חינוך לגיל הרך

מיכאלה62

New member
חינוך

שלום אני אמא לילדים. הבן שלי בכיתה א ילד נורה חכם קורה אפילו בלי ניקוד אבל אומר שמעשעמם לו בכיתה אני חושבת הילדים של היום נורה חכמים בית- הספר לא מספק להם מספיק כילים להיתמודד עם החיים .לדעתי בכיתה בימקום לפתם אותם בעידע שהם יכולים אפילו לבד לילמוד(בעידן שלנו) הם צריכים לדון יותר על הדברים שמעניין אותם ,למשל על הכושי שהוא ניתקל יום ליפני על יתמודדות עם החיים, תסימו לב ילדים בגילאי 5-8 שועלים שאלות מא זה חיים , בישביל מה אולכים לבית הספר (לא רק בישביל לילמוד 12 שנים ) שחלק מהם כבר בכיתה י נושרים מהלימודים. תבינו כיום הנחנו מיסתכלים רק על הציונים צריך להיסתקל איזה ילדים חוזרים מבית הספר עם תישאלו אותם מה הם למדו היום אין להם אותו ברק בעיניים שאומר נהנהתי, למדתי ,באי אני אספר לך אראה לך כל תוכנית הלימודים צריך לעבור שינוי! ומהר!!!!!!!!!!!!!!!!!

yamkachol

New member
למיכאלה62,

אני מסכים עם רוח דבריך. בנוסף ברצוני להאיר את תשומת לבך לעובדה, שהיום הילדים עולים לכתה א', בד"כ, אחרי שלמדו לקרוא ולכתוב בגן. כך כשבכתה א' המורה מלמדת מהתחלה, מי שכבר למד - למעשה משתעמם. מענין מה יקרה בכתה ב'. בהצלחה.

בית ספר אלטרנטיבי בהרצליה

בדיוק נכנסתי לפורום כדי לדבר על אותו עיניין בדיוק ולעניין הורים שמרגישים דברים דומים להצטרף אלינו. אנחנו קבוצה של הורים לילדים בגיל הרך ולילדים גדולים יותר בהרצליה. כולנו מאוכזבים במידה זו או אחרת ממערכת החינוך הממלכתית וחוששים להכניס את ילדינו הקטנים יותר למוסדות שתוך 3-4 שנים (במקרה הטוב!) הורסים את הסקרנות הטבעית של הילדים ומשניאים עליהם את אחד הדברים הנפלאים שמלווים אותנו כל החיים - למידה וחקר! לצערינו אין כל אלטרנטיבה בהרצליה, וכתושבי העיר אין אנו רוצים להתחיל לנדוד למחוזות זרים. אז אם יש כאן הורים הרצלייניים וגם אתם מעיזים לחלום שיש דרך אחרת ללמד ולדבר עם ילדים, הצטרפו אלינו לדרך וקחו חלק בפרויקט ערכי ואידאולוגי. אתם מוזמנים לכתוב אלי למייל ולקבל עוד פרטים [email protected] דנוש

מיכאלה62

New member
טעות טעות בכיתה א

מניסיון שלי לא כדאי לעלות במיוחד בנים לכיתה א עם לא מלאו להם 6 תיתקשו ! תיתקשו! עוד שנה בגן לפחוד שלו תאעברו את מה שאברנו השנה בכיתה א במיוחד הבנים לא מוכנים לשבת ולילמוד למרות שהבן שלי קורה חופשי אבל ריגשית הוא לא פנוי ללמידה" הגננת אמרה הבן שלך בטח מוכן אבל אין להם לב זה טעות

למעלה