חינוך גבוה...

חינוך גבוה...

כבר כתבתי הודעה על חינוך לפני הוגוורטס, אז מה עם חינוך כמו אוניברסיטה אצל קוסמים? כלומר, לא קשור שפרסי לא הלך לשם, אולי לוויזלים לא היה מספיק כסף לממן את זה...*תוהה* -ליאת-

דוד דב

New member
מוסדות לימוד למקצוע ...

כלומר .. לפי המקצוע שאת רוצה ללכת לעבוד בו את צריכה לעבור קורס , כמו שיש קורס להילאים שאני זוכר שהיה כתוב באיזה ספר על זה , וכדומה

LuNaTiC

New member
ואם כבר מדברים על זה..

אתם לא חושבים שהקוסמים מפסידים קצת חומר יותר כללי? נגיד.. כל הדברים האלה של מתמטיקה וביולוגיה ושפות אחרות חוץ מ.. השפה שלהם, וכל אלה שאנחנו לומדים בבית ספר?

דוד דב

New member
זה סותר ...

כל הקטע בקסם זה שאפשר להסתדר עם קסם בלי מדע ... ולכן לא צריך את הקטע הזה של ללמוד מדע .. בקשר למתמטיקה יש את כשפמוטיקה שאני בטוח שזה קשור וכבר אמרתי שאני משער שאנשים שעובדים במקצוע מסוים עוברים את הקורס המסוים למקצוע .. חוץ מזה פרסי אמר להארי שמה שהוא ילמד בהוגוורטס ישפיע לו על החיים .. בוא נגיד בטח ארתור וויזלי למד את המקצוע שמלמד על המוגלגים (שכחתי את השם שלו) כאשר הוא היה תלמיד .. חוץ מזה העבודה של פרסי כוללת סך הכל כתיבת דוחות ולהיות מזכירה .. אני לא חושב שהוא צריך לזה הכשרה מסוימת

נראה לי שהיא התכוונה ל...

איך קוסמים יודעים לקרא, למשל? או לספור? ולעשות פעולות חשבון פשוטות? כבר דנתי בזה ובקושי ענו לי! :( -ליאת-

לדעתי

קוסמים יכולים ללמוד שפות במקום כלשהו. הרי קראוץ` ידע בולגרית, ודמבלדור ידע mermish (לא יודע מה התרגום של זה)

כמה אפשרויות

שפות: א. שיעורים של מוגלגים (כמובן שאני לא מתכוון לשפות כמו mermish) ב. שיעורים מאורגנים לקוסמים (כל השפות) ג. מישהו שזו שפת האם שלו, ומדבר גם בשפה שלך, מלמד אותך. כפשומטיקה (זה arthimancy?) זה כנראה מתמטיקה לקוסמים, ולמדע (חוץ משיקויים) אין שימוש בעולם הקסמים

למעלה