חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי

מישהו מכיר ממליץ על חברה מסוימת? האם אפשר לקנות רק את הרשת של החימום ולפרוס לבד?

חימום תת ריצפתי

החימום הכי נעים אבל ***הכי יקר*** ויקר ברמות לא מקרר ( כלומר תיזדקקי למזגן בכל מקרה ) ועל ההשלכות הבריאותיות יש ויכוח. אנחנו לא עשינו.

מאגר

New member
חימום תת ריצפתי חשמלי

אם תעברי על שירשורים קודמים בנושא תמצאי לא מעט סיבות למה לא לעשות בכדי שיהיה לך קל לחשב את צריכת החשמל שלך הינה כמה נתונים קלים לפי נתוני יצרן . לבית בגודל של 120 מ"ר מורבע צריך 100 מ"ר רשת חימום בעוצמה של 160W למ"ר בכדי שהבית יהיה חם יש להשאיר את החימום דולק על מצב נמוך 24 שעות ובשעות שנמצאים בבית להגביר אותה לעוצמה מלאה לפחות ל3 4 שעות עם עושים חישוב מוצאים המערכת עובדת בסה"כ כ- 8 עד 10 שעות בעומה מלאה מכאן שהמערכת צוכרת 160W כפול 100 = 16000W לשעה שהם 16KW לשעה עלות 1 קוט"ש 0.5 ש"ח כלאומר 8 שקל לשעה שהם 80 ש"ח ליום כפול 30 יום בחודש =2400 ש"ח לחדש לא כולל את עלות עבודתו של החשמלאי והצורך בלוח חשמל נונפרד ובחיבור חשמל מוגדל בגין חוק החשמל אז תעשו חשבון אם זה משתלם שלא לדבר על הבעיות הרפואיות שה יוצר בעיקר אצל נשים בתקופת הפוריות שלהן.

תודה על התשובה ...

אני מבינה שאתה מדבר מניסיון . וחשוב היה לדעת גם סיבות ללמה כן או למה לא תודה

berberon

New member
במקם להקשיב לחצאי אמיתות וחוסר דיוק...

תרימי טלפון לאלון כספי מ"כספי מערכות חימום בע"מ". תביני מאיש מקצוע את כל האפשרויות לשילב חימום וקירור בעזת "משאבת חום" ותקבלי את ההחלטות שלך. זה לא זול כמו מזגן אבל לא יקר כמו האלטרנטיבות. אני עשיתי אצל אלון. משאבת החום מחממת בחורף את הרצפה בכל הבית ובקיץ דואגת למיזוג הבית בעזרת יחידה מתאימה. לגבי הצורך להפעיל את משאבת החום סביב השעון זה גם לא נכון. לוקח לבית להתחמם מספר שעות ועוד יותר זמן להתקרר. יש למערכת שעון ואפשר להפעיל את המערכת לעבוד משעת אחרי הצהרים ועד הערב מאוחר. הבית שומר על החום עד הבוקר למרות שהמשאבה כלל לאפעלה כל הלילה. במשך היום אין אף אחד בבית. רוב הזמן משאבת החום עובדת בניצולת ממש נמוכה. בקיצור, לא זול כמו מזגן, זול משמעותית מהאלטרנטיבות ואין מה להשוות את החמום. נ.ב. לגבי סוג החימום אני בחרתי מבוסס מים בגלל נושא הקרינה השנוי במחלוקת.

מאגר

New member
ל-berberon אולי תספר לי מה הם חצאי האמיתות

לא ניראה לי שכתבתי כאן משהו לא נכון לגבי חימום תת ריצפתי חשמלי שעליו שעלה השואלת. לא התיחסתי לגבי חימום תת ריצפתי על מים בעזרת מחליף חום. בושא הבריאות של מערכת חימום כל שהיא תת ריצפתית הבעיה אינה רק הקרינה ממערכת חימום תת ריצפתי חשמלית אלא בחימום כפות הרגלים אצל נשים בשנות הפוריות ובהריון בפרט וזה מתוך מאמרים שניכתבו במגזינים לרפואה שעסקו בנושא זה לא אחת והדעות עדיין חלוקות בנושא גם שם.

berberon

New member
חצאי האמיתותן לא באו במובן שלילי...

אבל העובדה שלא הוזכר נושא מחליף החום אלא ישירות נפסל החימום התת רצפתי שכביכול הינו יקר היא זו שבגללה המלצתי לפנות לבעל מקצוע ולהחליט על סמך כל הנתונים.

למעלה