חינוך בסגנון 007!

חינוך בסגנון 007!

הכנסתי לבסוף את בני לגן החדש ( למי שלא זוכר - גן חדש שהוקם זה עתה, מתוכנן ל- 24 ילדים, נרשמו 15, 4 אנשי צוות). הקטן הלך ביום הראשון עם אבא והיה פחות או יותר בסדר. "המרביצן" זרק עליו קוביה, האבא ( בעלי שיחיה) כמעט שפך את חמתו על המרביצן ( במקום זה שפך על הצוות, והיה כ"כ כעוס
שמאז הצוות שומר את המרביצן רחוק מבני
) . שלשום המטפלת אספה את התכשיט ומצאה אותו שוכב על הרצפה בחדר צדדי שפוך לחלוטין. אף אחד לא היה לידו. על שאלתה מדוע הוא זרוק כך לבד - הסבירו שזו היתה בחירתו, והן עסוקות בהשכבה. בעלי העלה את הנושא שוב בבוקר וקיבל אותה תשובה, אבל.. אתמול כשהמטפלת באה לאסוף אותו מוקדם יותר (ביקשתי ממנה להקדים בדיוק כדי למנוע מה שקרה קודם), סרבו לפתוח לה את השער. היא נאלצה להמתין בחוץ בשמש למעלה מחצי שעה, בתואנה כי אסור שהילדים יראו מישהו כי הם יתחילו לבכות ולהתגעגע. בסוף היא קיבלה אותו החוצה - לא הרשו לה להכנס, הוא היה מלא בקקי, אמרו לה שאין לו כלום בחיתול, והיא נאלצה להחליף לו חיתול ברחוב בעגלה. היום בבוקר הצוות אמר לבעלי שלא מוכנים שיבואו לאסוף מוקדם ושאי אפשר לבקר את רומי. אני חייבת לציין ששנה שעברה הן אמרו בריש גלי שהגן יהיה פתוח בפנינו ומבחינתי המטפלת היא אחת מאיתנו, בלי הודעה מוקדמת לביקור בכל שעה שהיא. אני חייבת לציין שהמטפלת היתה מאד בעד הגן קודם, אבל אתמול היא ממש נעלבה, והיום בילתה איתי חצי שעה בקיטורים על מה שקרה. היא חשה ממש מושפלת וחשבה שזה בגלל שהיא עולה חדשה. אז היום הלכתי אני לקחת אותו, מוקדם ב- 3/4 שעה. לא פתחו לי. צלצלתי בפלאפון לגננת. נעניתי בתרוץ (לחצת על הכפתור הלא נכון באינטרקום), ו- "אל תבואי כ"כ מוקדם - הוא עוד לא גמר לאכול", אבל אחרי 5 דקות שמעתי אותן קוראות לו ומיד אח"כ הוא הובל אלי לשער, כשהמטפלת מציינת שאכל טוב, לא בכה כל היום והוא משתלב נהדר. אני חייבת לציין שלא פתחו לי את השער, לא יכולתי להכנס ולא ראיתי מה קורה בפנים, אם כי שמתעתי ילדה אחת בוכה שהיא לא רוצה משהו, חזרה ומחתה מספר פעמים ובסוף החלה לבכות. מצד שני, האו מדבר על החברים בהתלהבות, ודמויות המטפלות מאד חיוביות בעיניו (אמא, את תהיי X ותשחקי איתי?), ואין לי ספק שבנתיים טוב לו. מה דעתכם? האם אני עושה צרות היכן שאין או שהגישה שלהן לא ממש מקובלת? האם לדבר איתן? אולי עם הורים נוספים? להמתין?

anankachol

New member
משהו מוזר קורה בגן הזה...

אני גננת במקצועי, ואימא לילדה שהחלה ללכת זה עתה לגן, ואני חייבת להגיד לך שהסיפור שסיפרת ממש לא נראה לי, הגן צריך להיות פתוח להורים כל הזמן, נכון שעדיף להרגיל את הילד להישאר בגן עד סוף היום, אבל רק התחלנו את השנה. בנוסף איזו מן הרגשה זו כשזורקים לך את הילד כאשר את מחכה בשער, הבת שלי כשאני או בעלי אוספים אותה, מראה לנו מה היא עשתה בגן, ולוקחת את הציוד שלה מהמגירה...גם אצלי בגן אני נותנת להורים להיכנס ולאסוף את הילדים. אולי תתחילי לחשוב על אופציה נוספת, ותתחילי לחפש גנים נוספים, אבל הפעם באמת תבדקי את מה שחשוב לך, ותדברי עם אימהות אחרות. לפי דעתי תקפידי שיש גננת בעלת תעודות בגן ולא רק מטפלות. בהצלחה ושנה טובה

אכן מוזר...

לגננת יש תואר ראשון בחינוך. למטפלת הראשית יש תואר ראשון במנהל עסקים. הן עבדו קודן להקמת הגן שלהן מספר שנים בגן אחר - גני שקד בפ"ת. 5 זוגות הורים עברו אחריהן לגן הזה. אמנם לא ראיתי אותן עובדות כי כשהן הקימו את הגן הזה ונודע לי עליו הו כבר לא עבדו במקום הקודם, אבל בהחלט בררתי. כמו שציינתי בפגישות המקדימות הן 1:1 והן באספת ההורים הן הדגישו שהגן פתוח לכולם כל הזמן, ושאין להן שום בעיה עם ביקורי פתע, רק ביקשו להמנע משעות השינה ולקחת בחשבון שהילד ירצה לשוב הביתה עם ההורה. זה נשמע לי אז יותר מסביר. בני כאמור מאד מרוצה שם בנתיים. זה הגן הראשון שלו - היה עד גיל 3 בבית עם מטפלת, ולמרות זאת כבר ביום השני נפרד יפה, ולדבריהן לא בכה כלל. במשחקי תפקידים בבית הוא משדר חיבה רבה לגננת ולמטפלת הראשית. לכן אני כל כך מופתעת, ומאד מאד מוטרדת מהעניין - זה מנוגד לחלוטין לכל מה שסוכם, ולמה שהרגשתי, ולא ברור לי בכלל מה קורה. אני מרגישה מעט מרומה, ומצד שני התערער מאד האמון שבניתי להן. אמנם - היום הן הסבירו בטלפון, שהן תוצאנה לי את הבן כי הן לא רוצות שילדים אחרים יבכו, אבל, מה אומר, זה נשמע לי קצת חשוד... אגב גם אחותי גננת ויש לה שני ילדים, והיא אמרה לי בפרוש שזה לא מקובל - היא רחרחה בכל הגנים של ילדיה באין מפריע, וגם אצלה רחרחו בלי בעיה. היא גם לא הבינה למה זה צריך לגרות כזו "טראומה" לילדים. מצד שני - היא בצד שלי... מה את אומרת?

טלגל

New member
שלום לך לוחמת,

כמה דברים קורים בגן וגם אצלכם..... יש להזהר מאד מהצמדת תויות לילדים כמו "המרביצן" וכולי... הצוות לא צריך להיות זהיר ביחסו לילד זה או אחר אלא להתייחס לכולם באהבה וחום. אני לא אוהבת התערבות הורים בחינוך של ילדים של אחרים..., לגבי זה שלא נותנים לכם להכנס האם זהו גן פרטי או לא? בגן פרטי את צריכה להתעקש על מה שהובטח מראש, ובכלל אני חושבת שזכותם ואפילו חובתם של ההורים להכנס לגן, ולראות מה התחדש שם ומה קורה בו. אם זהו גן של נעמ"ת וכולי יש חוקים שלא פותחים את השער לפני הזמן....... מה שחשוב שטוב לילד, זה העיקר, כל מה שמפריע מסביב ניתן לפתור ע"י שיחות ולאחר שתכירו טוב יותר את הצוות בטוחה אני שדברים יסתדרו. אל תמהרו להוציא זוהי רק ההתחלה ובטוחה אני שדברים ילכו וישתפרו במשך הזמן. שיהיה בהצלחה

צודקת ב- 100%

אבל אני לא אשת חינוך... הילד הנ"ל הוגדר ע"י אימו כבעייתי וב- 20 דקות הראשונות של מפגש הילדים בגן תקף 4 ילדים. התגובה היחידה של אביו היתה להכות אותו....
בעיה
ואגב את התואר אני הצמדתי לו - כי הוא הספיק להכות את בני גם ביום השני לפני ששמו לזה קץ. אני ממש לא רוצה שהקליטה של בני תושפע מילדים כאילה, ושהוא ילמד לחכות התנהגות כזו אחרי כל ההשקעה שאני ואביו עשינו 3 שנים. לקלקל כפי שבטח את יודעת, מאד קל, וזה הולך בצ´יק! ולא - לא התערבתי בחינוך שלו, אבל בהחלט התערבנו בחינוך של בני. אני לא מוכנה בשום פנים ואופן שילדי יחשף לדברים כאלה, ולכן דרשנו מהגן שידאגו לטפל בזה, באיזו דרך שנראית להם ובלבד שזה יקטע בעודו באיבו - ולא רק באלימות כלפי הילד שלי - אלא באלימות כלפי כולם - כי הוא רואה ושומע הכל. חוצמזה - זה גן פרטי לחלוטין. מה אתן הגננות אומרות - האם זו כזו בעיה כשהורה מגיע? האם באמת זה גורם מספיק נזק כדי להצדיק שהגננות יסגרו את הגן בפני ההורים? הגעתי לגן מתוך אמון בצוות אך לאחר מה שקרה מצאתי את עצמי מתחילה לחשוד, וזה לדעתי הדבר הכי בעייתי. אולי אין בכלל במה לחשוד, אבל מרגע שהחשד קיים - הוא מתחיל לכרסם, ואז אם לא ניתן לפוגג אותו - כי הגן סגור....

אלהלה

New member
מאוד מוזר../images/Emo20.gif

אם זה גן פרטי על אחת כמה וכמה צריכים לאפשר להכנס במשך היום וגם אם זה "יפריע" לילדים אחרים, חוץ מזה שרק עברו 5 ימים ובמילא שוב יצאו לחופש ושוב יתחילו להתרגל מחדש. וגם בגנים לא פרטיים לא נראה לי שאין להכניס הורים לגן - נכון שבמהלך היום זה קצת לא נוח אולי אבל גם הגיוני שהורה ירצה לראות איך הילד משתלב בגן וזה מקובל לפחות בתקופה הראשונה. אגב - התארים שציינת של הגננת והסייעת לא ממש עושים רושים כי תואר לא מציין את היכולת האמיתית או את ההתאמה באמת למקצוע. אבל!!!!! - חכו קצת ודברו עם הורים אחרים ותמשיכו להתעקש וכן לראות מה קורה במהלך היום לפחות בתקופה הראשונה - זו זכותכם. בעניין הילד המכה - יש ילדים שזו תקופה כזו במהלך ההתפחות שלהם ואין הרבה מה לעשות חוץ מלהמשיך ולדבר איתו על זה ולהציע דרכים אחרות לפתרון בעיות. והילד שלך עוד יפגש במהלך השנים עם ילדים שונים מטיפוסים שונים ולאו דווקא "ידבק" בהתנהגות שלהם כי מה שבאמת חשוב זה מה שהוא מקבל מכם בבית והוא יאמץ את מה שהוא מתחנך עליו ולא הדוגמאות שהוא רואה מסביב - לא צריך לנדות את הילד המכה אלא להפך להתקרב אליו והוא יפסיק להכות - מתוך נסיון! והכי חשוב - קחו אוויר - הכל יסתדר ועל הצד הטוב ובהצלחה

אם הבנתי נכון אתכן,

אז סה"כ נראה לכן הגיוני לבקר ילד, ולא סביר למנוע ביקורים כפי שנעשה אצלנו, אבל מאידך אתן לא נראות מאד מוטרדות מהעיניין וחושבות שאפשר להמשיך הלאה, לאחר שיחת הבהרה, נכון?

אלהלה

New member
חייבים להרשות לבקר../images/Emo20.gif

אין שום סיבה שלא תבקרו - במידה - ואם לא נותנים לכם לבקר זו סיבה מאוד טובה לעורר חשדות! זכותכם וחובתכם לבקר ולהראות נוכחות ובכל גן נותנים לבקר - כמובן שבאמת בלי להגזים כדי לא להפריע למהלך היום בגן. במיוחד בתחילת שנה חשוב לבקר ולתת לילד את ההרגשה שלא נוטשים אותו. דברו עם ההורים האחרים ותדרשו מהגננת להרשות ביקורים ולא בשעות שהיא תחליט אלא אקראיים - נכון להיום כל אחד מעורר חשד וצריך להבין את ההורים לאור כל מה שכל הזמן מתפרסם על כל מיני דברים שמתרחשים בגנים. אם היא לא נותנת להכנס לגן - חפשו מקום אחר ומהר!!!!!!!!! ושתהיה שנה טובה.

ladybamba

New member
שלום ללוחמת ולטלגל.../images/Emo95.gif

אני עובדת במעון של נעמ"ת בנצרת עילית וההורים מוזמנים בכל שעות היום לבוא ולהציץ איך הילדים משחקים ופועלים. אני אומרת להציץ מפני שאם הילדים רואים את הוריהם הם בטוחים שבאו לקחת אותם ואז הילדים מתחילים לבכות והמצב נהפך ל"לא נעים" אך בהחלט אין לנו מה להסתיר הילדים שלנו שמחים , מאושרים, ואהובים. וחוזרים הביתה שבעים, נקיים, ומאושרים. קרה לי שהייתי בקניון ופגשתי ילדים מהמעון דיברתי עם ההורים והילדים רוצים שאני אחזיק אותם וכמובן שאני לוקחת אותם לוקח להם זמן לחזור להורים שלהם וזאת שתראו כמה הילדים אוהבים אותנו ואנחנו אותם.

טלגל

New member
אין לי שום ספק שיש המון גנים טובים

פרטיים/ עירוניים / נעמ"ת/ויצ"ו ואותו דבר גם גרועים, הכל תלוי בנפשות הפועלות. לא התכונתי שישמע כאילו לא טוב בגן נעמ"ת התכונתי לומר שהחוקים שם יותר ברורים מאשר בפרטיים, שם כל בעלת גן פועלת לפי מה שנדמה לה. שתפי אותנו בעוד פעילויות שאתן עושות, ואשמח לשמוע איך מתחילה השנה אצלך.

המון תודה!

האמת היא ששחררתי את אותה שאלה גם בשני פורומים אחרים, ועשיתי סקר בקרב חברותי ואחי, ושאלתי פסיכולוגית ילדים שאני מכירה, וקיבלתי המון תשובות. זה עזר לי לראות דברים בפרופורציה. המדובר בוא בגן חדש לגמרי ושתי בעלות הגן אינן מנוסות בהובלת גן. במהלך ההתארגנות הן לא עמדו בכמה דברים שהן הבטיחו, אבל מאד בלטה הנכונות לקבל ביקורת ולתקן. הילד סה"כ מרגיש טוב, נפרד יפה, ואוהב את הגננות. ההתנהגות שלהן אינה קבילה ועוד לא מצאתי אפילו נשמה טובה אחת שתסנגר עליהן אולם, לא מעט אנשים רמזו שיתכן שבשל קשיי הקליטה של הילדים ושלהן עצמן יש יותר מידי בלאגאן, קשה להן להתמקד, והן מנסות להפחית "רעש" ויתכן שנלחצו ולכן עשו מה שעשו. בשלב ראשון אנו עומדים לכנס את ועד ההורים של הגן כבר ביום שני, ולדבר עם הגננות. להבהיר להן שגישה כזו לא באה בחשבון ולדרוש שתמצאנה דרך קבילה עליהן לאפשר לנו לא רק להפרד יפה מהילדים אלא גם לאסוף אותם יפה, ולהציץ כל אימת שנרצה. נציע אפשרות של הצצה מבחוץ מבלי להפריע. אם נענה בחיוב, נשאיר את הפשוש בגן ונעקוב זמן מה על בסיס צפוף - יתכן שנתחלק מספר הורים, עד שנגיע לשביעות רצון. אם נענה בשלילה - הפשוש שלי ימצא את עצמו בגן אחר, וכמה יותר מהר. אז תודה על הכל.

למעלה