חינוך וגזענות....

חינוך וגזענות....

כידוע, עברה בממשלה הצעה לאשר הקמה של יישובים ל"יהודים בלבד". לא די בזעזוע הזה, גילנו גם כי מי שדחפה את ההצעה היא לא אחרת משרת החינוך לימור לבנת (נה נה נה - לימור לבנת ז... ). יו"ר האופוזיצה וח"כ יוסי שריד הוציא את ההודעה הבאה כתגובה (כאחת מכמה תגובות שמרצ הוציאה בעניין): " ראש האופוזיציה, ח"כ יוסי שריד, אומר כי לימור לבנת שדחפה בממשלה את היוזמה של "יישובים ליהודים בלבד" פסלה את עצמה מלכהן כשרת-חינוך. לדברי ח"כ שריד: "שר חינוך הוא שר של כל ילדי המדינה, הוריהם ומוריהם, בלי הבדלי דת, מין ולאום ואת המסר הזה הוא חייב להעביר בהתמדה לכל האזרחים". "שר חינוך גם צריך להתייחס לכל יוזמה, עמדה ופעולה שלו כאילו מדובר בשיעור לאזרחות. שרת החינוך מסרה השבוע מסר של אי-שוויון, של אפליה וקיפוח על רקע לאומי, ועל-כן השיעור באזרחות שלה פסול, והמשך כהונתה רק מזיק". " ============ עכשיו כמה דברים: 1.
להודעה של יוסי! 2. עלה בראשי (המלא יוזמות לאחרונה) רעיון להפוך את ההודעה הזאת לעצומה, שאנו קוראים ללימור לבנת להתפטר בעקבות כך וכו´ וכו´... אני חושב שלא יהיה בעייה להחתים על העצומה הרבה מאוד אנשים. מה אתם אומרים?! נשמע לי כמו רעיון טוב!!! (מצד שני הוא שלי...
)

נוסח עצומה...

הצעות לתיקונים ושיפורים אני אשמח לשמוע... אני בעד גם איזו הפגנת גימיקים מגניבה מול משרד החינוך!!!

../images/Emo36.gif כמה החלטות שצריך לקבל ../images/Emo26.gif

ומהר!
אני בעד לא לציין את העובדה שזה אורגן ע"י נוער מרצ. אלא אפילו לציין כי זה מאורגן בלא קשר לעמדה פוליטית אלא פשוט דאגה אמיתית לרמת החינוך (או ליתר דיוק המחנכים) בישראל.
אני בעד לקבוע תאריך יעד בו העצומה תשלח לכל העיתונים הגדולים, לשרת החינוך ולראש הממשלה. משהו כמו בעוד שבוע וחצי
עלינו להתארגן מהר ולשלוח את נוסח העצומה כמכתב למערכת לכל העיתונים המקומיים.
עלינו מהר מהר להחתים כמה שיותר אנשים, פתחתי תיבת דואל אליה ניתן לשלוח חתימות.
מישהו מהלשונאים בפורום, צריך מהר לעשות הגהה לעצומה ולסכם על נוסח סופי!
הפגנת גימיקים מגניבה מול משרד החינוך ניתן יהיה לעשות במידה והעצומה תקבל הדים! יאללה לעבודה!

עצומה היא כלי נפלא...

הבעיה היא שנדמה שרבים עלו על היעילות שלה לאחרונה, ולמרבה האבסורד הצניחו את היעילות שלה במידה משמעותית. אינפלציה הייתי קורא לזה. לאנשים נמאס לשמוע בכל יום על עוד מכתב ששלחה קבוצת תמהונים לראש הממשלה/שר הביטחון/שר הלשרון (חה! בדיחה!). אני לא בטוח עד כמה התקשורת תתייחס, לאור חוסר העניין הציבורי, לעצומה נוספת שהיא בעצם אחת מני רבות. הנקודה שלי היא שישנו כאן נושא נהדר למחאה (אני משועשע מהחיפוש הילדותי שלי אחרי שבירת מוסכמות... או משהו) ואני בטוח שהפגנה מגומקת ומדובררת תקבל תשומת לב רבה יותר. אין זה סותר כמובן את רעיון העצומה! ניתן לקיים את ההפגנה במקום מרכזי (ולא במקום אסטרטגי כגון פתח ביתה של לימור לבנת או כל רעיון מפחיד אחר) וכך להחתים עוברים ושבים חסרי ישע על אותן עצומות מרנינות. בברכת "נה נה נה" (ולא השיר על רננה - מישהו בכלל זוכר אותו?), מאור

בטח שזוכרים....

בדיוק חשבתי לפתוח כאן שרור זכרונות ממינר מד"צים, אולי אני באמת אעשה את זה. אני חושבת שיהיה רעיון טוב לעשות את ההפגנה, וישר אחריה, לאחר שנחתים, כמות ניכרת של אננשים לשלוח את העצומה כדי להגיר את ההד התקשורתי לשני הדברים. כעקרון רעיון העצומה מאוד מוצא חן בעיני, וגם ההחלטה לא לציין שזה מטעם נוער מרצ. לדעתי אפשר לדאוג לתאם את זה עם עוד מספר תנועות.

האם אין זה הכרח המציאות?

או יותר נכון - הכרח הציונות? (הא!) האם ניתן באמת להבטיח מדינה ציונית, כלומר יהודית (?), ללא הבטחת רוב יהודי שלט במדינה? האם החלטה מפלה זו לא מבטאת באופן ישיר ומובהק את הבסיס הרעיוני של מדינת ישראל? ואם כך, האין ניתן להסיק שהבסיס עצמו הוא מפלה ופסול לא פחות? האם ייתכן שביקורת על החלטה זו מאבדת את תוקפה אלא כביקורת אנטי-ציונית?

כלל וכלל לא!

מדינת ישראל מוגדרת כמדינה יהודית - על כך אני מסכים. אחת המטרות שהציבה המדינה לעצמה בקביעת הגדרה הזו היא שמירת הרוב היהודי במדינה - גם על עובדה זו אינני מערער. האם לשם שימור הצביון היהודי יש להפריד בין העמים? התשובה שלי שלילית, ואוסיף עליה אף מבט זועם.
רוב יהודי יכול להישמר גם במצב בו ישנו ערבוב מלא בין שני העמים. מצב כזה, של דו-קיום, אף מבטיח שקט ובכך למעשה מגן על הרוב היהודי מפני התקוממות ערבית. בברכת "זו לא ציונות, זה סתם קקה", מאור

למעלה