חימום תת-ריצפתי

bar 23

New member
חימום תת-ריצפתי

אשמח לשמוע את דעתכם על זה: תובנות, המלצות, דיס-המלצות....הכל! תודה

מאגר

New member
שאלה לאיזה חימום תת ריצפתי

על מים או על חשמל לכל אחד המגרעות שלו והיתרונות שלו והנזקים שלו

bar 23

New member
צא לי לראות פירסום של חברה שעושה עם חשמל...

לא ידעתי שיש גם על מים (אם כי הגיוני מאוד). אני אשמח אם תוכל לפרט בכמה מילים על כל שיטה ועל מה מהם היית ממליץ (אם בכלל, או שאולי היית ממליץ להמנע מזה). תודה

מאגר

New member
חימום תת ריצפתי על חשמל לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

וזה מכמה סיבות : 1 . עלות שמוש לבית בן 120 מטר לפי נתוני יצרן כ-2400 ש"ח לחודש. החישוב: ל- 120 מ"ר צריך לפחות 100 מ"ר אנסטלציה בעלת צריכה של 160W למ"ר כלאמר 16000W שהם 16KW לשעה שימוש בכדי להחזיק את הדירה בטמפרטורה נעמה יש להשאיר את המערכת עובדת במשך כל היום על מצב נמוך כאשר עושים את החישוב מסתבר שזה שווה ערך להפעלה של כ-10 שעות על מקסימום מכאן ש10 שעות כפול 16KW הם 160KW מחיר כל 1KW הוא 0.5 ש"ח כפול 160 שווה 80 ש"ח מכאן שהחימום ליום עוה כ-80 ש"ח כפול 30 ימים בחודש מאחר ובשבת אנחנו גם בבית והנה היגענו ל-2400 ש"ח לחודש. כל זה ללא התקנה ועבודתו של החשמלאי והצורך ע"פ חוק להגדיל את חיבור החשמל ולבנות לוח נפרד למערכת החימום שגם עלותם של דברים אלא אינה זולה ויכולה להגיע לסכום של למעלה מ-10,000 ש"ח. 2 . הסיבה הבריאותית במאמרים רפואיים שנכתבו בעבר הוזכר גרימה לדליות אצל נשים הקדמת מחזור חודשי והפלות. מעבר לנושא הקרינה. אז מי צריך להכניס ראש בריא למיטה חולה האינטרס של החברות הוא למכור את זה. זה שלא תשתמש בזה אחר כך בגלל היוקר ובגלל שהאמנתה להם מה שהם סיפרו זה בכלל לא מעניין אותם כי הם לא מרוויחם מזה. בארץ "קרה כארצינו אין צורך בהשקעות כאלה מספיק מזגנים ורדיאטורים חשמליים בכדי לחמם את הבתים ואם רוצים משהוא מאוד יפה אז קמין עצים או חומר בערה אחר.

bar 23

New member
נראה לי שנוותר באמת... תודה על התשובה../images/Emo13.gif

nanad

New member
לחשמל יש בעית קרינה

הייתי בבית שהתקינו לפני מס שנים ובבדיקת קרינה מצאו אצלם ערכים לא תקניים. לגבי מים כדאי לדעת שלוקח הרבה זמן (שעות) עד שמשפיע, כך שזה מתאים במיוחד למקומות מאוד קרים בהם מדליקים בתחילת החורף ומכבים בסופו (ואז כמובן מאוד יקר). לא יודעת כמה מתאים למי שרוצה להדליק אחר הצהריים עד הלילה מה שיותר מתאים לרוב הארץ.

yrnkrn

New member
תענוג יקר להתקנה

חום שמגיע מהרצפה היא שיטת החימום הכי נעימה. המערכת המומלצת מבוססת מים חמים שזורמים בצנורות מתחת לרצפה. המים החמים מופקים ביעילות על ידי משאבת חום (מזגן) חשמלית כך שעלות החשמל השוטף דומה למיזוג מרכזי.

bar 23

New member
גם בעלי העלה את נושא הקרינה כבעייתי....

המטרה שלי זה שהריצפה תהי הנעימה לישיבה או להליכה, לא מחפשת לחמם בעזרת זה את כל הבית (יהיה מזגן).

למעלה