חינוך מיני (מתוך פרסום ...

אמיר.

New member
חינוך מיני (מתוך פרסום ...

של ארגון המורים) נכתב ע"י יועצת חינוכית של השירות הפסיכולוגי בירושלים. כותרתו : חינוך מיני מקדם בריאות: ההיבט הנשי. דווקא מאמר זה אינו נמצא כלינק באתר של ארגון המורים לכן אני מביא שתי שורות מהסיכום: "פיתוח החינוך המיני לכוון אמצעי מניעה השונים מחטיא אפא את המטרה. התנהגות מינית שאינה המנעות מקיום יחסי מין בגיל ההתבגרות היא התנהגות מינית בלתי הולמת שמתרחשת טרם שמנה ומעכבת צמיחה..... המאמר מצטט כל מיני מחקרים בענין. כאדם שומר מצוות זה מאד מענין אותי מפני שניכר שהכותבת איננה דתית (הסגנון וגם המסקנות אינן תואמות השקפה דתית, על פי ההלכה אין מקום ליחסי מין מחוץ למסגרת הנישואין וגם זה במגבלות). שאלות (למי שתמצא את המאמר): 1. האם זו גישה אפשרית בעיני הפמיניזים הלא-דתי ? 2. האם השקפה זו בכלל רלוונטית לשיח הפמינסטי ? כלומר, האם חינוך להמנעות מיחסי מין בגיל צעיר (לבנים ובנות כאחד) יש בה משום פגיעה בנשים ?

הבעיה שלי עם הגישה הזאת היא לא

מבחינה פמיניסטית אלא מבחינה ריאליסטית. נכון שהיה עדיף שבני נוער לא יתחילו לקיים יחסי מין כשהם לא מוכנים לכך, אבל מכיוון שבתכלס רובם יעשו את זה בכל מקרה (ואפילו יותר מוקדם אם זה יהפוך להיות משהו אסור), מסוכן לטמון את הראש בחול ועדיף להכין אותם למה לצפות ואלו אמצעים צריכים לנקוט. כך לפחות נתרום להקטנת הפגיעות האפשריות. לפי מה שראיתי ושמעתי החינוך להימנעות נכשל בארה"ב. בני הנוער שלהם מתחילים לקיים יחסים הרבה יותר מוקדם מבני הנוער הישראלים, הם פחות אחראיים בקשר לאמצעי מניעה (כי הס מלהזכיר את זה בשיעורי חינוך מיני) וכשהם מגיעים לקולג´ ואין אף אחד שמשגיח עליהם הם מתפרקים לגמרי.

בני נוער בארה"ב מתחילים את חיי המין

שלהם בגילאים של החל מ- 11-12 - נמוך משמעותית מהמצב בארץ. אין לזה קשר לדתיות כי יש שם הרבה יותר דתיים (ללא קשר לאיזה דת) מאצלינו, באחוזים. כל מניעת ידע בחינוך גורמת נזק יותר מאשר תועלת מסיבות שונות, שהברורה מביניהן היא בכך שלא ניתן למנוע חשיפה לידע גם אם אינו בא מההורים... כלומר - העברת ידע על מין / מיניות / המנעות / מחלות / מוכנות נפשית מבטיחה לפחות שתדע מה יודעים ילדיך ותוודא שהם יודעים את האמת ולא את סילופיה. באותו היקש (לא מצפה לזה ממך, אל דאגה) - בני בן החמש וחצי יודע למשל על הומוסקסואליות ומשמעויותיה, יודע מה זה יחסי מין ואיך בדיוק זה קורה וכולי. יש תכניות חינוכיות (כולל קלטות וספרים) שמתוכננים לקבוצת הגיל שלו וזמינים בכל סטימצקי ושילב. צריך רק לפתוח את העיניים - שלנו, של הילדים, של כולם. לו הייתי יודעת בגיל 17 את הדברים שהוא יודע היום מבחינת אוריאנטציה של השלכות על עצמו ועצמיותו, אולי הייתי דוחה בשנה - שנתיים את הויתור על בתולי ואולי זה היה רק לטובה. לגבי יחסי מין בחברה "שלך" - אחוז הבתולים והבתולות ביום נישואיהם, ממה שקוראת פה ושם במחקרים המדווחים בעיתונות - נמוך ממה שנדמה לך.

ציפי ג

New member
בהתדרדרות הדורות

חנה לצערי צודקת. מעט מעט, גם בתולי ילדי ישראל הדתיים, הופכים לענין בר ביטול. בבי"ס בו אני למדתי, חנכו אותנו לחיי משפחה. (אני לא מתה על המושג המנעות, או התנזרות). כלומר חונכנו שלכל זמן, ועת לכל חפץ. גם לימדו אותנו את הביולוגיה הנחוצה. לו הייתי רוצה דווקא בנושא זה, לחרוג מגירסת מחנכי, הייתי טעונה בידע, של איך וממה הרה האשה, וגם שאם לא נזהרים, הסיכוי לילד הוא גדול. איני מורה, ואין לי ילדים בגיל הזה, כך שאין לי יומרות להגיד איך לחנך את כלל ילדי ישראל. אבל אני חושבת שהסבר לנער, ולנערה, מה הסיבות בגינן אני בדעה שחיי אישות מקומם במשפחה, ולא עם כל דכפין, עשויים לסבר את האוזן. עובדה, אחי הצעיר בין 22 גדל בדור הזה, והדברים שהוסברו לו על ידי מוריו והורי (וגם קצת ממני) נענו בהקשבה ובקיום. לצערי, חלק מחופש המין, גרם לדעתי, לזילות האשה, ולא הועיל לראיתה על ידי גברים מסוימים ככלי שנועד אך ורק לשמש לתאוותם. וככל שהנערים צעירים יותר בבואם לממש את יצריהם, כך גם זילות הנשים בעיניהם גדלה והולכת.

ציפי, הכל נכון למעט המשפט האחרון

גיל קיום יחסי מין אינו קשור לזילות האישה. הידע עימו נכנסים לתהליך פיתוח המיניות הפעילה כן קשור לזילות האישה והגבר כאחד. ידע, ידע, ידע. חשיפה. לכן אני לא חושבת שיש גיל מוקדם מדי לחינוך מיני, לחינוך לגבי אינטרקציה בינמינית ולחינוך לשוויון.

אמיר.

New member
למרבה הצער.. יש לחינוך הדתי ..

כשלונות. ישנם בוגרי חינוך דתי שמחללים שבת, מעשנים, לא שומרים על טהרת המשפחה.. אפילו רוצח אחד לפחות... כמורה, אני מבטיח להשתדל יותר !!!

טל קר

New member
לדעתי זה בהחלט פוגע בנשים, משום

שמי שמסתובבת עם התוצאות של קיום יחסים ללא אמצעי מניעה זו בעיקר הבחורה. ושני המינים יכולים לסבול ממחלות מין. הפתרון לדעתי הוא פראפרזה על מה שהציעה ציפי. מצד אחד ללמד על אמצעי מניעה, מצד שני ללמד על הסכנות של יחסי מין מוקדמים מדי, ללמד לא להכנע ללחץ חברתי, ולקיים יחסי מין רק כשחשים מוכנים (בלי קשר לנשואין). ומי שלא מפנים את חלק ב´, שלפחות לא יסבול לא מהריון לא רצוי ולא ממחלת מין לא רצויה.

Boojie

New member
רוב מה שיש לי לומר נאמר כבר.

ראשית, כל הסתרת מידע בסופו של דבר מזיקה יותר ממה שהיא מועילה. שנית, כן, האידאל הוא שבני נוער לא יקיימו יחסי מין עד שהם יגיעו לשלב שהם מספיק בוגרים ואחראיים כדי לעשות את זה מתוך שיקול דעת סביר. אז מה? אנחנו לא חיים בעולם אידאלי. בני נוער יקיימו יחסי מין בין אם נלמד אותם על אמצעי מניעה ובין אם לא. רק שאם לא, הם יהיו חשופים הרבה יותר למחלות ולהריונות לא רצויים. הבעייה שלי עם החינוך המיני כמו שזכיתי להכיר אותו, היא שיש התמקדות הרבה יותר מדי גדולה בצד הביולוגי של העניין, והרבה פחות מדי התייחסות לצד הנפשי/רוחני/חברתי של העניין, מה שהופך אותם לשעשוע גופני לשעות הפנאי, בלי תפיסה אמיתית של ההשלכות. אני מסכימה שכיום יש חופשיות יתרה בקיום יחסי מין, לא מתוך מתירנות אמיתית אלא יותר משום שזה הפך להיות אמצעי קל לשבירת בדידות, ושעשוע קל לשעות הפנאי, כשמתפתחת נטייה לשכוח את האחריות המתלווה לכך. בעיני זה חבל. היה עדיף בעיני שבני נוער ילמדו לראות את היופי האמיתי שיכול להיות במין, במקום לראות בזה עיסוק חסר משמעות מיוחדת.

למעלה