חינוך

erwr42

New member
חינוך

מדברים הרבה על ה"זכות" לחנך. לאמור, לנקוט עמדה. לכאורה הרבה יותר נכון להיות אובייקטיבי ולהציג לחניך את כל האפשרויות ומתוכן הוא יבחר את מה שמתאים לו. אבל למעשה במציאות כל כך מגמתית איך אפשר להיות אובייקטיבי?! החניך בחר להתחנך בבית ספר? להתעצב תחת שלטון תרבות הצריכה? לסובלנות יש ערך רק אם יש לה גבולות. מה המחיר שנשלם בהיותנו סובלניים לחוסר סובלנות? לבינוניות? לשחיתות? לניוון? לרקב? בדקו את עמדותיכם עצבו לעצמכם חזון ותכוונו אליו! זה לא קל אבל מה האלטרנטיבה? היה זה ברל כצנלסון שאמר "בזכות המבוכה בגנות הטיוח" אל תפחדו מהמבוכה אי נוחות מובילה לשיפור זה שלב שחייבים לעבור בו, הטיוח יגרום לבניין העומד לקרוס להראות כאילו הוא תקין וכשהבניין יתמוטט זה יהיה על הראש של כולנו.להציג את כל הזרמים, לא לבחור זה ה"מצב הפוסטמודרני" זו הרי נקודת ההתחלה של כולנו. עשו את המעשה הנועז, האמיץ, ההכרחי ביחרו! בעיניים פקוחות. הטלת ספק מתוך אחריות אישית(ראו 8 מטרות התנועה) אומר לא לשקוע בספקות לא להיות רופסים אלא לפעול ולכוון בעיניים פקוחות! ככל שאני מכיר יותר את החברה שלי אני רואה כמה היא מתפוררת. צאו מבועת המושב שלכם. לא שהיא מגנה עליכם מי יודע מה... מי האיש החפץ חיים? אוהב ימים לראות טוב! בירחו להבלים או שתסתכלו על המציאות בכנות ותבינו שאם אתם לא מהמתקנים אתם כנראה מהמקלקלים. "במקום בו אין איש הייה אתה איש"

ashllaya

New member
סער יקר

אתה מזכיר לי מישהו שאמר לי פעם "נרשמתי לחוג לפילוסופיה וציפיתי שנצא לחוף ים בבגדים לבנים ונתפלסף ובמקום זה היה כל כך משעמם שעזבתי ישר" (הוא גם הדריך מד"צים ב 98' ) בכל אופן - קשה להבין נגד מי אתה יוצא - כן- אני מאמינה שמי שנמצא בפורום הזה לקח על עצמו לנסות לתקן עד כמה שהוא יכול מבין ויודע. הרבה פעמים רוצים לעשות ולא יודעים מאיפה להתחיל . ולגבי החינוך - עצם זה שנהיה דמויות חזקות ומעניינות החניך כבר יושפע מאיתנו בין אם הוא יודע את זה או לא(אני גיליתי את זה רק בדיעבד אחרי הרבה שנים. אל תשכח שבתהליך לא תמיד גם המדריך עיצב סופית את תפיסותיו כך שהוא יכול לחנך בביטחה לאיזשהו כיוון. בגדול אתה צודק- ולחנך זה לשנות אנשים. אין מה לעשות. עלה והגשם דפנה מלר

למעלה