חינוך בייתי

m i t a l y

New member
חינוך בייתי

מה דעתכם? בעד? נגד? (כדאי לקרוא את הכתבה המצורפת לפני שאתם עונים
)

לא קראתי,אך יש לי דיעה נחרצת בעניין.

אני נגד חד משמעית. א. בית הספר אינו מקנה רק ידע. בית הספר מקנה כישורים חברתיים וערכים רבים. ב. הידע המוקנה בבית הספר הוא מגוון. ג. הילד צריך ללמוד גם קבלת מרות, הצבת גבולות, ועולם שלם ורחב ולא מצומצם לפי הבנת הוריו. (לא אמרתי חלילה שהוריו אינם בעלי עולם עשיר). ד. הורים המקבלים אישור לחינוך ביתי ,אמנם עושים זאת "אחרת" והם אנשים מאוד "מיוחדים" ועברו את כל ב"מבחנים" של משרד החינוך לכך, אך האם באמת הילד אינו זקוק למורה שאינו אביו/אימו ? והשאלה הגדולה : איזה נער הוא יגדל להיות ? האם עפ"י תבנית נוף הוריו, או תבנית נוף מולדתו ?

אמא, אני מסכימה כללית לדבריך אבל -

תבנית נוף מולדתו??? לא הייתי רוצה שנכד שלי יהיה "תבנית נוף מולדתו" כמו שזו נראית עכשיו. אני תבנית נוף מולדתי, וזו בהחלט היתה שונה ממראיה היום. ותגידי - תבנית נוף הוריו? רק אנשים מתאימים, משכילים ואינטליגנטים שמוכיחים כישורים מסוימים מקבלים אישור לכך. אז אולי גם הם אינם מתאימים איני יודעת - אבל מה הילדים לומדים היום בחברה? מגן הילדים ועד בית הספר התיכון? חשבון וספרות? אלימות והתעללות? גסות רוח? מה? הבעיה שלי היא שילדים שלומדים בבית אינם מגיעים לכדי מגע עם החברה כפי שהיא נראית היום - האם יהיו להם הכלים להתמודד עם הזוועות שמתרחשות בחוץ? הם יהיו "מחוסנים" מפני מעלליהם של אחרים?

לא שאני מרוצה ממערכת החינוך, בהחלט לא, ובכל

זאת עדיפים הלימודים במערכת החינוך מאשר בבית. כדי ליצור יותר מפגשים חברתיים, להמנע מלחץ הורי לשימת על מקצועות מסוימים - לממש מה שהם לא עשו לדוגמא, לחשוף את הילד ליותר ויותר תחומי לימוד, שאני חוששת שלא כל הורה מודע לצורך זה ויודע לתת. גם הכרת יותר סוגי מבוגרים - מורים מורות. רבגוניות בכל תחום - גם לימודים גם חברה. מחר נכדתי הולכת לכיתה א' עד שעה 12:45 לומדים. אח"כ לצהרון עד 16:30-17:00 כך מדי יום. ניחשפת בבת אחת לשתי מסגרות חדשות, שאמנם היתה פגישת היכרות בכל מסגרת והיא התלהבה, וכל זאת קצת חוששת. אימה מחר- מחרתיים בחופש, גם אחותה הקטנה מתחילה מחר ללכת למשפחתון חדש, ותקלוט אותה בבית אם יווצר מצב לחוץ. ומאחלת לכל חובשי ספסלי הלימודים, החדשים והותיקים - ולמוריהם הצלחה.

בת אל 7

New member
בבהס" הילדים לומדים גם לתקשר עם ילדים אחרים

מעמיד אותם בהתמודדיות עם כל תחומי החיים,ובכל מיני מצבים אשר בבית אינם נתקלים בהם. התמודדות בתחרות , לדעת להפסיד בכבוד,,,יחסי גומלין עם חברים ועם המורים, להתמודד עם קנאה,,לחלוק אהבה,,לרכוש ידידים וכו " וכו" כל זאת אינם יכולים לרכוש בבית.

יהודית, אני בכ'ז חושבת שחשוב שהילד יבקר בבי'ס

נכון שלא הכל טוב שם, אבל, בכ'ז הילד מתפתח יותר בחברת אנשים מאשר בביתו מול הטלויזיה. הוא לומד להיות חברותי להסתדר עם אנשים, לנו כמבוגרים הכל נראה נורא, אצל הילדים זה שונה אלו החיים שלהם. גם הורינו חשבו שהדור שלנו אלים, כי היינו אלמים יותר מהדור שלהם. גם לנו קראו נוער ריקני, דור האספרסו, אם זכור לך. המורות בכ'ז משתדלות, אולי לא תמיד בהצלחה גדולה, לתת גם חינוך לילדים. השפעת הרחוב לא יותר קטנה מהשפעת ביה'ס. אז את חושבת שצריך לכלוא את הילדים בבית בגלל הסכנות שיש בחוץ.

עוד לא קראתי את הכתבה אבל אני בעד

חינוך ביתי והייתי שמחה אם הייתי יכולה לעשות את זה - הבן שלי עד גיל 3 היה איתי בבית - מחר יום ראשון בגן.(גם הבת שלי עד גיל 3 היתה איתי בבית). אני לא מתנגדת מחרצת למערכת החינוך, אני רק חושבת שיש בה פגמים רבים וחורים רבים ולעומתם הפגמים בחינוך הביתי פחות קריטיים ופחות הרסניים. בכל זאת אני שולחת לבתי ספר וגנים של מערכת החינוך אבל משקיעה המון בבית בלמידה ופיתוח יכולותיהם של ילדי וכישוריהם . הבסיס אצלינו - הוא הבית, בית הספר הוא רק תוספת לדברים שאנני יכולה ללמד או ליצירת קשרים והתמודדויות שאין בחינוך הביתי.

גלבועא

New member
אין לי עמדה בנושא

מי שיכול, לבריאות, רק שלא יהפוך את זה לאידיאולוגיה, זה הכל.

לבתי חברים רבים המחנכים את ילדיהם בחינוך ביתי

באופן אינסטינקטיבי הייתי רוצה לומר שאני נגד, אבל אם מסתכלים על תחלואי מערכת החינוך, ולוקחים בחשבון שאנשים המוכנים להקדיש את חייהם לחינוך ילדיהם הם מראש איכפתיים יותר, אנשים שבשבילם המלה "חינוך" היא בעלת משמעות והם לוקחים את הנושא ברצינות, הרי שאפשר רק ל"הצדיע" להם. אלה האנשים שלא מתלוננים בחופשת הקיץ, לא סופרים את הדקות שהחופש כבר יגמר. מוכנים להקריב קורבנות כלכליים על מנת להיות בבית בשביל ילדיהם, והם בודאי אנשים בעלי ערכים חיוביים.כל אלה הם נקודות לזכותם. מאחר ויש כל כך הרבה "סוציומטים" בתוך מערכת החינוך, וקשה לומר שרוב התלמידים יוצאים מהמערכת עם תודעה חברתית מפותחת, עם סובלנות והתחשבות באחר,הרי שגם ערכים של חברות אינם, במקרים רבים, חלק בלתי נפרד ממערכת החינוך.

צהרים טובים../images/Emo42.gifחדשה כאן ושמחה להצטרף אליכם

מה דעתי? אני חשה שהערך המוסף של החברים הולך לאיבוד. אין אינטרקציה חברתית וזה משפיע לטווח הארוך על הילד כילד בהיבטים שונים ועל מסוגלות חברתית כבוגר. אני בהחלט נגד.

למעלה