חימום

פרח50

New member
חימום

יש לנו בית גדול עם חדר מדרגות והחום עולה למעלה התלבטנו בקניה בין מזגן חזק יותר או תנור קמין עם ארובה על גז\סולר מה מומלץ ואשמח לקבל המלצות למתקינים באיזור הצפון תודה

בכל מקרה החום יעלה למעלה....

אכן בית כזה זו בעייה לחמם. מזגן - לא יודעת - אין לי, לא סובלת את החום שלו, גם כשיהיה, אשתמש בו בעיקר לקיץ. לחורף לעניות דעתי טוב כתוספת, כחימום מהיר, אבל לא כחימום העיקרי, אם כי כנראה הזול מבין כולם. תנור ארובה - אחלה אבל... גז - צריך המון גז בשביל לחמם בית. אם לא מדובר בבית משותף בו יש גז מרכזי - חבל על הזמן, לא תחליפו בלונים פעמים בשבוע. סולר = נפט - בעיני הכי טוב, מדליקים בתחילת החורף ומכבים בסופו. צריך מיכל נפט בחצר, עלות היא כ 6 ש"ח לליטר (מיכל הוא כ 500 ליטר) ואם אכן דולק כל החורף אז בדרך כלל זה כשני מיכלים. אבל.... מבשלים עליו טשולנט, קולים עליו ערמונים או מקדמיה, מתלבשים על ידו (הבגדים מתחממים לפני הלבוש) הכלב אוהב לישון על יד התנור... כיף כיף. רצוי להעמיד את התנור במקום מרכזי בבית, (ולא במקום בו התקרה היא גבוהה) להעביר את הארובה דרך הקיר לחדר אחר, בקומה השנייה גם לנצל את הארובה לחימום חדר כל שהוא, אולי אפילו אמבטיה ואז אפשר לעטוף את הארובה במגבת בה מתנגבים בסוף המקלחת.... וואי... עושה לי חשק לחזור לבית הורי (שם הייתה ארובה במקלחת)

cbr1100

New member
חימום בית

שיטת החימום היעילה, המהירה והחסכונית ביותר היא ע"י מזגן. חימום בסולר או גז אומנם נעים אבל י-ק-ר !! במיוחד למי שגר באזורים הקרים באמת (גולן, אצבע הגליל, ירושלים). קיימים היום מזגנים (אינוורטר) שהם הרבה יותר חסכוניים בחשמל מהמזגנים הרגילים. שיטת העבודה שלהם שונה במקצת מהמזגן הרגיל ומכך גם נובע החיסכון. הפרשי הטמפרטורות נעים בסביבות 0.5 מעלות למעלה ולמטה בניגוד למזגן רגיל בו ההפרשים נעים בין 5-7 מעלות. בנוסף הם אינם מייבשים את האויר. הם מכניסים מעט לחות שפותרת את הבעיה (תבנאי שהחימום נעשה ב- 22-23 מעלות). יתרון נוסף שיש במזגן הוא הקירור בקיץ. מהאזור שאני גר בו (צפון רמת הגולן) אני יכול להגיד שהחימום במזגנים נכנס בשנים האחרונות חזק (במיוחד אלה העומדים בטמפרטורות נמוכות עד 15- מעלות). בנוסף כגיבוי יש גם אח עצים למקרים חריגים ולהפסקות חשמל. מזגני אינוורטר יש לחברות מיצובישי, LG, אלקטרה, פוג'יצו. ההשקעה הראשונית יקרה יותר אבל לאורך זמן משתלמת הרבה יותר. חימום ממוצע לבית 120 מ"ר נע בסביבות 140-180 ש"ח לחודש בתנאי בית אופטימאלים. דוגמא למזגן כזה ואופן הפעולה ---> כאן

לנו יש קמין ומזגן

התחלנו להפעיל את הקמין רק בשבוע שעבר. מפעילים רק בערב או בשבת גשומה (ולא כל החורף...). המזגן לטעמי קצת מיבש ואני פחות אוהבת. אצלנו הקמין נמצא קרוב למדרגות, בפינה, כך שהארובה שלו עולה במעלה המרגות גם לקומה השניה. זה נותן הרגשה נעימה בבית וגם אנחנו מתכננים לשים על זה חמין בשבת גשומה (יש לנו פלטה לצורך כך). אין לי המלצות. לא אנחנו התקנו ואנחנו לא באיזור שלך

אני בעד המזגן, אחרי שהמון שנים התנגדתי לו

הוא הרבה יותר בטיחותי מגז או סולר, פחות מלכלך את הסביבה, ודורש פחות מאמץ תחזוקתי. אני פעם כמעט נהרגתי מתנור סולר כזה. הארובה נסתמה, והעשן מילא את החדר, ורק במזל התעוררתי ופתחתי את החלון. אחרי זה היינו צריכים לבלות יומיים באיוורור החדר וקירצוף שאריות הפיח. מאז אני לא מחבבת את התנורים האלה. גם יכולת השליטה על גובה החום בהם די מוגבלת.

למעלה