חינוך ילדים

דינהלה1

New member
חינוך ילדים

שוב הבוקר נתקלתי בבעיה עם העקשנות של הבת שלי. היום יש להם בגן יום מים. הסתבר שהבגד ים שלה מהשנה שעברה התחרפש ולא ניתן ללבוש אותו. אמרנו לה שתלבש בינתיים מכנס קצר וגופייה עד שניקנה לה בגד ים חדש, הגיברת לא הסכימה ועשתה לנו סקאנדל ולבסוף לא הלכה לגן. לא עזרו כל נסיונות השכנוע שלי ושל בעלי שזה לא נורא שהפעם לא יהיה לה בגד ים, היא פשוט סרבה ללכת לגן עם האלטרנטיבות שהצענו לה... מאוד חבל לנו שבגלל העקשנות שלה היא מפסידה. מצד שני אני לא רואה אפשרות אחרת איך היא תלמד שהעקשנות שלה בנושאי הביגוד מוגזמת ולא משתלמת...יש מספר פרטי לבוש שמלבדם היא לא מוכנה ללבוש שום דבר אחר. וכשהללו בכביסה היא עושה סקאנדל שלם ולא מוכנה ללבוש משהוא אחר. למרות שחלק מהביגוד התיעצתי איתה כשקניתי ואמרה שמצא חן בעיניה ובכל זאת לא רוצה ללבוש...

קשה, אני לא מוותרת לה

פעם אחת היא הלכה עם פיגמה לגן, מאז העניינים אצלנו קצת נרגעו...

דינהלה1

New member
עדכון

אחרי שעתיים היא התחילה להשתעמם ולבקש כל מני דברים, הודענו לה שאנחנו עסוקים בהכנות לשבת. היא ביקשה שניקח אותה לגינה ושהיא רוצה לצאת. הודענו לה שאין באפשרותנו כי אנחנו עסוקים ושאנו מאוד מצטערים שהיא לא הלכה לגן כי אז הייתה יוצאת ונהנת...

ר ע נ נ ה

New member
חינוך בעניין בגדים

תראי בעיני זה ממש מקסים שיש לה טעם כ"כ ייחודי. זה מראה על המון אופי או לפחות על רצון לקבוע לעצמה איך היא תראה. מצד שני זה באמת מעצבן בעיקר כשהיא הביעה את הסכמתה לקניית חלק מהבגדים. אולי תתנו לה לקבוע בערב לפני מה היא לובשת למחרת ואם כל הפריטים שהיא אוהבת בכביסה לאמר לה שתבחר ממה שיש, להסביר שאם היא לא מסוגלת אז תאלצו לשלוח אותה לגן עם פיג'מה (עם בגדים להחלפה בתיק). לגביי סקאנדלים, הם מצליחים רק כשיש קהל... אני חושבת שאם היית מתרחקת ואומרת לה ברוגע שזו החלטה שלה אם ללכת לגן לבושה במה שיש או בפיג'מה (גם אם הפיג'מה זה חולצה ותחתונים), העיקר לא להתעצבן ולא להגרר לוויכוח, אז זה אולי יאפשר לה להבין שיש גם דרך אמצע לפעמים.

ריטה1

New member
היה לי אותו סיפור עם הגדולה

עצה מאוד טובה שקיבלתי והצליחה, היא בהחלט ערב קודם להכין את הבגדים. מראים לה 2 אלטרנטיבות, שרק מתוכן היא יכולה לבחור. אני גם משכיבה אותן לישון עם הבגדים (גם היום כשהגדולה כבר בת 8, היא במילא לובשת טריקו, ואחרי כביסה, אז בישביל מה פיג'מה, וזה חוסך המון! זמן בבוקר). היום בבה"ס יש תלבושת אחידה, וזה ממש הצלה, בערב כשהיא במקלחת אני שמה לה על המיטה את הבגדים, והכל אחלה, אלא אם כן יש איזה מכנס שלא נוח לה. עכשיו גם הקטנה התחילה לי עם קונצים (שנה ושמונה), אם אני מנסה להלביש לה בגדים לא תואמים בצבע, היא לא מסכימה ללבוש ומנסה להוריד אותם, היא אשכרה פותחת את המגירה של הבגדים ומראה לי מה היא רוצה ללבוש. אבל איתה לפחות אחרי 5 דקות של היסטריה, זה עובר.

ר ע נ נ ה

New member
נזכרתי ש לפניי שנתיים היינו בעידן הוורוד../images/Emo6.gif

זה היה מתסכל כי לליהי יש עיניים כחולות ומאוד נהנתי לקנות לה בגדים בצבע תכלת וטורקיז. אבל הילדה רצתה רק "וורודי" אז את הבגדים בצבעים האחרים הייתי שמה לה בתיק ובגן היו מחליפים לה אחה"צ לצבע האחר כי בגן היא לא העזה להתווכח. זה עבר מהר לשמחתי כשהיא יום אחד הכריזה שעכשיו היא אוהבת את כל הצבעים! היתה לנו גם תקופה שבה היא רצתה רק גרביים של דורה וכמובן שמיד אחרי שקניתי סטוק של גרביי דורה זה עבר לה...

למעלה