חימום

חימום

מה אתם אומרים... מה מטרת החימום? איזה סוגי חימום יש? איך אתם אוהבים להעביר חימום?(חימום קבוע או כל פעם משהו חדש)? האם אתם אוהבים להשתמש בכלי עזר בזמן החימום שלכם? איך בונים חימום לקבוצת אוכלוסייה שונה.. אז יאללה... זה הקישור של החימומים... :) אז בואו כולם נלמד מכולם :)

orii

New member
להתחמם...זה מקרר אותי../images/Emo13.gif

אצלנו (טאי צ´י אצל חיים בנדר), עושים חימום רק עד שיודעים מספיק טאי צ´י. החימום נועד באמת לחמם, כשהגוף לא מספיק יודע לזוז טאי צ´י(לרוב שנה שנתיים). החימום שאנו עושים הוא השאלה משיטת גונג פו אחרת, והוא מאוד יעיל. בנוסף אמחנו עושים את שמונת אריגיי המשי. גם תרגיל זה הוא רק להתחלה. בבית הספר של המורה בטאיוון לא עושים חימום בכלל. בכל אופן, שם הם לומדים את "חמשת החיות" שזהו סוג של צ´י גונג.

Yin

New member
בשיעורים שאני מעביר אין חימום

אני מתחיל בצ´י גונג - 8 צעיפי משי + תוספות ואח"כ חמש החיות. עוד כמה זמן נעבור לצ´י גונגים שונים. גם לעצמי אני לא מבצע חימום, רק מקפיד לעבוד בהדרגה. ממש עבודה על גמישות לעצמי אני עושה בסוף אימון.

סוגי חימום.

חימום, יכול להתבצע בכמה סגנונות: חימום רגיל וקבוע, כלומר מעט קפיצות או ריצה קלה ברחבי המזרון, חימום לברכיים, מפרקים, שרירים וכו´. בחימום מהסוג הזה, צריך לשים דגש על שיטטיות - כלומר, להתחיל מכיוון הצוואר ולרדת לרגליים (או להיפך), ודבר מאוד חשוב, שהרבה אנשים שוכחים - חימום זה לא תרגילי כושר! חימום נועד כדי להתחמם בצורה מתונה, להגמיש מעט את השרירים והמפרקים, ולשחרר את ה"תפיסוּת" שנאגרה אחרי שינה מרובה או סתם אחרי יום עבודה חסר תכלית... בנוסף, קיימים עוד מספר סוגי חימום, שמתבצעים בצורה שונה מעט מהחימום הרגיל: * חימום בקאטא - ביצוע איטי והדרגתי של קאטא מסוימת שמשמשת לחימום, או רצף של קאטות. * חימום ב"סטיקי הנדס" - אין צורך להוסיף. * חימום בעזרת ראנדורי - חשוב להתחיל בצורה מאוד איטית, ולהגיע למתיחה ולמיצוי מלא של השרירים. חמים מהסוג הזה נועד לחמם וזה לא ראנדורי מהיר! אישית, כשאני מעביר חימום, אני מעדיף את הסוג הראשון (בעיקר כשקבוצת היעד היא תלמידים שאינם מתקדמים ממש), משום שהחימום הנ"ל עובד על כל השרירים והמפרקים, ומשלב מעט מתיחות קלות (שוב, מתיחות שנועדו "לשחרר" ולא להגעה מקסימלית של גמישות - כמו בסוף שיעור).

סטיקי הנדס.

הפירוש המילולי של סטיקי הנדס - "ידיים דביקות". קצת על סטיקי הנדס, ראה בקישור הזה.

עוד שאלות בנושא חימום..

מה מותר? מה אסור? מה לעשות? ממה להמנע? מה כן? מה לא? ומשהו שאף אחד לא ענה לי... בקשר לכלי עזר בחימום... מה אתה אוהבים להוסיף.. כדור אולי.. מוזיקה..(תלוי בגילאים שלהם אתם מעבירים את החימום)

בשתי מילים.

מה מותר - לעשות חימום בצורה יסודית, שיכלול את כל המפרקים, שרירים וגידים. מה אסור - להפוך את החימום לשעת כושר - כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, משקולות, ריצה למרחקים ארוכים מדי וכדומה. ממה להימנע - מעודף עומס על השריר שעליו מבצעים את החימום. חימום אמור לחמם, ולא להוות מעמסה שתתבטא בהמשך האימון. כלי עזר בחימום - יש סוגים שונים של כלי עזר, תלוי בשיטה ובצורת ההדרכה של כל אחד. בכללי, צריך להתאים את החימום לקבוצת האוכלוסיה ולרמה (לא כדאי לתת משחקי כדור לבני 60, שכבר מתאמנים חצי מהחיים שלהם...) את כל המשחקים למניהם, אני מעדיף לעשות בסוף, בקטע של כושר.

יניב ה

New member
היי

אני אישית באימונים שנתתי העברתי חימום מלמעלה למטה כמובן שצריך שינוי מדי פעם... החימום נועד כדי שהשרירים לא יתפסו\יקרעו, כדי שרצועות שונות לא יקרעו, חימום לגב כדי לא ליפגוע בעמוד השידרה . כל חימום נועד לאזור שונה . אני די בעד חימום די קבוע, אבל לפעמים להכניס שינוי. אוכלוסיה: ילדים עד גיל 12 אני לא נותן להם שכיבות שמיכה, אני עובד חזק על גמישות כי זה יותר קל להם. נוער כבר יכולים לעבוד יותר קשה ולהכניס להם גם כושר של שכיבות שמיכה, אבל עוד פעם תלוי איזה אוכלוסיה מדובר (מה המגבלות\יתרונות שלהם) אם תתן לי עוד מידע אני יכול להמשיך לעזור.

למעלה