חימום תת רצפתי

דולבית 2

New member
חימום תת רצפתי

אנחנו הולכים להתחיל לבנות בית בקרוב באיזור תל-אביב. אנו בודקים אפשרות של חימום תת רצפתי. הדעות חלוקות לגבי זה. שאלתי האם כדאי להשקיע או שלוותר וללכת רק על מזגן. אשמח לשמוע פרטים על עלויות, בעיות וכו. אם כן גם איזה סוג כדאי חשמלי או סולר?

חורפנית

New member
זהירות - קרינה

גם אני התעניינתי ועד כמה שהצלחתי להבין יש שני סוגים עיקרים: חימום ע"י מיים חמים שרצים לך מתחת לריצוף. אין כאן בעיה בטיחותית אבל כנראה שיש הרבה בעיות תחזוקה בגלל איכות המיים שלנו. חימום ע"י גופי חימום חשמליים מתחת לריצוף. כאן כנראה שאין בכלל בעיות של תחזוקה אבל הדעות חלוקות בכל הנוגע לקרינה. יש היום גופי חימום חשמליים שפולטים מעט קרינה (נדמה לי שהם נקראים "דו גידיים") אבל מכיוון שמדובר בקרינה לאורך זמן, גם הערכים הנמוכים הנמדדים הם בעייתים לפחות לפי ארגון אירופאי למניעת סרטן. מהנדס החשמל שלי המליץ לרדת מזה.

מאגר

New member
חבל על הכסף ביחוד באיזור תל אביב

רבות כבר נכתב על נושא זה חימום תת ריצפתי חשמלי מאוד לא בריא לנשים ע"פ מאמרים רפואיים שניכתבו לנשים צעירות זה יכול לגרום להפלות לשנות זמני מחזור ולמבוגרות יותר ליצור דליות מעבר לכך שעלות השימוש במערכת מגיע לסכומים של 2200 ש"ח לחדש לבית בסדר גודל של 120 מ"ר צריכת חשמל ללא הצריכה השוטפת. כנסי לפורום שיפוץ ובניה עשי חיפוש בנושא חימום תת ריצפתי ובטוח שתקלי במאמרים שלי ושל אחרים שניכתבו בנושא אם לא תמצאי שלחי לי מייל ואשלח לך את המאמר בנושא

פיטנגו4

New member
אפשר לקבל

קישור, אפשר גם באנגלית, למחקר רציני ומדעי שמסביר למה חימום תת-רצפתי גורם להפלות ושינוי מחזור? במה זה שונה מחימום בכל אמצעי אחר? אני מכירה מישהי, אקדמאית ואינטילגנטית (בד"כ), שלא נותנת לביתה בת ה-3 ללכת יחפה, גם לא באוגוסט, כי זה יעשה אותה עקרה... (מיותר להביע על זה דיעה, נכון?)

משה פרל

New member
אבל רבות דובר על זה... ../images/Emo6.gif

כדי לתת תשובה רצינית לשאלה המקורית צריך לדעת לא רק איזור אלא גם מה התקציב לבנייה ולתפעול השוטף שאותו מוכנה השואלת להשקיע. באיזורי יוקרה למשל קל יותר למכור בית עם חימום ריצפתי גם אם לא ממש צריך אותו.

Nailicq

New member
חימום תת ריצפתי

בזמנו בדקתי את הנושא- חימום תת ריצפתי בחשמל נעשה ע"י העברת זרם בתייל והתחממותו. מעבר הזרם בטיין יוצר שדה חשמלי וקרינה אלקטרומגנטית. נמצא כי רמות הקרינה גבוהות אף יותר מאלו של מיקרוגל, עם לוקחים בחשבון את הקירבה (ילדים זוחלים על זה) וזמן החשיפה הנזק יכול להיות עצום! ישמו פטרון המבוסס על טייל דו גידי בו מוזרם זרם הפוך בכל תיל, הדבר אמור ליצור שדה חשמלי הפוך ולבטל את הקרינה האלקטרומגנטית. פרטון זה יקר משמעותית ואינו נפוץ אצל מתקינים בארץ. ניתן למצוא מידע באתר הבא (אין לי קשר אליו חיפשתי בגוגל): http://bedikot-krina.allbiz.co.il/Page10289.asp

למעלה