חינוך יצירתי

KarinDi

New member
חינוך יצירתי

אוף, חזרתי עכשיו ממש מבואסת מאסיפת הורים בגן (פעוטון) של הבת שלי...
אמנם היא הכי גדולה שם והפערים מתבטאים בכל התחומים, אבל בעיקר מבחינת הגישה הרגשתי שמדובר בשני עולמות שונים...
אני רואה ביצירה (לא רק כזו של דבק ומספריים, אלא חשיבה יצירתית כמו שמתוארת בקונספט של הפורום...) גישה חינוכית ודרך חיים,
והרגשתי שאין לזה שום מקום בגן :( כמעט שעתיים אספה, שעה שלמה שיחה על תזונה (!) ואפס התייחסות ליצירתיות...
לקראת שיחה אישית עם הגננת אשמח לשמוע מכן איך זה אצלכן/ם? יש התייחסות יצירתית בגן? עד כמה זה חלק מהיומיום? איך הגננות מתייחסות לזה?
לא חשוב הגילאים, אני מחפשת דרכים להמחיש ולהשוות....לצערי אני נתקלת בזה גם בבית הספר בו אני עובדת
אשמח לשיתופים של כל מחשבה שלכן בנושא, מבטיחה לעדכן בהתפתחויות...

בתיהבלק

New member
פעם ב נפגשים בגננת/מורה מאד יצירתית, לרב לא

זה מהנסיון שלי לפחות. נראה לי גם שלא ממש משנה מה את חושבת על הנושא, זה יותר עניין של אופי מכל דבר אחר, ומישהי שלא יצירתית, לא תוכל "לעקם" את עצמה לדרישות שלך. אז סליחה אם אני מבאסת אותך, אבל הייתי משתדלת להנות ממש שיש בגן ומהתחומים האחרים שהבת שלך מרוויחה בהם ולהפיח בה יצירתיות בבית...

הערות פרקטיות יכולות להתקבל, אבל סביר שהערות מסוג זה לא תתקבלנה כי, לפחות לפי מה שאת מתארת, האופי פשוט לא מתאים והמסוגלות לא בהכרח קיימת, אז חבל סתם להעכיר את האוירה לדעתי

חשבתי שאת כותבת על המסלול שלמדתי

למדתי במסלול שנקרא חינוך יצירתי לגיל הרך בסמינר הקיבוצים.
אני מאוד יצירתית ומאמינה בחשיפת ילדים למגוון רב של חומרי יצירה.
אני פחות אוהבת יצירות מובנות ומאמינה בנתינת חופש יצירה. לרוב על שולחנות הבוקר בגן יהיו 2 מוקדי יצירה-אחד מובנה כלומר יצירה מתוכננת, השני- יצירה חופשית.
בד"כ לא חוזרת על אותם חומרים יום אחרי יום ומשתדלת לחשוף לכמה שיותר סוגי צבעים וחומרים.

מה היית רוצה לראות יותר בגן מבחינת היצירה? מעניין אותי גם באופן אישי מקצועי כגננת, אולי אוכל לשפר זאת גם אצלי.
מודה שאף פעם הורים לא העירו או התייחסו בכלל לנושא הזה...

Internet Mom

New member
הגדולים שלי היו בגן מאד מוצלח במנהטן

ומאד יקר... היו שם שלושה מבוגרים על 12 ילדים, מנהלת סופר מעורבת עם גישה מאד מאד יצירתית. היא הקפידה על כך שבכל גן תהיה חיית מחמד, ארגז חול ושפע צעצועים 'פתוחים' כמו קוביות עץ ובדים כדי שהילדים יוכלו ליצור את המשחקים מתוך הדמיון שלהם.

אפילו בגן כזה היה הבדל אדיר בין הגננות!

בשנה מסוימת הייתה לנו גננת כל כך מדהימה שכשמלפפון נרקב במקרר הם קיבלו החלטה לא לזרוק אותו ועקבו אחריו במשך תקופה לראות מה יקרה לו. בסוף הם אפילו כתבו עליו ספר בשם המלפפון הרקוב שנמצא אצלנו בבית עד היום. כשהם ראו קקי של כלבים בפארק הם עשו הפגנה וכתבו לעיריה ועשו מדידות וספירות קקי כדי לראות מה השתנה. בקיצור, יצירתית זו לא מילה.

ובשנה אחרת הייתה לנו גננת מאד מתוקה וחמודה (ויפה!) שהייתה מאד שבלונית ולא נתנה בכלל יצירות פתוחות ורעיונות מיוחדים.

עכשיו בילדה השלישית אני פשוט מסתכלת בעיקר על החום והאהבה. על הפנים של הילדה כשהיא נכנסת לגן בבוקר. כשהיא מאושרת גם אני מאושרת. נראה לי שהבנתי שגם בגידול ילדים החיים מלאים בפשרות, ואפילו אם חיים בעיר הכי מתקדמת ומשלמים על הגן הכי מתקדם לא תמיד נופלים על גננת שבדיוק בדיוק תתאים לטעם שלי ולמה שחשוב לי.

kookadoo

New member
דברים שרואים מכאן לא רואים משם

גם באסיפת ההורים אצלנו לא היתה שום מילה על יצירתיות, ולמרות זאת מיום ליום אני מופתעת לטובה ממידת היצירתיות של הגננת אצלנו. לא ברמה של אינטרנט-מאם, מצד שני גם אין לגננת אצלנו את המשאבים שיש לגננת בחו"ל, ולמרות זאת אני בהחלט מרגישה שהיא מאד יצירתית עם הילדים. גם רואה יצירות שלהם וגם מרגישה בבית (כשהילדים יוצרים באופנים חדשים). אתמול ראיתי במקרה שרבוט שלה והבנתי שגם יש לה יד מצויינת. שימח אותי מאד.

במילים אחרות, זה שהנושא לא הוזכר באסיפת ההורים לא אומר שהגננת לא יצירתית. זה לא אומר שלא כדאי לשוחח איתה בנושא אלא אומר שכדאי לך לבוא נקיה, ללא רגשות תסכול או דעה קדומה, ופשוט לפתוח שיחה בנושא.

בהצלחה :)

Internet Mom

New member
נכון מאד!

ואני חוזרת ומדגישה שבעיני גילאים הקטנים מה שהכי חשוב זה חום ואהבה. כשבן שלי התחיל את הגן אחרי מעבר קשה הייתה גננת שליטפה אותו כל יום עד שהוא נרדם בצהריים. גננת אחרת ישבה ליד האמצעי שנורא פחד מהשירותים וממש עזרה לו עם הגמילה... הוא פחד מהאסלה.
לדעתי צריך להסתכל על המכלול ובעיקר על התחושה של הילדים, השמחה והבטחון שהם מרגישים בגן. יצירתיות אפשר לפתח בהרבה דרכים, אבל בטחון רגשי ותחושה של בית מחוץ לבית זה משהו שרק גננת טובה יודעת לייצר.

KarinDi

New member
מן הסתם

זה לא הנושא היחיד שהפריע לי, אני לא עד כדי כך אמא קרצייה :)
הנושא העיקרי הוא פערי הגיל בגן, היא הכי גדולה וההתייחסות היא די כמו בתינוקיה, ואנחנו ממש לא שם :)
אבל אני בהחלט כן רוצה להעלות את הנושא היצירתי איכשהו...נתתן לי הרבה כיוונים למחשבה וגם תקווה רבה שאולי במהלך השנה אני אתבדה...
נושא החום והאהבה הוא כמובן לא פחות חשוב, אבל נראה לי הרבה פחות נתון לשינוי...נראה לי שיצירתיות היא משהו שיכול להיות יותר נרכש (כמובן שיש כאלו שזה בא להם יותר טבעי וכאלו שפחות, אבל גם מי שלא- יכול להתאמן ולהשתפר). לא?
בכל מקרה מחר קבענו פגישה, הכנתי נקודות חשובות מתוך הדיון הזה...תודה יקרות, אעדכן!

למעלה