חינוך דתי?

נעה גל

New member
אני משערת שהבעיה היא עם חילוניים

שומרי כשרות, כי מי שלא שומר כשרות (כמוני) דווקא מבין היטב מדוע יש אנשים שלא אוכלים אצלו (אגב, יש לי חברה שהיא לא דתיה ולא שומרת כשרות והיא גם לא אוכלת אצלי כי האוכל אצלי לא אורגני
). יש לנו זוג חברים: הוא דתי והיא לא. הבית כמובן שומר כשרות. אנחנו אוכלים המון יחד ארוחות ערב, אז אנחנו לא אוכלים אצלנו (ואם אצלנו, אז הוא מביא כלים חד פעמיים ואוכל מהבית), ואני הולכת לבשל אצלם בכלים שלהם כדי שהוא יאכל לאכול.

zimes

New member
לחברים שלי, שאוכלים טבעוני ואורגני

ויש להם עוד כמה הגבלות באוכל, בעלי קורא "החברים הדתיים שלך"

מירי,

New member
אז מה שאני מסיקה

שזה כנראה תלוי באישיות , כי אנחנו כן שומרים כשרות (בערך
) אבל אני יודעת שאני לא יודעת ולכן זה ניראה לי ברור שמי שמקפיד ייתכן שלא יאכל אצלי גם אם מאוד אקפיד!

sibi

New member
הכשרות והאירוח

קצת באוף מהנושא הראשי - לבן הקטן שלי יש חונכת בגן שהיא בחורה דתיה. כדי ליצור איתו קשר היא באה אלינו הביתה מספר פעמים. מכיון שלא ידעתי מה מותר ומה אסור לה לאכול בביתי שהוא לא כשר פשוט שאלתי אותה. התשובה שלה מאוד מצאה חן בעיני: מכיון שהיא לא רוצה לפגוע במי שמארח אותה, היא החליטה שהיא לא תעשה עניין מכיבוד קל - קנוי - או שתיה קלה, גם אם הכלים לא מופרדים ואין הכשר מיוחד. מאוד הערכתי את התשובה, כי היא מעידה על סוג של סובלנות והתחשבות ברגשות האחר, בלי להתחיל לפשפש בציציותיו או לתת לו ציון על סטנדרטים שאינם מחמירים דים. אז אני לא אזמין אותה לצהרים, אבל עם כוס קפה ועוגת הבית נצליח להעביר את הזמן בצורה נעימה ולא מעיקה.

שרהודיה

New member
לאמר את האמת אני אוהבת את הגישה

הזאת.. כי בתכלס´ לשתות קפה בכוס זכוכית בבית בו לא שומרים על כשרות ניתן.. פעם היתה בעיה של עוגות/עוגיות, כי הרוב היה מעשה בית.. אבל היום אפשר לאכול עוגות קנויות
בעיני יותר חמור לפגוע במארחים.. ביחוד כאלו שהשתדלו למעני ומגישים אוכל כשר

טליה28

New member
אני גרה בשכונה דתית

ויש לנו גן דתי ליד הבית שנה שעברה הילדה שלי היתה בגן עשו לה שטיפת מח על הברכות שירים... בלי פרפרים בלי פרחים רק שרים חסידים כשהאחיין שלנו היה אצלנו אמרתי לה תשירי לו שיר נחמד ואיזה שיר היא שרה לו "ברכנו השם אלהנו וברך וברך..." ולא רק זה הם גם הקצינו בנים בנות בנות צריכות להיות עדינות לבנות אסור צניעות בהגזמה משחקים לבנות משחקים לבנים והאוצר מילים שהם הביאו מהגן היה מגוון המון קללות או ברכות כשייש שביתה אין אבא מחליף רק אמא מחליפה וזה לא גן חרדי היום היא בגן חילוני ויש שויין ויש שירים חמודים וקלילים ואין קללות ויש הרבה ערכים כבד את חבריך ולא משנה שהם בנים

אני לא אוכלת קמח לבן (משתדלת)

ועוד דברים כמו קפה וחלב (סוג של דיאטה), אז יצא לי מלא פעמים שסירבתי לאכול אצל מישהו לא דתי והם ניסו לשכנע אותי שזה כשר, ולא האמינו לי שאני פשוט לא שותה קפה ולא אוכלת עוגה! מאז אני מוותרת על הדיאטה במקרים אלה, כי כבר לא נעים לי שיסתכלו עליי בצורה כזו, כאילו "איזו סנובית"...

לאה_מ

New member
אני בכלל לא חושבת שזה מעליב

אם מישהו לא רוצה לאכול אצלי משום שזה לא כשר. יש לי כוסות זכוכית כדי להגיש שתיה לאורחים שומרי כשרות. אני גם אקנה כיבוד כשר אם אדע שבאים אנשים שומרי כשרות. אבל אם למרות מאמצי (הלא ממש גדולים, נכון?) הם עדיין לא ירצו לאכול אצלי, זה ממש לא יעליב אותי. אני לא רואה מה מעליב בזה שאדם שלקח על עצמו איסורים מסויימים לא מעוניין להפר אותם בבית שלי - זה לא שהאורח לקח ביס מהעוגה שאפיתי בדי עמל, וירק אותו בגועל...

זו שאלה קשה...

גם אנחנו שומרי מסורת: מדליקים נרות, עושים קידוש והולכים לבית כנסת בשבת אבל מאידך נוסעים בשבת...הבת (10) נמצאת בביה"ס חילוני וגם אני מוצאת את עצמי קצת חוששת מהתדרדרות המוסר בחברה החילונית על פי דברים ששמעתי מבני גילה החילונים ועוד המעידים על חינוך ללא ערכי מוסר. אני יודעת שהחברה הדתית חינוך לערכי מוסר והוא הכי חשוב אצלם... בני הקטן נמצא בגן דתי ואני מרוצה בעיקר מהגננת החרדית. אני חושבת שהחינוך בא קודם כל מהבית אבל שהחברה עלולה להשפיע לרעה על בני עשרה בעיקר ואני שותפה להתלבטויותייך לגבי המסגרת הדתית אבל המתונה.

למעלה