חינוך למיניות

סיגלית 2014

New member
מנהל
חינוך למיניות

רציתי לשתף אתכם ואתכן בכתבה שקראתי לא מזמן.
אומנם נושא הכתבה והתחלתה קשורים יותר לעניין של חוויות מיניות שליליות שמשפיעות על נשים בתת מודע בהמשך חייהם,
אך החלק האחרון של הכתבה שנגע יותר בעניין של מודעות עצמית, רמז לא רק על מודעות של נשים אלא של כלל החברה.
הפנטזיה של הכותבת, לא נעים להגיד, היא גם הפנטזיה שלי, הלוואי שהיה קורס כזה בבתי הספר, שמלמד ברצינות מהי זוגיות, מהי מיניות ומהן ההשלכות.
רק מלקרוא את התגובות לכתבה, זה כבר מעורר בחילה.
איז תהום קיימת בין גברים לנשים. יש גברים שלא מבינים נשים ויש נשים שלא מבינות גברים.
מה יהיה?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4604770,00.html

מה דעתכם?
שבת שלום.

עפריק

New member
אני הולך לשים תראש

ולא על דיונה...נשמע מעניין אגיב בהמשך

1precious1

New member
דעתי

אני ברשותך אערבב פה שלושה מושגים שעולים לי לראש בהקשר הזה:
אינטליגנציה רגשית, בורות מינית, נסיון.

אי אפשר ללמד או לחנך נערים ונערות (וגם לא בוגרים ובוגרות) את מלוא המשמעות ורזי המין "בתאוריה".
לצערינו, יחסי מין וגישה "תקינה" למין מגיעה מנסיון ופתיחות מחשבתית ומינית.
אני לצערי מסכים איתך שרוב הגברים ורוב הנשים מגיעים למערכות של קיום יחסי מין עם בורות איומה ותפיסה מאוד לא נכונה של המין.
גברים אגואיסטיים ולא מתחשבים שחושבים ומאמינים ש"רק ככה" צריך לעשות את זה.
נשים שלא מודעות לגופן ולמיניות שלהן ומקבלות על עצמן ש"רק ככה" נכון לעשות את זה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
צודק ובנוסף...

אינטליגנציה רגשית לא ניתן ללמד. ניסיון נרכש עם הזמן בחיים. ניתן לשפר את עניין הידע במה שקשור לבורות המינית.
לצערנו לא רק נוער לא מקבל שום הנחייה אלא גם מבוגרים:
לגבי נוער וילדים, שיקום ההורה שמדבר עם ילדיו על סקס!
תמיד זה מוקדם מדי או לא נעים מדי. אני חושבת שעדיף שהמקור הראשון לידע הזה יגיע מההורים כי מה שילדים מקבלים בחוץ (חברים, טלויזיה, אינטרנט) לא ניתן למנוע, אז לפחות שזהו לא יהיה המקור הראשון (אצלי למשל, היה מזל, שמעתי מילה אחת בחוץ ורצתי לשאול את אמא. היא אמרה לי הכל מבלי להסתיר כלום!!!!)
הורים לא ידברו עם הילדים שלהם אז לפחות שיקבלו את המידע ממערכת החינוך. ואני מתכוונת לשיעורים משודרגים ולא רק במתכונת "שיעורי חינוך מיני" של פעם שדרך אגב, אין אותם היום. אפילו איזה קורס כללי באוניברסיטה לא יזיק ואני רצינית (במקום קורס שחייה, למשל).
גם מבוגרים לצערי בורים בצורה קטסטרופלית. לא מספיק לראות בסרט ו"ללמוד" מה עושים אלא צריך לדעת גם איך, כמה ולמה. וזה יותר מתקשר למושגים שאתה הזכרת: אינטליגנציה רגשית וניסיון. אבל חייבת להיות איזו הנחייה לנוער ואני הייתי מורידה את הגיל אפילו לכיתה ב' או ג'.
אם תהיה איזו הנחייה, נגיעה לעניין, יכול להיות (אני מקווה לפחות) שלא נשמע על מקרי האונס הקבוצתיים בגילאיים הללו (רציתי לכתוב "ניצול מיני" אבל החלטתי לכתוב "אונס").

קמתי..

אני מדבר...
התוצאות של זה מדהימות
זה משפיע רק טוב
ועצם המבוכה שלנו, היא השדר הכי גרוע שיכול להיות.....
לדבר עם הילדים, גם שהם קטנים, זה פשוט מדהים....

למעלה