חינוך

shan111

New member
חינוך

שלום אודה מראש לעזרה, מאוד מתלבטת. אני בת 22 עוד מעט...בשנה הקרובה אתחיל ללמוד חינוך. הבעיה היא שאני מתלבטת בין חינוך לגיל הרך[גן א'-ב'] לבין חינוך מיוחד[א'-י"ב] אני מתלבטת כי אני מתחברת יותר לילדים בגיל גן...מצד שני אין לאן להתקדם הרבה שם, בחינוך מיוחד אפשר להתקדם עם ילדים בעלי לקויות למידה להמשיך וללמוד תעודה לאבחון דידקטי. כמעט נסגרתי על חינוך לגיל הרך ואז אמרתי לעצמי איזה משכורת אני אקבל בתור גננת? אני ממש אודה למי שיעזור לי

תשובה אין הבדלים משמעותיים במשכורות. אני מציע, מאחר שאת נמשכת לעבודה עם ילדים קטנים יותר, להתמקד בשלב הזה בכך (בעיקר לנוכח גילך הצעיר). יש ביקוש לגננות טובות. תמיד תוכלי להשלים לתואר שני בחינוך מיוחד אם תרגישי שאת רוצה שינוי.

shani ls

New member
מוסיפה

תואר ראשון בחינוך לגיל הרך יאפשר לך לעבוד כגננת אבל גם למשל לפתוח חוגים לילדים (אם זה יותר מתאים לך). בהמשך תוכלי גם לפתוח גן פרטי משלך (שההכנסות של עסק כזה הן יותר גבוהות כבר). חינוך לגיל הרך זה תחום מאוד מעניין ומספק גם בלימודים וגם בעיסוק מאוחר יותר ואם את מוצאת את עצמך נמשכת אליו את תהססי. מה גם שיש בו לא מעט כיווני התפתחות מקצועיים (וגם כלכליים). המלצתי היא שתדברי עם סטודנטים שלומדים את התחום כדי לקבל פרספקטיבה רחבה יותר ותשובות להתלבטויות שלך (יש המון ימים פתוחים עכשיו במכללות להוראה. בית ברל שלחו לי הזמנה למשל ליום חמישי. תבדקי מה קרוב אליך ורלוונטי ותגיעי לשמוע פרטים. זה חלק חשוב מהבחירה לפעמים). שיהיה בהצלחה !

למעלה