חינוך הסעות

tnurit

New member
חינוך הסעות

התייחסות חוזרת ונשנית לנושא - איך לא? ההסעות: ברצוני להביע בפורום זה את מצוקותי בנושא הסעות תלמידי החטיבה והתיכון משלושת בתי הספר, להם אנו משתייכים זה חמש שנים, בתקווה שניתן יהיה לתקן חלק מהן. א. ההסעות בבוקר ובסיום הלימודים צפופות מדי וגורמות לילדינו כבר מכיתה ז' לעבור חוויות השרדות שאינן מחויבות המציאות. דוגמה קטנה אך שכיחה: הצפיפות כל כך גדולה בבוקר עד שחלק מהתלמידים שאינם נדחפים מאולצים ע"י הנהג להשאר להסעה מאוחרת וכתוצאה מכך מאחרים לביה"ס. ב. ההסעות בחלקן אינן מתאימות לשעות התחלה או סיום הלימודים של חלק ניכר מהתלמידים- בעיקר מהתיכון, ואלה נאלצים לנסוע לביה"ס ובחזרה במונית, בטרמפים או באוטובוס מרגלית, והוצאות אלה לא מוחזרות להורים. שאלותי הן: האם מי מהוועד שאחראי על החינוך בישובינו יכול לתת את דעתו לנושא? האם תוכלו מי מכם לתת לי עצה למי עלי לפנות כדי שיוסיפו עוד אוטובוס בבוקר? למי עלי לפנות כדי לקבל החזר נסיעות עבור בני? האם ניתן ללחוץ על קו התחבורה הציבורית שיוסיפו עוד שעות נסיעה כדי להקל על תלמידינו הבוגרים? מחכה להתייחסות ולהצעות כדי שיהיה המשך טיפול נאות. שנה טובה לכלנו ושנדע רק טוב מהישוב המקסים הזה - תודה נורית

תזכורת לג'קי ולועד

מתחילת החודש אני מחכה לתשובה ענינית שלך, או של הוועד לנושא ההסעות. אם אתה זקוק לדוגמא למסמך המסדיר את הענין, אתה מוזמן להיכנס לאתר של כפר האורנים.אחד הדברים היפים שם הוא גם ההיזון החוזר בין התושבים לועד, בעזרת הכלי המיסתורי הקרוי פורום באינטרנט. נורית פירטה את מרבית הבעיות בנושא התחבורה ואת אוזלת ידינו כתושבים בודדים למצוא פתרונות, אבל בשביל זה הרי יש לנו ועד. כולנו זוכרים איך קידמת בהצלחה מרובה את נושא התחבורה ללפיד וממנה בעבר ונשמח שתעשה זאת גם כעת.

ר ו נ ס

New member
המועצה מטפלת בהסעות

לי היתה גם בעיה ופתרו לי אותה מיד כשפניתי. תפנה לדינה המזכירה בועד היא תפתור לך את הבעיה שלך מיידית.ידוע לי שהיו הרבה בעיות הסעה בתחילת השנה אבל פתרו אותם.

tnurit

New member
הסעות ילדינו אינה בעיה פרטית

"לי היתה בעיה ופתרו לי אותה" היא תגובה שאינה מתאימה לישוב קהילתי השולח את ילדיו, באישור המועצה וועד הישוב, ללמוד בישוב אחר. הן הסעות התלמידים לביה"ס אינה בעיה פרטית ועל כן אין להתייחס אליה ככזאת. תלמידי הישוב שובצו לבתיה"ס אזוריים במודיעין ועל הועד - בשיתוף פעולה עם המועצה - לוודא שאכן הנושא מטופל בדרך הראויה והטובה ביותר כמו גם לתת מענה להסעות חריגות מבין התלמידים, וכידוע הן מתרבות ומתעצמות משנה לשנה. אם באמת דינה היא הכתובת, הרי שאני מצפה ממנה להיכנס מדי פעם לפורום של הישוב ולבדוק במה מכל הנושאים היא יכולה/ צריכה לעזור. מקווה לקבל עוד תגובות והצעות לפתרון הולם של הנושא. בברכה נורית

ר ו נ ס

New member
בעקרון אני מסכימה איתך

דינה צריכה לטפל בכל הנושאים שצצים ומפריעים.רק לא הבנתי ממך למה לא כדאי להרים לה טלפון ולידע אותה.בטלפון יש משוב מיידי ונח לתפעול. לדעתי גם אם תידעי אותה בנושאים כללים שברומו של עולם הקשורים לישוב ודאי היא תטפל בזה כך אני רוצה להאמין ולקוות.

erikka1

New member
תודה

תודה לך על ההתייחסות, אעשה זאת מיד, כל טוב נורית

למעלה