאימות, לא סביר כ"כ)

אם קנית את האופיס בצורה חוקית- מותר לך להשתמש בפונטים שבאים איתו לכל עבודה מסחרית.

פונטים חינמיים בעברית ישנם, אבל קשה למצוא איכותיים לדעתי.
רחל שמה לך קישור שמכיל לדעתי את רוב החינמיים הידועים.

אני לא בטוחה למה נתנו לכם משימה בעיצוב גרפי כשאתם לא עוסקים בתחום, אבל אישית הייתי עורכת איזשהו מחקר על לוגואים וכרטיסי ביקור מתחום האופנה, כמדומני שיש שם הרבה בובות דיגום ושמלות על קולב וכו'.
אולי אם יורשה לי להציע, אפשר לנסות כיוונים קצת פחות בנאליים - לשלב תפרים על הכרטיס כאילו הוא תפור, להציג מחט, מספריים, אפשר גם טקסטורות דמוי עור וכדומה.

לגבי פטרנים - רק אם רשום בפירוש שמותר לשימוש מסחרי, אחרת זה מתכון לבעיות. בנוסף, אם זה ישמש אותך לעסק עתידי - אולי כדאי להיעזר במעצב גרפי שיש לו פונטים מקצועיים, וגם אולי להשקיע כמה שקלים ברכישת פטרן איכותי.

בהצלחה רבה

מבלגרת

New member
היי

תודה לשתיכן על התשובות.
לא ידעתי שיתנו לנו כזה פרויקט. תיכננתי לתת לגרפיקאית שלה יש כבר את הכלים והרעיונות איך ליצור ורק להסביר את הסגנון שמעניין אותי ושהיא תעזור לי אבל לצערי אני צריכה לעשות את זה בעצמי.
הכיוון שלי זה הוינטאג', אולי בסגנון של טיקטים של פעם או פטן בסגנון וינטג'י ועליו שמלה תלויה. הבעיה היא שמרוב פטרנים שאני רואה אני כבר מתבלבלת.יש כ"כ הרבה אתרים!!

כרגע אני צריכה להתרכז בהכנת לוגו אבל לא כ"כ ברור לי איך מתחילים. אני אצטרך פטרן , עליו הפונט עם שם העסק ואולי ציור קטן? תודה על הרעיון של התחקיר, אומנם ראינו לוגואים אך רובם היו של החברות הגדולות ואני מחפשת משהו מיוחד יותר.
אני אבדוק גם בקישורים.

שיהיה המשך ערב טוב

בד"כ לא נהוג ליצור לוגו בפוטושופ

יש עדיפות לתוכנה וקטורית - אילוסטרייטור.

בכל מקרה לא הייתי מתחילה מהכרטיס, אלא מהלוגו. הוא זה שייצג אותך והוא זה שכדאי שיוביל את הקונספט והקו הכללי.

חשבי על צבעים, על משפט מיתוג (משפט קצר שיתאר את העסק, "טוב שיש מגדל מאחוריך", "קוקה קולה- טעם החיים", או פשוט- "עיצוב אופנה ותדמיתנות" סתם דוגמא.....)

לא חייבים להצמיד איור כלשהו ללוגו אלא, אם את מתחברת לוינטג', אפשר לכתוב את שם העסק והמשפט בתוך שלט וינטג'י קטן, מעין תווית אופנתית של פעם, טיקט שיכניס אותנו לאוירה, ובכלל - כל הכרטיס יכול להוות "זירה" של בד שהלוגו יהיה תפור עליה.

הנה דוגמאות ללוגו וינטג', זה מאוד הולך עכשיו, אבל דווקא בתחום האופנה לא נתקלתי בכאלה, למרות שהם מזכירים לי אישית תווית רקומה.

https://www.google.co.il/search?hl=...urce=og&sa=N&tab=wi&ei=-OThUKTtJ4jK0AWXsoHABw

מבלגרת

New member
לגבי הלוגו

אני אנסה באילוסטרייטור למרות שלמדנו ממש מעט על זה אז מקווה שאצליח. התחלתי לחשוב על עיצוב ללוגו וגיגלתי כדי לקבל השראה על מילים וסגנון ופתאום גיליתי שהשם תפוס !! איזה יאוש
, אז כבר כמה שעות טובות אני מנסה למצוא שם אחר וכבר גייסתי את כל המשפחה לכך אבל בינתיים עוד אין תוצאות.
לגבי העיצוב- אכן חשבתי על מסגרת "עתיקה" ופטרן עדין. אני די מתלבטת אם צבעוני עדין (תכלת, ירקרק, ורוד, אפרסק), או דקורטיבי (אפור בהיר וכדו') או בכלל שחור לבן..
נראה לי שאני באמת ארד מציור קטן ואתמקד במסגרת+פטרן ברקע+השם.
לצערי אני לא מצליחה להיכנס לקישור- גוגל חוסם אותו. משהו לגבי SCRIPTING. מה לכתוב בגוגל?

תודה רבה רבה על העזרה
.

בשמחה

פשוט לכתוב בגוגל תמונות -לוגו וינטג'. רק לראות כמה דוגמאות למה שהתכוונתי.
אשמח לעזור אם תצטרכי עוד משהו, גם באינבוקס

מבלגרת

New member
כן נראה לי

שזה הכיוון, חיפשתי שוב באנגלית ויש הרבה דברים מעניינים.
עכשיו רק נשאר לחפש שם

לילה טוב

למעלה