התכוונתי למלחמה בלבנון
ולא זכור לי שאנחנו מחזיקים באדמות של לבנון כרגע. האגו וה"כבוד" של נסראללה התפרץ אז נפתחה מלחמה בגלל התגרות תוקפנית של חיזבאללה. הוא האשם היחידי במלחמה הזאת. והוא האשם במות אזרחי לבנון. כזכור לי הערבים לא קיבלו בעין יפה את הרעיון שיהודים יחיו לצידם ב 48. הבעיה שהם הפסידו במלחמה ונכבשו עוד שטחים. נוח להאשים את היהודים בהכל. כפי שאמרתי כבר, "הכיבוש והציונים אשמים בכל מה שקורה לפלסטינים". העוני והרעב, השחיתות וההרג, הכל "בגלל הציונים". תאמין לי שרוב העם פה לא בעד המשך השליטה ביהודה ושומרון. אבל הכבוד הערבי פשוט לא נותן לפלסטינים להגיע להסכם עם "היהודים הכופרים" ש"רוצחים מוסלמים" (לא חושב שמוסלמים רוצחים הרבה יותר מוסמים). רבה יותר "מכובד" להגיע לתוצאות בעזרת אלימות ונשק. תאמין לי שמחר הפלסטינים מקבלים מדינה משלהם בגבולות 67 אם רק יפסיקו עם האלימות ועם הניסיונות חסרי התועלת להשמיד אותנו. להזכיר לך את הדיכוי שיש במדינות הערביות? זה הרבה יותר קרוב לאפרטהייד. בסעודיה יש מדיניות יותר קרובה לאפרטהייד. מתוך ויקיפדיה : "האסלאם הוא דת הממלכה, ודתות אחרות אינן נסבלות בפומבי" הנה כמה חוקים שהיו נהוגים במשטר האפרטהייד: חוק איסור נישואי תערובת (1949) – אסר על נישואים בין-גזעיים חוק המוסר (תיקון משנת 1950) – אסר על יחסי מין בין לבנים לבני גזעים אחרים חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להרשם כלבן, שחור או צבעוני חוק דיכוי הקומוניזם (1950) – איפשר לממשלה לתייג כ"קומוניסטי" ולהוציא מחוץ לחוק כל ארגון, תנועת אופוזיציה, או התאגדות שלא היו לרוחה חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים בין הגזעים השונים, ולמעשה התיר ללבנים בלבד להתגורר בתוך הערים חוק המעבר (1952) - חייב כל שחור מעל גיל 16 לשאת בכל עת תעודת מעבר, שבה הוטבעו אשרות מהמשטרה או המעביד המתירות או מגבילות את התנועה חוק שמירת מתקנים נפרדים (1953) – חייב הפרדה במתקני שעשועים, גנים ציבוריים, שרותים, חופי רחצה וכדומה, ובפועל מנע מלא-לבנים את השימוש במרביתם חוק חינוך הבנטו (1953) – קבע את רמת שירותי החינוך שזכאים שחורים לקבל, וברמה נמוכה משמעותית מזו של הלבנים חוק המכרות והעבודה (1956) – מיסד את האפליה בתעסוקה וקיבע את העסקת לבנים בלבד בתפקידים בכירים חוק עידוד שלטון עצמי שחור (1958) – הציג חבלי ארץ חלקיים במדינה כ"בנטוסטן" לשחורים, שם יוכלו ליהנות מאוטונומיה לכאורה חוק אזרחות ארצות המולדת השחורות (1971) – שלל את האזרחות הדרום-אפריקנית מתושבי אותם בנטוסטנים תראה לי חוק אחד מבין אלה שמתקיים פה בארץ או לחילופים בשטחים. בשטחים יש אוטונומיה לפלסטינים והחוקים שלהם חלים שם. מחסומים זה לא אפרטהייד, סיכול פיגועים זה לא אפרטהייד. האשליה שהתעמולה הפלסטינית והערבית מוכרת בדמות "אפרטהייד ישראלי" ריקה מכל תוכן. לא חכמה לצעוק "אפרטהייד אפרטהייד". עוד על אפרטהייד: ""אפרטהייד" ציין משטר בו מיעוט קטן שולט על רוב גדול, שאינו יכול בשום פנים להיטמע בו בשל חוקי הפרדה גזעיים (למשל, איסור נישואים וקיום יחסי מין). קל לראות כי המושגים הללו, אשר צברו, בשימושם המדויק, מטען שלילי רב, אינם מתאימים לישראל." (כתב דוקטורנט באוניברסיטה העברית. 6.4.05) מה שיש פה הוא סכסוך על שטחים וזהו. יש עוד הרבה סכסוכים כאלה בעולם. צירך למצוא לו פתרון במשא ומתן וזהו.