חינוך טוב מהבית

lydiamai

New member
חינוך טוב מהבית

בני הקטן, לומד בכתה א'. המורה לימדה אותם לכתוב את המילה זמרת, ובקשה מהתלמידים לאמר שמות של זמרות. אז הבחור ענה "אולכולתום"....

tzurtzur

New member
../images/Emo6.gif

מתוקקק

רזלה

New member
../images/Emo131.gifנפלא ../images/Emo6.gif אכן חינוך טוב../images/Emo88.gif

וזה מזכיר לי.... שכאשר אחייניתי הבכורה (היום בת 25) היתה בת 3, בא לבקר אחד מידידי.. הילדה כיאה לבת בכורה ונכדה בכורה, היתה מאוד מושקעת (על ידי הסביבה כמובן), ואביה טרח כבר אז על חינוכה הספרותי והפואטי. שוחחו היא וידידי על הא ודא, ואז היא ניסתה לספר לו סיפור ששמעה ולא זכרה בדיוק. ואז כשהוא שאל של מי זה, היא ענתה "של המשורר השני". "השני?" התפלא ידידי "ומי הוא הראשון?" ביאליק כמובן ענתה הפעוטה. "אז השני זה טשרניחובסקי?" תמה ידידי. "לא" היתה התשובה "טרניחובסקי זה המשורר השלישי" נו, אז למי התכוונה העוללה?? לללללללללללל "הומרוס כמובן"!!! וגם לזה יקרא חינוך טוב... יעל

וואו! ../images/Emo13.gif

אצלכם במשפחה לומדים את הומרוס כבר בגיל 3? ומילא לומדים, אבל גם יודעים לצטט אותו???

ג ד ו ל , איזה חמודי../images/Emo24.gif

ולהוסיף את זה שזה קורה דווקא בצפון תל אביב הופך את זה למקסים כפליים

Oum

New member
תשובה מצוינת../images/Emo8.gif

מענין אם פעם יילמדו בבית הספר גם קצת שירה ערבית.

ממתי...

ממתי תוכנית הלימודים בערבית בבתי הספר היא משהו שנתנו עליו דעת באופן ב-א-מ-ת רציני? מקצוע הערבית סבל ועודנו סובל מחוסר תקצוב (למרות הצהרת כוונות בלתי פוסקת, אבל אתם יודעים מה אפשר לעשות רק עם הצהרת כוונות...), לא מקבל הכשרה נאותה לצוות מנחיליו, והבינוניות ומטה חוגגת. יש אולי פה ושם כמה יחידי סגולה במערכת החינוך, אבל הם אינם מעידים על הכלל, וגם אם כן - תמיד יהיה מי שיוריד אותם לבינוניות חזרה (משכורת נמוכה, קנאת עמיתים וחוסר תגמול הולם). אגב, יש ייצוג מסוים לשירה הערבית - אולם זה רק בתיכון, גם מהבידור המסחרי וגם והפואטיקה עצמה. דווקא בשלב הקריטי - חט"ב, בשלב שבו באמת צריך לדבר על שירי אהבה ולהפיל חומות, דווקא שם אין. אגב, מי שבכל זאת ינסה, תמיד יהיו מנהלים שינשפו בעורפו על כי אין מספיקים את שצריך להילמד מהספרים הרשמיים, (שאגב אורחא - מזעזעים). מצב זה אינו הכי מעודד. מחקרים על מצב הוראת הערבית בארץ מפורסמים חדשות לבקרים, וכולם ממשיכים לקבוע שמצב הוראת שפה חשובה זו מאוד לא מרנין במערכת החינוך הממלכתי.

זה מזכיר לי סיפור דומה

על הבן שלי שחובב רוק כבד ועוד כל מיני מוסיקות מפחידות בסגנון עוד יותר כבד, אמר לי יום אחד "אמא מה עשית לי, כל היום מתנגנת לי מנגינה בראש ואני מזמזם אותה להנאתי ומה אני מגלה שזוהי נעימה שאת משמיעה אותה בשיעורים שלך כל הזמן. אחרי בירור קצרצר גילינו שהוא זמזמם לעצמו את "אינטע עומרי"...... הרוקיסט שלי..... מזמזם שירים בערבית... חה חה.. חה... רק מה... עוד לא הצלחתי ללמד אותו ריקודי בטן....

lydiamai

New member
שני הילדים שלי מזמזמים מוסיקה ערבית

חופשי. לפעמים, אני אפילו תופסת את בעלי מריץ איזה משפט. הגדול - מתבייש לרקוד את הריקודים שלי (למרות שבעבר עשה זאת בשמחה גדולה). הקטן - נותן הופעות חופשי - ומחכה שידחפו לו כסף. כן כן ... אמא שלי הוציאה אותו לתרבות רבה. בקשה הדגמה, ושמה לו 100! שח' טיפ - מאז הוא מוכר ביוקר. ודרך אגב, את צריכה לראות את החזיה החדשה שתפרתי - הפעם היא כן תעבור...

למעלה