חינוך, בתי ספר FAIRLAWN

uribor

New member
חינוך, בתי ספר FAIRLAWN

שלום לכולם אנחנו מתכוונים להגיע לאזור פיירלון. 1. חשוב לנו לדעת איזה בתי ספר טובים נמצאים שם. מדובר בילדים בגילאי 11,9,6. אנו מבינים שמיקום הבית חשוב לקביעת בית הספר ולהיפך. 2. מתי מתחילה ונגמרת שנת לימודים בארה"ב? 3. האם יש אפשרות לראות דירוג בתי ספר בניו ג'רסי תודה מראש URIBOR

iris mom of two

New member
הנה קישור לאתר שמצאתי

זה אתר שעוזר לי לדרג בתי ספר בחיפושי הבית שלי. מעבר לזה, נסה למצוא את משרד החינוך באתר הרשמי של ניו ג'רזי. זה אתר כדאי גם לשאר שאלות (מה נחוץ לרשיונות וכו'). לכל מדינה יש דירוג והשוואה יחסית של בתי הספר באותה מדינה. סך הכל החינוך בניו ג'רזי הוא די טוב.

uribor

New member
היי איריס

שלום איריס האם את בחיפוש אחר בית ספר כי אתם עוברים לניו ג'רסי? אורי

iris mom of two

New member
חיפושי בית ספר

אורי, אני לא עוברת לניו ג'רזי, אבל כבר עברתי דירה מספר פעמים עם ילדים בגיל בית ספר, ואעבור שוב בקיץ (אם אמצא בית). יש בפורום נציגות ניו ג'רסי (עדי בשמיים למשל) שיוכלו לעזור לך יותר בקשר למקום. לא הצלחתי לשלוח לך מסר (תפוז - מה אתה עושה לי). תנסי לשלוח מסר דרך תפוז ואז אוכל לענות יותר אישי. בגדול, חיפוש בית ספר: האתרים טובים למדי. כדאי לבוא ולראןת או לפחות להתקשר כדי לבדוק את בית הספר מקרוב. כדאי גם לבדוק (ובGREAT SCHOOLS אפשר לראות) איך האוכלוסיה נחלקת. אתם לא רוצים בית ספר עם יותר משני אחוז נתמכי סעד (FREE LUNCH). כדאי גם לבדוק איך נחלקים בתי הספר מבחינת כיתות. האם חשוב לך שלפחות שני ילדים יהיו יחד באותו בית ספר? זה משנה מבחינת ההסעות בעיקר. כשתתקשרו תבררו על ESL (אנגלית כשפה שנייה), אצלנו (במסצ'וסטס) בבית הספר יש תוכנית נהדרת. בסך הכל אין לי מושג אישי על ניו ג'רזי אבל ממה שקראתי בפורום, ושוב אני שולחת אותך לעדי, פיירלון נחשב איזור טוב.

uribor

New member
היי איריס

תודה על 2 התשובות קיבלתי גם המסר ממך. מה אני כבר יכול להתרשם מביקור בבית הספר? מה לחפש...........לראות...........לשאול????????????? URIBOR

w h a t e v e r

New member
אז ככה

פיירלון לא ידועה בחינוך המעולה שלה וגם לא ברמה הגבוהה במיוחד של תושבים ישראלים. כמובן, יש ויש. הרוב - כמו שאומרים מייצגים פלח אוכלוסיה מסויים בארצנו...בכל אופן, יש המון ישראלים ונחמד! החינוך סביר. אם יש כסף עודף, כדאי ומומלץ לשלוח לבית ספר יהודי פרטי: סולומון שכטר ב WEST ORANGE הוא הכי טוב שיש. בסביבות 1700$ לחודש לאחד. (מרחק של 45 דקות מפיירלון). בהצלחה!

uribor

New member
ל - WHATEVER

שלום אנחנו מבררים מידע על ניו גרסי יש דעות לכאן ולכאן. בסוף נצטרך להחליט! אבל דקה לפני......... אם לא פיירלון אז........ אשמח לשוחח במייל או בטלפון אם אפשרי URIBOR

ניו ג'רסי גדולה מאוד...

אם לא פיירלון אז יש מיליון אופציות אחרות לשקול. הכל תלוי בעבודה ואם אתם מכירים אנשים באזור או לא, איפה יש מקום לגור, ובתי ספר. באופן אישי אני בוחרת את מקום מגוריי על פי איכות בתי הספר הציבוריים משום שאינני מתכוונת לשלוח את ילדיי לבית ספר יהודי או פרטי אחר (ולאו דווקא בגלל הכסף). חשובה לי גם איכות האנשים, ושהם יתאימו לי מבחינה חברתית (כמו שציין ווטאבר למעלה, פירלון לא ממש מתאימה לי מבחינת סוג הישראלים ובכלל התושבים שיש בה). צריך גם לקחת בחשבון עלות מגורים ומחיה. אנחנו גרים באזור פרינסטון, שמרוחק מפירלון כשעה דרומה לכוון פילדלפיה. יש אזורים בניו ג'רסי שמרוחקים גם שלוש שעות מפירלון. כאמור - זו מדינה גדולה למדי (ועדיין אחת הקטנות בארה"ב) ויש המון אופציות.

אני ממש לא מסכימה עם זה

רמת האוכלוסיה הישראלית כאן מגוונת, יש הכל החל מבת ים, דרך יהודים אורתודוקסים וכלה באנשי הי טק ואקדמיה עם תארים מתקדמים. מרבית החברים שלי כאן הם מהסוג השלישי שציינתי ולכולם יש ילדים שהולכים כאן לבתי ספר ציבוריים, שרמת החינוך בהם נחשבת למצויינת למיטב ידיעתי. יש לי גם כמה חברים בטנפליי, שם האוכלוסיה נחשבת ברמה גבוהה יותר, ומהתרשמותם ההבדלים לא גדולים ברמת החינוך בין טנפליי לפיירלון. לגבי סלומון שכטר, אחת הסיבות העיקריות שישראלים מגיעים לאיזור הזה, היא רמת החינוך הציבורי הגבוהה, כדי לא להצטרך לשלם סכומי עתק עבור סלומון שכטר. שוב, לי אין ילדים בגיל בית ספר אבל מידע של חברים שילדיהם הלכו לסלומון שכטר, אני מכירה שני זוגות שהוציאו את הילדים לבתי ספר ציבוריים כי הרמה הכללית גבוהה יותר, והילדים לא הסתדרו עם "הפלצנות" (לדבריהם) של סלומון שכטר. מצד שני, יש לי חברות שהן מורות בסלומון שכטר והן משקיעות לא מעט עבור שכר זעום למדי...

מסכימה לגבי בתי הספר הפרטיים

באזורים בהם החינוך הציבורי טוב, הוא הרבה יותר טוב וברמה הרבה יותר גבוהה מהחינוך הפרטי - כולל סלומון שכטר. אני לא מדברת עכשיו על פלצנות - פשוט על רמת הלימוד. מה שעדי כותבת הוא נכון - מורים בבתי"ס פרטיים משתכרים פחות ממורים בסקטור הציבורי, למרות סכומי העתק שההורים משלמים. לאן הולך הכסף? לוידעת... אולי לפרוכת חדשה, או לספר תורה מהודר... אנא עארף. בבתיה"ס הציבוריים יש יותר השקעה בתלמידים חריגים למשל, וזה כולל עזרה וכיתות מיוחדות וסיוע לנכים, ילדים עם קשיי למידה, תלמידים שדוברים שפות אחרות, ועוד. לפי מה ששמעתי מחברות שלימדו ומלמדות בפרטיים, ההשקעה הזו שם מאד מצומצמת אם בכלל קיימת (שתיים מחברות אלה שלי מלמדות באחד מבתיה"ס של סלומון שכטר, אגב). רמת התלמידים נמוכה יותר בד"כ מהרמה בבתיה"ס הציבוריים הטובים. אנחנו קנינו עכשיו בית, ושילמנו סכום גבוה באופן משמעותי ביותר משום שהתעקשנו על אזור עם בתי"ס מצויינים. לא התפשרנו על פחות. עדיף לשלם את זה במחיר הבית והמסים, מאשר לשלם את זה פרטי לבי"ס שרמתו תהיה בסוף נמוכה יותר. אני באופן אישי לא מוכנה שבעבור לימוד קריאת וכתיבת עברית בביה"ס, בנותיי ישלמו את המחיר ברמה כללית נמוכה ומורים שמשתכרים כל כך מעט שאין להם שום מניע להשקיע קצת מעבר למה שחייבים (לא אומרת שכולם כאלה, אבל זה בלתי נמנע. הכל מונע בשכר). עברית אוכל ללמד אותן בבית ולא אצטרך לקחת בשביל זה עוד משכנתא.

ככה את משחילה את זה???

מזל טוב יקירתי!!! ספרי קצת - איפה קניתם? איזה כיף! מתי אתם עוברים? וואו אלה חדשות ממש גדולות! שיהיה המון בהצלחה!

uribor

New member
שלום רוני - בתי ספר

שלום אני מסכים איתך שבית הספר הוא הבסיס. ממנו נגזור את מיקום הבית וכו'. ברשותך, איפה יש בתי ספר טובים לילדים בני 11,9,6 איפה קניתם אתם, ? אני מאמין שעשית בירור יסודי ואשמח אם אוכל לשמוע עליו. הדבר יקל עלי מאוד מאוד. אנו מגיעים מהארץ בשבת הקרובה לחפש מקום ל - RELACATION וקשה לנו להגיע למסקנה מהארץ. תודה URIBOR

הי URIBOR

תראה, אנחנו גרים בשכירות באזור הזה כבר שנתיים (פרינסטון). אנחנו מרוחקים קצת מניו יורק, מרחק שעה וחצי בערך (אולי קצת פחות) אבל זה לא ממש משנה לנו. קשה להגיד איפה יש בתי ספר טובים באופן כללי משום שניו ג'רסי היא ענקית. אי אפשר בכלל לתאר את הגודל של ארה"ב בסטנדרטים של הארץ... ניו ג'רסי כל כך גדולה, ובכל זאת אחת מהמדינות הקטנות בארה"ב. בקיצור - אנחנו גרים פה כבר שנתיים ובזמן הזה הספקנו להכיר את האזור היטב וללמוד מהם האזורים הטובים יותר והטובים פחות. הבית שקנינו נמצא בעיירה הנקראת PENNINGTON ונמצא כ-10 דקות דרומית לפרינסטון. בתי הספר שייכים ל-HOPEWELL TOWNSHIP ונחשבים מעולים. בתי הספר של פרינסטון נחשבים מצויינים אך המחירים שם פשוט בלתי נתפסים - חורבה קטנה ורעועה עולה שם מיליון דולר, ומכיוון שאין לנו מיליון ומאידך אנחנו מעדיפים שלא לגור בחורבה, חיפשנו בעיירות הסמוכות בהן יש חינוך טוב. פנינגטון היא אחת מהן. WEST WINDSOR גם היא נחשבת למצויינת בחינוך. וגם MONTGOMERY נחשבת טובה מאוד. יש עיירות באזור שנחשבות הרבה פחות טובות וביניהן LAWRENCEVILLE, שקרובה מאוד לפרינסטון אבל מבחינת אוכלוסיה ובתי ספר הרבה הרבה פחות טובה. גם TRENTON לא רחוקה מפה, מרחק של 25 דקות נסיעה, אבל שם זה על הפנים - לא להתקרב אפילו! אני לא מכירה את אזורי צפון ניו ג'רסי, אבל אני חושבת שבמקרה שלכם אם אתם מגיעים ל-RELOCATION, אתם צריכים קודם כל לראות איפה תהיה העבודה שלכם. אין טעם לבחור להתגורר באזור פה למשל, כשצריך כל יום לנסוע לעבוד במרחק שעה וחצי מפה עם כל הפקקים. עוד דבר שחשוב לקחת בחשבון זה מחירי דיור. איפה שאנחנו גרים היום למשל, הדיור לא זול כלל בלשון המעטה. אנחנו גרים בבית בסגנון TOWN HOUSE ובו 3 חדרי שינה, הגינה היא של כלל השכונה, והבית בסה"כ נחמד - אבל השכירות פה מפחידה. אתה יושב? $2300 בחודש. לא מעט, נכון? אבל זה בגלל שהבית הזה נמצא ב-WEST WINDSOR הגובלת בפרינסטון, ולכן יקר פה. לו היינו קונים פה בית בסדר גודל של הבית שקנינו, היינו משלמים מעל 10,000 דולרים בשנה רק על מיסים. צריך לקחת את כל זה בחשבון... ולגבי הבית שקנינו - אני אפתח הודעה חדשה עם פרטים תיכף.

וואו איריס, תודה!

תודה על האתרים. בדיוק רציתי לברר על ביה"ס ב-TOWN אליו אנחנו עוברים בקיץ, מכיוון שבעוד שנתיים יובל נכנסת למערכת החינוך פה (תהיה בת 5, גן חובה). עזר לי המון!!!

למעלה