חינוך לא פורמלי

661234ABCD

New member
חינוך לא פורמלי

אני מבינה שאין לאף אחד רעיון למקום כמו חווה שהבן שלי יכול לעבוד שם כל השבוע. חוץ מנועה שמראה היתעניינות אך לא נראה לי שהיא הבינה את העניין.אשמח לרעיונות לילד בן 16 שלא רוצה ללמוד. פשוט מסגרת עבודה במקום מסודר עם אש"ל.

את מוזמנת לפנות במסר

מהיכן אתם בארץ? יש הרבה מסגרות אלטרנטיביות ומענינות. אני מהתחום ואשמח לעזור ולהפנות.

661234ABCD

New member
חינוך לא פורמלי

אנו מקיבוץ במרכז. אני מחפשת מקום בצפון או בדרום. אם יש במרכז גם אפשרות הילד חייב מסגרת אחרת אנו נסוגים . הוא לא רוצה ללמוד ובקיבוץ יש הרבה לחץ שלא עובד טוב על רז. הוא נהיה עקשן יותר ויותר והמערכת הקיבוצית לחוצה לו ומאוד ביקורתית ולא נותנת לו מרחב מחיה כרצונו. במה את עוסקת ואיך את יכולה לעזור לי? אשמח לתשובה.....

"המרכז" זאת הגדרה כללית.

אני עובדת עם נוער שנפלט ממערכת החינוך. הפתרונות שאני מכירה כוללים מסגרות עם לינה בבית או מסגרות חוץ ביתיות. שלחי לי מסר עם פרטים נוספים (תחומי עניין, האם חובה לצאת מהבית ואנסה לסייע.)

661234ABCD

New member
חינוך לא פורמלי

הילד בן 16 עם בעיות קשב ריכוז מאובחן והרבה הקלות והתאמות. אך הבעיה שהוא מאס בלימודים ובמסגרות לימודים. הילד מאוד חכם ואינטליגנט ובנוסף מאוד עקשן. ניסינו מסגרות יותר מקלות כמו חברותא ברעננה , יש הרבה מאוד מקומות אך על כל מקום יש לו משהו לומר ובהכרח לא טוב. השיחה האחרונה היתה אני מחפש משהוא מחוץ לקיבוץ ושגם ארוויח כסף מזה. הילד רוצה לא להיות בקיבוץ נכנסים לו לנשמה וחופרים לדבריו. במערכת הקיבוצית מי שלא לומד חייב לעבוד והוא לא רוצה לעבוד ללא תשלום. וכך הוא מסתבך עם המערכת...... הצעות ייעול יתקבלו. פעם קראתי בידיעות על חווה שעוזרת לילדים ללא מסגרת ששם עובדים ומי שרוצה יש לו אפשרות ללמוד אחה"צ.הקימו אותה אנשי צבא לשעבר.

התכוונת לשדה בר?

אם כן- זה הקישור לשדה בר. קחי בחשבון שזה מקום לנוער עם בעיות עבריניות, לא בטוח שזה מה שחיפשת... אני הייתי בודקת את חברת הנוער באשבל אני לא מצליחה להבין לאן אתם קורבים גיאוגרפית, אבל ניסיתם את המפתן הקרוב? לא פנימיה אבל מסגרות מקסימות. ברובן יש לימודים מקצועיים וגם סדנאות שחלק מהן כולל תגמול כלכלי יפה. אם אתם ליד רעננה נסו את מפתן אלמוג. אם ליד ת"א - מפתן אלון שיש לו אחלה יזמות שמעסיקה נוער: ביטוי צרוף. בהצלחה.

661234ABCD

New member
חינוך לא פורמלי

אני לא רוצה לתת פרטים מדוייקים יותר, לאינטרנט ניכנסים אנשים שאנו לא מכירות ויכולים להשתמש במידע בצורה לא טובה, אנו גרים בין נתב"ג לפ"ת. אני אבדוק מה שנתת ואראה לילד שייתן את דעתו. אשמח לשוחח איתך בצורה יותר חופשיה , אם יש לך דרך אחרת מייל או נייד אשמח...

661234ABCD

New member
חינוך לא פורמלי

פעם ראשונה אני נכנסת לפורום, ועכשיו את אומרת לי "מסר" אין לי מושג מה זה ולמה התכוון המשורר. אשמח אם תסבירי לי איך מתפעלים את המסר ואיך יוצרים איתך קשר דרך זה.

בשמחה. שלחתי לך מסר.

המסר אישי- מיועד לעינייך בלבד. (לא הבנתי שאת חדשה. ברוכה הבאה.) תזהי אותו לפי סמל של מעטפה בחלק השמאלי העליון של הדף. הקישי עליו והוא יפתח. שם תוכלי לענות לי. ואז אני אוכל לענות לך...וכו'... גמר חתימה טובה.

למעלה