חינוך זה לא עסק קל

גריי26

New member
חינוך זה לא עסק קל

אני מנסה לאלף את החמוס שלי,לעשות את צרכיו בארגז חול. אני עושה בדיוק מה שכתוב במאמרים,אבל לצערי החמוס מתעלם מקיומו של ארגז החול. למישהו יש רעיון מקורי יותר משיטות האילוף שרצות במאמרים ברשת?

samisam

New member
טוב אז אני עשיתי ככה

גם שלי בהתחלה התעלם מהארגז חול שלו גם בכלוב וגם בבית אז נתחיל בכלוב-לכלוב אני שמתי מגבות שלו שהוא ישן בהם ופזרתי אוכל בכול פינה בכלוב ולאט לאט הוא הבין שאת הצרכים עושים בארגז וזה לוקח זמן אז סבלנות ארגז בבית-זה בעיה אבל בעיקון מה שעשיתי זה בדיוק כמו הכלוב פזרתי בכול פינה אוכל ומים ושמתי 2-3 ארגזים בכול הבית והכי חשוב זה חיזוקים כל פעם שהוא נכנס לארגז הוא תוגמל בהפתעה חדשה גם אם הוא לא עשה כלום, זה לוקח זמן ובכול מקרה תמיד יש פיספוסים בהצלחה

mikonww

New member
מאוד לא קל, דורש המון סבלנות

אני גיליתי שלפעמים עוזר להחליף ארגז לצבע אחר. בנוסף חמוסים אוהבים לעשות צרכים בפינות (חוץ משלי), אני לא יודע איזה סוג ארגז יש לך, אבל רובם מעוגלים בפינות שלהם ולא חדים כמו פינות של קיר שהם כל כך אוהבים, אז תחליף. בנוסף יש קשר גם לסוג החול, חול דק מידי נכנס להם לאף פה וכאלה והם ממש לא אוהבים, חל גס מידי גם כן לא נעיים, יש צורך למצוא את החול המעודף על החמוס שלך. אחרון חביב למרות שיש עוד חבר לו קטטר

mostlydead

New member
אחרי מסע ייסורים...

קודם כל תלוי באיזה שירותים יש לך. לגבי הכלוב - הלכתי וקניתי שירותים פינתיים מיועדים לחמוס במיטב כספי והחמוס התעלם מהם, עד שהורדתי את החלק הקדמי ואז הוא הסכים לחרבן שם. לגבי הבית, אולי לא הכי נחמד אבל חיכיתי קצת עם הכלוב. נתתי לחמוס לבחור פינה ואז שמתי לו שם ארגז חול כמו של חתולים והוא חזר לפינה שהוא היה רגיל אליה וחירבן בארגז:) מקווה שעוזר לך. בהצלחה!

למעלה