חינוך והרגלים

חינוך והרגלים

איזו חרב פיפיות, אה?... מצד אחד, אנחנו רוצות להיות מעורבות, אנחנו הרי לא בייביסיטר שסתם שומרת ומשגיחה והמעורבות האישית שלנו משמעותית בחיי הילד, מצד שני- עד כמה אתן מוכנות לקחת את האחריות על הקניית הרגלים לילד? האם זהו תפקידכן הבלעדי? האם זה באמת משהו שניתן ליישם ללא עזרת ההורים? הפשפשון הקטן רגיל לישון במנשא, אבל למרות ההנאה הגדולה שבהרדמתו ככה (כמה חמים, כמה קרוב ומתוק...) זה הרי לא יכול להמשך לנצח וזה גם קשה מאוד לביצוע (בזמן שהוא ישן אי אפשר לעשות כלום בעצם וגם הגב הולך) ולכן החלטתי להתחיל להרגילו לישון בעגלה. מאז שהחלטתי לא הרדמתי אותו במנשא אפילו פעם אחת ועכשיו הוא כבר נרדם יפה בעגלה בעזרת "שיטת החבל" שסיפרתי לכן עליה וקצת טפיחות על הטוסיק והמהומים למיניהם או שיר ערש. אבל.... האמא מספרת שהיא לא מצליחה להרדים אותו ככה.... ואני מבינה אותה: זה הרבה יותר מהיר ופשוט במנשא ובטוח שיותר קשה לה ממני לשמוע את התלונות והבכי שלו כשמרדימים בעגלה, מסכימות איתי שאחד מהיתרונות בלהיות המטפלת ולא האמא זה שאולי יותר קל לך להחזיק מעמד מול הקושי שלו וללמד אותו משהו חדש? כי ככה זה בכל זאת בשינוי הרגל.. אבל - מה דעתכן- האם המטפלת וההורים צריכים להיות חזית אחת בנושאי הרגלים וחינוך או שמא זה בסדר שהילד ידע שאצל אמא זה ככה ואצל המטפלת זה אחרת? האם ביקשתן פעם מהורה לאחד איתכן גישות? האם אתן מנהיגות חינוך מסוים במשמרת שלכן אך מודעות לכך שעם ההורים זה אחרת? מה יותר נכון לדעתכן?

אילנית03

New member
ברוב הדברים אני מאמינה

כי צריך חזית אחידה בין ההורים למטפלת על מנת שהילד לא יהיה מבולבל למרות שילדים יודעים ומסגלים לעצמם התנהגויות שונות אצל כל אחד אצל סבתא וסבא , אצל המטפלת/מעון ובבית בנושאים כמו גמילה , הרגלי אכילה וכו' אני מאמינה כי חזית אחת תגרום לילד להבין ולדעת טוב יותר את הדברים

אני מאמינה שמטפלת וההורים

צריכים להיות בדעה אחת על מנת שהילד לא יהיה ילד מבולבל. ואם החלטת לשנות לו את ההרגל הרע ההורים צריכים לתמוך בך למרות הקושי בעניין....

אילנית03

New member
מצדיקה בנוגע לחזית אחת

ברוב המיקרים. ישנם פעמים ומצבים שבהם הילד מסגל לעצמו התנהגויות שונות בהתאם לסביבה בה הוא נמצא

ofirshani

New member
חזית אחת בהחלט

זה מה שמקנה ביטחון לילד ולא משאיר אותו בבילבול ,זה מששםט נכון עקרונית אך בשטח לפעמים ישנו סיפור אחר, אני לדוגמא קיבלתי לפני שנתיים תינוק שהורגל להרדם רק בידיים ,במגע של ידיים ונדנוד,אמו של הילד סמכה עליי ונתנה לי את השרביט לנסות להרגילו להרדם בשיטה אחרת כדי שאולי היא תצליח בבית להוריד אותו מהידיים ,זה לא היה קל אבל הצלחתי להרדימו בעגלה בנדנוד ושירה. לי כמטפלת היה הרבה יותר קל להרגילו לעגלה מאשר לאמא (שבסופו של דבר גם הצליחה והודתה לי על כך ) ולכן יש לנו המטפלות את הפריווילגיה לנסות לעזור להורים להקנות לילדיהם הרגלים חדשים ונוחים לנו כמטפלות ולאמאות (כמו במקרה שלי) בכל הנוגע להרגלים שהאמא מקנה אני מבקשת לדעת הכל עד הפרט האחרון כדי לתת לתינוק ביטחון ושקט אצלי בבית.

אני משתדלת לא להכתיב להורים

למרות, שאיני בטוחה שההורים יסכימו איתי באמירה הזו לגבי... בדרך כלל אני זו שנותנת לילד יותר מההורים.אני קשובה יותר,עונה יותר על הצרכים, ואולי גם מפנקת יותר. כי לי קל יותר. אני ישנה בלילות בבית. ולאחר שעות העבודה שלי, אני פנויה למנוחה , לתרגולי גוף ולמדיטציה . זה נותן לי כוחות, שאין לאמא של מספר ילדים לאחר לילה ללא שינה בגלל התינוק, ואחריות רבה מאד בעבודתה. וכן, אני מודאגת מן ההשפעות שיהיו לזה על המעבר למשפחתון או גן. ולכן, בחדשים האחרונים לפני המעבר אני מתחילה לשנות הרגלים. כן, זה נושא לשאלת מומחה.

לגבי פינוק

פינוק הוא תמיד הדבר הקל יותר לטווח הקצר והקשה יותר לטווח הארוך... כלומר- התינוק ישן רק על הידיים? כמה קל להשבר ולהגיד "נו,מילא, נרגיל אותו אחר כך" ושוב להרדימו כך כשהוא בוכה ומקשה עלייך? כמה קשה זה יהיה אחר כך לשנות הרגל שרק הולך ומושרש יותר. ומתי הפינוק הופך להיות מוגזם? כשאת עושה משהו שאת לא רוצה לעשות ולא שלמה איתו כי זה מה שהוא רוצה ודורש (זו, אגב, תשובה של אמא שלי, אמא לחמישה...) אני כן חושבת שילד לומד להפריד התנהגויות בין מצבים, בטח גם אתן שמות לב שהילד הוא לא אותו הילד כשאמא שם וכשאמא הולכת ויש לכך הרבה סיבות, ילד גם לומד את הגבולות הגמישים של סביבתו ובודק אותם ללא הרף, כך שאצל אמא למשל, אסור ממתק מול הטלויזיה אבל אצל סבתא מסתבר שכן... אבל תינוקות רכים לא עושים את ההבדלה הזו עדיין, ובאמת סביר להניח שהם ילמדו הרגל חדש במהירות ויעילות גבוהות יותר אם זו המציאות האחידה והחד משמעית בה הם נמצאים. אך אנחנו מטפלות ואיננו נמצאות יומם וליל עם הילד וכפי שאמרנו- לנו יותר קל לחנך להרגלים ברוב הפעמים... אז איך יוצרים חזית אחידה? הרי לא נגיד לאמא מה ואיך לעשות, נכון?

למעלה