חימום על הר בגליל

צימעס

New member
חימום על הר בגליל

האפשרויות הנדונות כרגע: - קמין שמחמם גם מערכת של הסקה מרכזית. - משאבת חום שמחממת תת-רצפתי, ואולי רדיאטורים. - קמין בנפרד, מערכת הסקה בנפרד. ועוד שאלה/שיקול: מים למקלחת - חשמל? - מההסקה? - חימום מהיר בגאז? תכתבו בבקשה כל מה שעולה בדעתכם - שיקולי נוחות, שיקולים פרקטיים, עלות בשוטף, כאב ראש בשוטף, אמינות, תתיחסו גם לבחירת חומר הבערה. ושאלת-צד: אתם פותחים חלון בבית בחורף? אני מדברת על בית במקום בו יש רוחות חזקות כל השנה, ולכן אין צורך במזגן בקיץ.

בינא

Member
חימום משולב של שמש וגז הוא היעיל ביותר

קיים בכל משקי דרום רמת הגולן בחלקים שנבנו לפני 20 שנה ויותר ומוכיח את יעילותו, גם מבחינת הימום, גם יעילות, גם חיסכון, גם כלכלית וגם ירוקה... המערכת בנויה כך: מערכת סולרית מאולצת (עם משאבת סחרור) בה הדוד יושב מתחת לקולט ומחזיק את כל המתקן בכובד משקלו. הדוד הוא בנפח של 200 ל' וגוף החימום החשמלי אינו קיים או בכלל אינו מחובר (אם קיים כזה). המערכת עובדת כמה שעובדת על אנרגיה של השמש. מהדוד בגג יש ירידה של צינור המים החמים (צינור מסוג "פקסגול" סולארי מבודד) אל דוד גיבוי בגז של 200 ל' שעומד בתוך נישה מוגנת מרוח ויש לו פילוט שדולק כל הזמן וטרמוסטט עם רגש שמכוון לטמפרטורה של 50 מעלות. (לידיעה - אדם מתקלח בטמפרטורה של מים שנעה בין 40-42 מעלות) מערכת הגז משמשת ל-3 דברים: 1) לחימום הפרש הטמפרטורה של המים החמים היורדים מהגג לטמפרטורה הנצרכת במבנה. 2) לחימום בגז של הבית באמצעות תנורי גז עם לבני שמות ללא ארובה 3) לבישול ולנקודת גריל ברביקיו חיצונית. טנק גז צובר מרכזי קבור בקרקע המוזן בגז נוזלי פעם בשנה ממיכלית של החברה (גם שייך לחברה -לא קונים אותו ולא שוכרים אותו), הוא שמספק את הגז בצורה הזולה ביותר. אין החלפת בלוני גז. אין איבוד של גז בגלל החלפה של בלונים ו/או בגלל הפרשי טמפרטורות. לידיעה - גז בצובר מגיע נוזלי בטמפרטורה נמוכה בהרבה מהטמפרטורה הנמוכה ביותר בגליל או בגולן, לכן תמיד תהיה אספקת גז, הנוצר רק כאשר הוא עובר בווסת. הטנק הקבור בקרקע מוגן ובטוח. הגז הנוזלי אינו מסוכן. אם יש הפסקות חשמל בגלל רוחות או גשמים וברקים מערכת הגז תמיד עובדת. ניתן להשתמש בגז גם לתאורת חירום. יש מנורות גז שניתן לחבר לברז הגז. ברמת הגולן בכל יחידת דיור היה ברז גז לתאורה בסלון והוא היה שימושי כל חורף. החימום בגז נעים גם באקלים יבש וגם באקלים לח ומאוד יעיל. חום הגז נשמר בלבני השמות כשעה לאחר כיבוי התנור. אין בעיה של אספקת גז. החברות הטובות בצפון (גם מתחרות ביניהן) הן פז-גז ואמישראגז. 2 החברות מספקות גם את דודי הגיבוי בגז. אמישראגז היא החברה המובילה מבחינת ידע וניסיון עם מערכות כאלה. אם ביכולתכם לשלם עבור דוד מסוג "יונקרס" לגיבוי גז - קחו אותו כי זה הכי טוב ויחזיק הכי הרבה שנים. בהצלחה.

אנחנו עברנו כמה דירות

בהרי יהודה. מסקנות שלי: אני אוהבת את חימום הבית ע"י רדיאטורים, מאד נעים, ואפשר לסגור בקלות את הברז של רדיאטור בחדר שלא בשימוש או שתושביו לא אוהבים חימום. למים אני אוהבת שיש חימום בדוד שמש עם גיבוי של יונקר גז. אמנם החימום בגז יקר יחסית, אבל הוא מיידי, ומחממים בדיוק כמה מיליליטרים שבהם משתמשים ולא טיפה יותר. היתרון של חימום מרכזי ביונקר גז הוא המהירות, מה שמאפשר להדליק אותו לשעתיים בבוקר ושעתיים בערב, בניגוד לסולר שמורכב יותר להדליק ולכבות, ואין מצב שידלק לבד בשש בבוקר ע"י שעון שבת. אנחנו כן פותחים חלון בחורף, וגם יש לנו תריסים למרות חסרונות הבידוד.

nanad

New member
אנחנו

הלכנו על קמין שמחמם הסקה מרכזית. נשמע כפתרון טוב נוח, אך גם יקר לתפעול. התלבטנו רבות לגבי משאבות החום. הסיבה שבסוף לא הלכנו על זה היא בעיקר חשש מאי בשלות של הנושא. המערכת של חברה ידועה שקיבלנו ממנה הצעה עובדת רק עד 4 מעלות מה שנשמע לי בעייתי בצפון. מצאנו מישהו אחר שהיתה לו מערכת שעובדת גם בטמפ' נמוכה אבל המשווק לא היה מקום מסודר אז חששנו.

למעלה