מסכימה לגבי בתי הספר הפרטיים
באזורים בהם החינוך הציבורי טוב, הוא הרבה יותר טוב וברמה הרבה יותר גבוהה מהחינוך הפרטי - כולל סלומון שכטר. אני לא מדברת עכשיו על פלצנות - פשוט על רמת הלימוד. מה שעדי כותבת הוא נכון - מורים בבתי"ס פרטיים משתכרים פחות ממורים בסקטור הציבורי, למרות סכומי העתק שההורים משלמים. לאן הולך הכסף? לוידעת... אולי לפרוכת חדשה, או לספר תורה מהודר... אנא עארף. בבתיה"ס הציבוריים יש יותר השקעה בתלמידים חריגים למשל, וזה כולל עזרה וכיתות מיוחדות וסיוע לנכים, ילדים עם קשיי למידה, תלמידים שדוברים שפות אחרות, ועוד. לפי מה ששמעתי מחברות שלימדו ומלמדות בפרטיים, ההשקעה הזו שם מאד מצומצמת אם בכלל קיימת (שתיים מחברות אלה שלי מלמדות באחד מבתיה"ס של סלומון שכטר, אגב). רמת התלמידים נמוכה יותר בד"כ מהרמה בבתיה"ס הציבוריים הטובים. אנחנו קנינו עכשיו בית, ושילמנו סכום גבוה באופן משמעותי ביותר משום שהתעקשנו על אזור עם בתי"ס מצויינים. לא התפשרנו על פחות. עדיף לשלם את זה במחיר הבית והמסים, מאשר לשלם את זה פרטי לבי"ס שרמתו תהיה בסוף נמוכה יותר. אני באופן אישי לא מוכנה שבעבור לימוד קריאת וכתיבת עברית בביה"ס, בנותיי ישלמו את המחיר ברמה כללית נמוכה ומורים שמשתכרים כל כך מעט שאין להם שום מניע להשקיע קצת מעבר למה שחייבים (לא אומרת שכולם כאלה, אבל זה בלתי נמנע. הכל מונע בשכר). עברית אוכל ללמד אותן בבית ולא אצטרך לקחת בשביל זה עוד משכנתא.