חינוך מיוחד

כך נחנך חם קר (וכן, גם את הגיסות)

למרות שזה פורום של "חמותי ואני", יש לומר למען ההגינות ובשם הפמיניזם שגם לחמים יש חלק לא מובטל בחיכוכים המשפחתיים, גם אם הם נראים נחמדים ולא מזיקים. לפיכך החלטתי לחלוק אתכן שוב את ניסיוני העשיר ביחסים משפחתולוגים. באופן כללי ובחלוקה גסה ישנם שלושה סוגים של חמים: 1. החברמן - הוא יסתחבק איתך, יעביר איתך דחקות על אישתו בכל הזדמנות וירבה לחבק אותך. המוקש: ברגע שתיפתחי בפניו ותעברי דחקות על אישתו הוא ישנה את עורו וילך לספר למלכה האם מה בדיוק את חושבת עליה. להזכירך: רק למשפחה של בעלך מותר לצחוק על האמא (ולא, את לא נחשבת משפחה). 2. הסמרטוט - לכאורה מדובר בחם לא מזיק. הוא לא מתעניין בכמה פעמים את ובעלך רבתם/שכבתם/נימנמתם במהלך היום החולף, ולא מתקשר 70 פעם ביום. מוקש: הוא מקבל את כל ההאינפורמציה מאישתו ולפעמים גם שולח אותה לרגל. להזכירך: גם סמרטוטים אוהבים רכילות. 3. הדג הקר- הוא לא מדבר איתך, לא שואל לשלומך (גם כשאת בבית חולים), משאיר הודעות במזכירה רק לבעלך ועל פניו נסוכה תמיד ארשת של אי שביעות רצון מתפקודך הכללי. כשהוא רוצה להעיר לך משהו הוא תמיד יעשה זאת בדרך אלגנטית ובגוף שלישי בסגנון "למה אמא של אלה ג'וניור לא מאכילה/מלבישה/ מחנכת אותה כראוי". המוקש: הוא עצמו. להזכירך: סופו של מוקש להתפוצץ, ולפיכך דברי אליו בגוף שלישי גם כן והתעלמי ממנו בהפגנתיות. הפיצוץ יגיע במהרה. ולא נסיים בלי מילה אחת או שלוש על הגיסות (מצטערת, אין לי גיסים, והשמועה אומרת שהם לא פחות גרועים). זיכרי שכמו שאת לא סובלת את החמות שלך, גם הן לא סובלות את שלהן. צרת רבים - חצי נחמה, אמרו כבר חכמים, והם ידעו על מה הם מדברים.

danielma3

New member
לגבי גיסים / גיסות....

הי, לא יכולתי שלא להגיב על הארתך הנושא הגיסות. אומנם יש לי רק גיסים אבל מניסיון שלי - קן צפעונים הינו מקום בטוח יותר. גיסי אוהב לספר לי על כמה חמותי לא בסדר, מכיוון שבחלק מהמקרים הוא צודק, בהתחלה הסכמתי איתו עד שגיליתי כי תלונותיו הפכו להיות סיפורי אימה ש"אני סיפרתי לו על חמותי" (נחשו מי רץ ללכלך...) מאז גם כשהוא צודק אני מחייכת ומגנה על חמותי בחירוף נפש (אגב כשהיא מתלוננת על ילדיה / הגיסים אני מגנה עליהם) מאז אנחנו משפחה אחת צבועה ומאושרת שמשתדלת להפגש כמה שפחות.

נ ס ע

New member
שלי הוא גרסה על הדג הקר ../images/Emo6.gif

אשתו שולחת אותו לרגל אצלנו כשהיא מרגישה שהיא מגזימה

../images/Emo9.gifהרסת אותי

צרת רבים - חצי (נ)חמה גבר שרק מציץ כאן לפעמים (אחרי הכל, בעיות עם החמות זו תופעה גנטית נשית)

yoyogam

New member
ואפשר גם אחרת

מצטער להגיד לכם אבל אם אשבית את שימחתכם זה רק מפנה שאצלי הכל בסדר וההסדר מאוד פשוט ומקובל על כולם א. כל טענה שיש לי כלפי ההורים של בת זוגי יופנו תמיד אל זוגתי והיא זו שתעמיד אותם על הבעיה ותנסה לפתור אותה. ב. לגבי הגיסים שלי אותו כנ"ל ג. אימי אהבה את זוגתי עד מאוד ובאמת וזאת מאחר ולא הגיעו מעולם לעימות. אם היה צורך הדברים היו מגיעים להסדר דרכי. ד. אנחנו ביחד כבר 15 שנה וזה עובד תאמינו לי. גם אם לפעמים זה נראה לא ממש אמיתי זה שווה. והכי חשוב ללמוד לספור עד עשר לפני שמתפרצים גם אם יש מה להגיד שיהיה לכולם בהצלחה עם החמה והחם וכל המשפחה

sovlanit

New member
YOYOGAM

יפה דיברת. ויפה שאצלך הדברים עובדים. אלא שלעיתים קרובות אחד מבני הזוג מסרב להעמיד את בני משפחתו במקומם, ומאלץ את בן/בת הזוג לא לפעול כלל.[כלומר,לחיות במסגרת מדיניות ההבלגה]. במקרים שונים,כשכבר נערך בירור לעיתים אחד הצדדים משקר במטרה לא להתפס בקלקלתו.ואז,הצד שבמשפחתו מדובר נמצא במצב של תסכול. בכל מקרה- זה עצוב וכואב...לא בטוח שלכל הצדדים. הרבה אושר.

שוב אני חדשה כאן

היום נכנסתי פעם ראשונה, נשמע לי מוכר למרות שאני חייבת לציין שלחמותי ז"ל, היו יחסים טובים איתי ועם שאר הגיסות, היא לא התערבה לא נתנה עצות, (נכון שלא הייתה זמינה לבייבי סיטר וכאלה מין אבל לא העלתי בדעתי לבקש ממנה). דגלה ב"חיה ותן לחיות" הייתה חמה טובה וחבל שנפטרה. סך הכל אהבתי אותה.

למעלה