חינוך פרסי

• פותח הנושא niya
  • פורסם בתאריך

niya

New member
חינוך פרסי

מה אתם יודעים לומר על החינוך הפרסי (גם זה שבארץ?) מה טוב יותר בחינוך הפרסי לעומת היחנוך ה"צברי"? (ובבקשה לא להסתפק ב"הצברים יותר חצופים, הפרסים יותר ממושמעים" - להיות ספציפיים
) מה הייתם משנים בחינוך הפרסי שקיבלתם? מה לקחתם מהחינוך הזה לילדים שלכם?

פרויז1

New member
חינוך מסורתי , מאוזן מאוד מבחינה דתית,

ערכי הכבוד להורים ולמבוגר הם יסוד מוטבע בחינוך הפרסי . צניעות שלהערכתי נבעה מהסביבה הכלכלית והאתנית היו ערךמוטבע. כך גם הההסתפקות במה שיש לעתים במוּעט ולא פעם עם מחסור. לשנות את מה שאני שיניתי בחינוך ילדיי : קודם כל : לא צניעות אלא יוזמה, העזה, שאיפ למיטב ולמירב, לא להישבר בשום פנים, נטילת אחריות אישית על כל מה שקורה לך ואיתך, רק את/ה אחראי לתוצאות !!! לעבוד קשה ? סליחה על הבדיחה. בזה נכשלתי. הסביבה של ילדי שמנת בגבעתיים היתה חזקה ממני וכוחי לא עמד לי. אם כי שנה לפני שהבן שלי התגייס, הכין עצמו יום יום לגיוס וניגש לקבלה בסיירת מט"כל. בסוף העיפו אותו בגלל פלטפוס. הילד נילחם להתקבל. מה הוא לא עשה? כמה פקסים, טלפונים, פגישות אישיות עם נושאי תפקידים...אני הפעלתי קשרים... התחבאתי ובכיתי בשבילו. על איך שהוא נילחם להשיג את שלו!!! פלטפוס בסיירת מט"כל לא קיבלו. הבטיחו לו שבמחזור הבא יוכל לפנות שוב. אחרי 5 חודשי טירונות פנה שוב והתשובה כבר החזירה אותו למה שאני עצמי אמרתי לו : אבל הילד נילחם!!! והבת? סיפור דומה של העזה, עקשנות, עמידה על רצונה, וכל הטוב שבאדם - אבל עם הצלחה. סורי, נסחפתי.

JUN JUN

New member
אז ככה...

* חינוך להתבדלות, לא בריא בכלל. אני מכירה אישית הרבה שלא ישקלו ולא שקלו בן/בת זוג ו/או חברים ממוצא אחר ויעדיפו להשאר לבד (יש לי כמה כאלה עקשנים ברשימת המשודכים שמפסידים עולם שלם) * הלחץ להתחתן, מכירה גם המון שלחצו עליהם להתחתן, בגיל שעוד לא הבשילו לעשות החלטות נכונות, אחר כך כבר באו ילדים ולאוניברסיטה כבר לא נשאר זמן או כח או כסף. הפאניקה של ההורים שהילד/ה ישארו רווקים לא נורמלי... הבושה הגדולה על הילדים שנשארו רווקים בגיל 23 לא מציאותית למציאות שלנו. * ארוע בלי אוכל פרסי - אסון (למחרת יגידו "לא היה מה לאכול") , לא מחשיבים פסטה כמזון אכיל. מה טוב? יש דאגה לדור הבא... הבנים לפחות מסודרים עוד לפני שמצאו חברה. לפעמים גם הבנות. הרבה יותר מעדות אחרות שבהן הילדים עוד מחפשים את עצמם בכל מיני מקומות בלי תכנית או בסיס כלכלי לעתיד. אני מעט חולקת על עניין הצניעות והנחישות של פרויז, מקרוב אני מכירה משפחות פרסיות שהילדים שלהם נחושים ונועזים יותר מראש הממשלה והגיעו למקומות גדולים זה כבר עניין של חינוך של אותה משפחה.

פרויז1

New member
הצניעות הפרסית, כפי שהצעתי, נובעת

מהמחסור. כמעין : אין אז אל תדרשו. והיה מושג נפוף מאוד : חג'אלת בכש, סרתה פאין בנדז! = תתבייש, תוריד את ראשך כלפי מטה. ומי שהצניע לכת ולא דרש והסתפק במה שהיה - קיבל תגמולים מילוליים, כמו שבחים. כך נוצקו בילדים ערכים של ותרנות, וכיו"ב. ג'ון ג'ון ! אני מדבר על בני דורי. את בת דור אחר לחלוטין, שונה מהדור שלי. ילדיי הם בני דור שונה לחלוטין , אחר מבני דורך. למעשה, אני בנקודת קצה אחד, את וקצת מבוגרים ממך באמצע איפושהו, וילדיי בקצה השני. אני דור הצנע וילדיי דור השפע והעודפים. הוריי הגנו עלי מפני מחסור, אני הגנתי על ילדיי מפני העודפים. ראי ילדייך! ערב טוב!

niya

New member
בכלל לא נסחפת!../images/Emo140.gif

זה היה מרתק, ואני גאה לשמוע על הילדים שלך שיודעים לעמוד על שלהם ולהלחם, גם אם לפעמים בטחנות רוח (כמו הצבא, במקרה של הבן) אבל נראה לי שאכן הצלחת בחינוך שלהם, הם יודעים להעיז, לעמוד על שלהם וליזום - כשזה מספיק חשוב להם

niya

New member
אצלנו

הדגש בחינוך היה על צניעות, בכל אורחות החיים. לצערי זה חילחל ונטמע יותר מדי, והרבה פעמים אני מוצאת את עצמי רוצה דברים מסויימים ולא מעזה - כי התחושה היא ש"זה יותר מדי". אני מדברת על הרבה תחומים בחיים, אבל בעיקר בתחומים של עבודה, פרנסה וכו': לא מעיזה בקלות לבקש העלאה בשכר, לא מעיזה יותר מדי לבקש תנאים יותר טובים למרות שאין ספק שמגיע לי
בטח לעומת עובדים אחרים באותה המערכת. ואין לי ספק שרוב זה הוא "בזכות" החינוך של ההורים, שתמיד הטיפו "להוריד את הראש", להסתפק במועט - וגם נתנו דוגמא אישית כזו
מעבר לזה היה חינוך לכבד כל אדם באשר הוא אדם, לאהוב את הבריות והזולת, להיות נעימים ומכניסי אורחים
זה ללא ספק משהו שאני שמחה לקחת איתי ואשמח עוד יותר אם אצליח להעביר גם לילדי. על החינוך לחסכנות אני בכלל לא מדברת

פרויז1

New member
אני מזדהה עם הדברים!

זכור לי אחרי הלימודים שהתחלתי לעבוד, סיכמתי את תנאי שכרי. אחרי כמה שבועות שהתוודעתי למצבה הכספי של אותה רשות מקומית, נתקפתי יסורי מצפון. על השכר שאני מקבל. העיקה עלי השאלה : איך אני מקבל 1,800 לירות בחודש מרשות במצב כספי כזה. שנה וחצי לא ביקשתי העלאה, בעוד שבהסכם, קידומי היה צריך להידון אחרי 6 חודשים. בתום שנה וחצי התחריתי על מכרז במקום אחר, זכיתי ויצאתי. שימו לב למעצורים !!!

פרויז1

New member
היה לי מקרה דומה :

אכפתיות, מקצועיות וחריצות שמו אותי במרכז המחלקה. יום אחד העזתי לשאול ממקבל ההחלטות הרלוונטי, אם אפשר לבקש תוספת (אחרי שחברים דחפו והכו אותי לעשות את זה), מקבל ההחלטות אמר לי לבקש תוספת אחוזית שיכול היה להגיע מעל 65% (!). אני הורדתי את ראשי ואמרתי : טוב, אני מבקש. הוא אמר : לא כך! לך לממונה שלך תבקש ממנו, תתחיל לגלגל את זה ואני אאשר! לא העזתי לפנות אל הממונה ועד היום לא קיבלתי אפילו 1% של התווספת. את הבנת את זה, גיברת איברכה?!!!

דוטקצי

New member
החינוך הפרסי

החינוך הפרסי היה טוב יחסי,
החינוך הצברי- היה אפשרי,
גרם לי לבלבול-
הייתי סוג של ערבול, צברית רק מחצית,
פרסית, קצת בתדמית,
להיות צנועה,
חלילה להישאר פנוייה
, -ואם ניתן, להתחתן, שיהיה "פרסי"-
מה חשבתן
?
למי שהעז להתערבב נבאו עתיד לא מלבב,
הערימו קשיים, הפרסים הרשעים,
האנשים הטובים
נתנו את ברכת הדרך ואחלו לנו ילדים,
, שהגיעו אחרי מספר שנים, ואז החלו הפרסים מונים, את החודשים והשנים, לא מבינים , איך אתם נהנים
?
הרי אין לכם ילדים- אמרו המבטים, הזקנים נכנסו ממש ממש לפרטים,
הציעו הצעות- דרשו ראיות,
ושנכבד את הדעות, שנפסיק
מהמסעות
,
נרצין ונביא פעוטות,
חשוב שיהיה בן זכר,
ושנתחיל להרצין ונעסוק במסחר,
אך אנו בשלנו יצאנו ופגשנו עולם
, שלחנו לכולם-את מה שצולם, המצב הושלם, תודה לאל ,גם ילדים הגיעו לעולם, הפרסים התגברו על ההלם והכניסו את הארגנטינאי לתלם, בקיצור הכול הכול בדיעבד ה ש ת ל ם
תודות לי לבעלי לפרסים ולאל

פרויז1

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo26.gif../images/Emo145.gifשווה!!! שוה !!!

מרהבה!!! אפרין!!! XXXX !!! יש גם מילה שנכנסה מצרפתית. שכחתי.

JUN JUN

New member
את גדולה !!!

לא דיברנו שנים, מקווה שהכל בסדר אהבתי מאוד את החרוזים , ממש מוכשרת דש לבתך היקרה ושנה טובה לכן ולשאר המשפחה ב
JUN JUN

WaLtEr DiSnEy

New member
יש דבר כזה חינוך פרסי? יש דבר כזה שלטון עדנות

תודה לאל וגורלי שפר עלי ואין לי הורים פרסים אלה מרוקאים, אבל לבני דודים שלי יש אבא פרסי, מאז ומתמיד התנהג באגרסיביות, רשעות, שפה אלימה, מסיט לשוביניזם, הנמכת האישה ושנאת הומואים, הילד שלו יצא לו בידיוק אותו אראל רקוב כמוהו, כל הבנות שלו..באמת מסכנות..לפעמים קשה לי להאמין איך יוצא ליצורים מבחילים כאלה ילדות נעימות הליכות ומנומסות, אני לא יודע מה תמיד הלך בבית, אבל שהוא היה מתרגז (ולא פעם הוא היה לפני שאר המשפחה) הוא היה צועק צעקות מרעידות ומנפצות זכוכיות, עד שבנות הדודות היקרות שלי היו בוכות מרוב חוסר אונים. מספיק לצביעות, כולם יודעים שמי שבא מאיראן הביא איתו את איראן - מדינת דיכוי וטרור נגד זכויות האדם אשר משתמשים שם בשיטות תת אנושיות לבצע את שטנתם, בנות הדודות שלי גדלו ויצאו מהבית, הם לא יודו על מה שעברו שם, אבל אני יודע טוב מאד מה זה איראן, וזה רע.

niya

New member
וואי וואי וואי כמה שטויות בהודעה אחת

לא להאמין. אני מודה שלרגע שקלתי למחוק את ההודעה, אבל היא כל כך מטופשת וגזענית, שאולי שווה להשאיר אותה כדי שגם שאר חברי הפורום ירדו עליך. אני מרחמת עליך. מאד.

פרויז1

New member
אני מקבל את דבריך בתודה, כמו שהם., ומברך על

ההזדמנות להשיב לך : בכל חברה, בכל משפחה תמצא שעורי אלימות לגוניו. כן! גם בעדה הפרסית. רק חבל מאוד ידידי, שהאמוציות השליליות - אותן ניתן להבין בנקל - שנטבעו בלבך בעקבות ההתנהגויות הגסות אותן היטבת לתאר לפנינו, השלכת על כל בני העדה הפרסית. בני העדה הפרסית ידועים בהכללה כאנשים סובלניים, המסורים ונאמנים לבני משפחותיהם. מכבדים גם את הזולת באשר הוא ואינם אלימים כדוגמת בני עדות אחרות - אחינו , יוצאי גלויות אחרות - מתונים ותורמים לעצמם ולקהילה ולקיום הכללי. חבל מאוד, ידידי היקר, שדוגמה אחת, בהיותה כה אישית ולכן כה כואבת, שמצטרפת לדוגמאות נוספות שבוודאי קיימות באופן סטטיסטי, אך אינה משקפת מכלול. אינה משקפת את האופי של בני העדה הפרסית הסובלנית, המתונה ושכבוד האישה הוא מרכזי בה, אהבת המשפחה ונתינה הם יסוד דתי בה., הובילה אותך למסקנה השגויה אותה הצגת לפנינו. יחד עם זה : מדוע חברים אחרים לא הגיבו עניינית ובסובלנות האופיינית לעדתנו המפוארת? אשלח לך את תגובתי זו גם במסר אישי. שבת שלום יהודי
ואתה תמיד רצוי פה - כולל למתיחת ביקורת עלינו.

JUN JUN

New member
וולט דיסני היקר

יופי של ניק, שמע, 1.לפרסים קוראים קמצנים, ובעצם הם רק ידועים בחסכנות מועילה לטווח ארוך $$$ - בזה אני מודה באשמה בשם כל הפורום. 2.למרוקאים בארץ יצא דווקא שם של אגרסיבים למיטב ידיעתי (אם נשתמש בשפה עדינה)
ואני רואה דווקא שבאת מבית מרוקאי...
(OUCH !) אני שמחה לשמוע שאצלך בבית המרוקאי (לשם שינוי )היה " רגוע ". אתה בטוח שאבא של בני דודות שלך הוא לא בעצם מרוקאי? תבדוק שוב ואם אתה בטוח שהוא לא מרוקאי אז אני מניחה שנצטרך להודות באשמה, כן, גם לפרסים מדי פעם יש פגם בייצור, כמו גם לכל עדה אחרת. מצטערת לשמוע שבנות דודותך סבלו אבל זה כנראה כי הוא פשוט לא נורמלי, לא בגלל שהוא פרסי. באיראן יש משהו רע- אני מסכימה איתך יהודי איראן שעלו לארץ - רחוקים ממה שתיארת. שמרנים, מסורתיים- כן... כל מה שתיארת בהכללה - ממש לא שתהיה לך ולבנות דודתך וגם לאבא הפרסי שלהן שנה טובה ורגועה. JUN JUN

פעם היה לי אהוב יליד פרס

שהיום הוא צריך להיות בסביבות גיל 55 בערך. היו לו המון אחים ואחיות ואחיינים ובני דודים וכולם היו מאד מאד מלומדים- רופאים וקצינים בכירים וכאלה. יום אחד הגענו לשיחה בנושא 'הכבשה השחורה'. 'תגיד'- שאלתי אותו- 'אצלכם אין כבשה שחורה'?... 'יש דווקא', אמר אהובי. 'דוד שלי'. 'ספר למה הוא כבשה שחורה', דחקתי בו וציפיתי לאיזו פיסת רכילות עסיסית עם סמים, אלכוהול, אלימות, כלא ודברים כאלו. 'הוא... הוא דוור ברשות הדואר', השיב אהובי. נו מתאים או לא מתאים?

ועכשיו שקראתי את ההודעה הפותחת,

תעשו טובה תמחקו את הטמבל הגזען הזה. מסריח פה בגללו.

למעלה