חימום מים בעזרת גז

bel1bel

New member
חימום מים בעזרת גז

למישהו יש מושג כמה עולה להתקין בבית פרטי מערכת לחימום מים על ידי גז ? אני שוקל לשלב דוד חשמלי וקולט עם מערכת גז כזאת לחורף, שמאפשרת מים חמים בכל זמן בלי הגבלה...

בינא

Member
מערכות מים לחימום בגז משתלמות רק אם...

1) אתה מחמם בגז את רוב הבית (סלון+פ"א+מטבח+מבואה) 2) אתה מחמם יותר מ-200 ליטר כל יום. 3) אתה רוכש מערכת באמת טובה ("יונקרס" למשל), עם אחריות יצרן ארוכה מחברה גדולה כמו "אמישראגז" למשל) שגם מספקת את הגז והוא מגיע ממיכל בצובר שאתה קובר בקרקע ושייך לחברת הגז ולא לך... 4) אתה בונה באזורים יבשים ולא במישור החוף...כי גז בוער פולט אדי מים במהלך הבערה...באזורים לחים זו בעיה. אחרת זה יוצא יקר מאוד וממש לא משתלם. מערכת לחימום מים בלבד יכולה להיות מסוג המערכת המצורפת בצילום - דוד שמש ראשי של 150 -200 ליטר, קולטים על הגג והדוד בתוך הגג (אם יש מקום לכך כמובן), או על הגג בשכיבה להנמכת צללית. בנוסף - תוספת של דוד 45 ל' או 2 דוודים כאלה עם גוף חימום 2,500 וואט (כמו גוף החימום לדוד גדול), המקבלים את המים שחיממה השמש מהדוד הגדול ונותנים תוספת חום. הדוודים החמים מכוונים ל-60 מעלות או יותר. יתרון המערכת בהפעלה מקומית, 10 דקות לפני מקלחת והם נותנים מים חמים ללא הגבלה בגלל שהם מחממים רק את הפרש הטמפרטורות בין מה שמיצרת המערכת הסולארית לבין מה שצורך המשתמש.

bel1bel

New member
בינא

קצת התבלבלתי מהתשובה שלך...לא ירדתי לסוף דעתך. למה משתלם רק מ 200 ליטר ליום ? למה רק אם אני מחמם את כל הבית ? לחבר שלי שגר בבניין בן 16 קומות אין דוד, יש לו מערכת קטנה כזאת במרפסת שירות שמתחברת לצינור מים ראשי ובכל פעם שהוא פותח מים חמים היא מתחילה לעבוד (ממש רואים דרך עינית את להבות האש במערכת), כמבון שהפתון שלו לא חסכוני כי בימי הקיץ מדובר בבזבוז, אבל, במהלך החורף אני מדליק המון את הדוד וחשבתי להוסיף את המערכת למקרים האלו, יותר מזה, מבחינת נוחות זה נראה לי כיף לגמרי במיוחד כשיש ילדים קטנים - מים חמים ANYTIME בלי הגבלה. מהתשובה שלך אני אמור להבין שבכל זאת זה לא משתלם ? גם אם יש לי בנוסף דוד חשמלי וקולט. (דוד של 150 ליטר). תודה.

בינא

Member
רעיון החימום הנוסף הוא החיסכון

הדרך בה אתה בוחר לעשות זאת היא השונה. חימום של המים המגיעים מהמערכת הסולארית, בה אין גוף חימום חשמלי, באמצעות מחמם נוסף שנותן תוספת חום, יכול להתבצע גם בחשמל וגם בגז. החיסרון של הגיבוי בגז הוא שהוא עובד על כמות מסוימת של צריכה ואם יש שימוש גם במים חמים במטבח וגם במים חמים למקלחת, הסבירות שהוא יעבוד כמו שצריך, קטנה ביותר בעוד בזבוז הגז שעובד בכל מקרה, גבוהה (כי לא קיבלת את התוצאה שלה קווית). לעומת זאת, חימום נוסף בתוך דוד נוסף נותנת לך גם תוספת מיםוגם תוספת של מים הרבה יותר חמים מהכמות הנצרכת כך שכמות השימוש קטנה ממה שמסוגל להפיק גוף החימום, כי מוסיפים למים החמים גם מים קרים בעת הצריכה וגם, עם סיום הצריכה, גוף החימום ממשיך לעבוד בדוד הקטן ויוצר שוב כמות של מים חמים לשימוש הבא. מה שכתבתי לגבי צריכה של 200 ליטר ומעלה, קשורה לדוד חימום נוסף הפועל על גז, הנמצא אחרי המארכת הסולרית (כמו דוד החשמל של 45 ליטר) וזה הסוג שיונקרס מביאים לארץ. זה אינו רלוונטי כנראה, לצרכים שלכם.

shanimoshe

New member
הפתרון החסכוני הביותר לחימום - משאבות חום.

חפש בפורום ובגוגל.

Dfengshui

New member
תשובה מנסיון אישי

היתה לי מערכת כזו בעבר ועבדה מצוין! היתרונות - לא צריך לחכות עד שהמים יתחממו. המים החמים לעולם לא יגמרו באמצע המקלחת. אין צורך לתכנן את המקלחת מראש. עלות התקנה נמוכה מאוד (כמה אלפים בודדים. נדמה לי שאנחנו שילמנו פחות מ 3000 ש"ח בזמנו). החסרונות - זולל גז (בחורף החלפנו בלון גז גדול אחת לחודש-חודש וחצי. אנו משפחה בת 5 נפשות), זולל מים (טוב, זו כבר בעיה פסיכולוגית
כשהמים החמים לא נגמרים, מצאנו את עצמנו עושים מקלחות ארוכות בהרבה מהרגיל, סתם בשביל הכייף). היום, אני לא מרכיבה מערכת כזו, בדיוק מהסיבות האלו.

azaria

New member
אני גר בבניין. עברנו לאחרונה מחימום מרכזי לגז

במקום מערכת מרכזית לכל הבניין, מבוססת סולר ומחליף חום - יש לנו כיום מחצצי מיים פרטיים על גז בכל דירה (כמו שמישהו תיאר כאן. מכשיר קטן במרפסת) למחמם הזה אין שום מיכל או דוד. הוא מחמם את המים "בשידור חי." כשפותחים ברז מים חמים במקום כלשהו בבית - המכשיר מתחיל למשוך מים מצנרת המים הקרים, ולחמם אותם לטמפרטורה שכוונה מראש, והמים האלה מיד זורמים בצנרת המים החמים אל הברז. ההבדלים העיקריים שאנו חשים בהם הם כאלה: לטובה: - בערך כמחצית עלויות החימום. (לעומת הסולר, כולל עלויות התחזוקה והטיפול שנדרשו לכך) - אכן, מים חמים בכמות בלתי מוגבלת ובכל זמן שרוצים. לרעה: - המון מים מתבזבזים בהמתנה עד שמגיעים המים המחמים. (זה כנראה בגלל שבמערכת המרכזית היו לנו משאבות סיחרור שהזרימו כל הזמן מים חמים בכל הצנרת כך שמיד בפתיחת ברז המים היוצאים כבר היו חמים. ואילו עכשיו כל המים שבצינור מן המחמם ועד הברז, עומדים וקרים. אז המים החמים צריכים קודם כל לדחוף את כל המים הקרים האלה החוצה, ורק אז מתחילים להרגיש מים חמימים. וגם הם לא בשיא הטמפרטורה כי הצינור עצמו וכל הסובב אותו גם הם קרים ומושכים חלק מן החום. רק לאחר שניות רבות או אף דקות ספורום מגיעים למצב של זרימה בטמפרטורה קבועה) - גניבת מים חמים בין הנקודות. כלומר כשמישהו מתקלח ובמקום אחר פותחים ברז מים חמים - המתקלח נשאר עם הרבה פחות מים חמים, םג מבחינת עוצמת הזרם וגם מבחינת הטמפרטורה. (במערכת הקודמת, לא היתה תופעה כזו.) עכשיו, אני מודע לכך שההשוואה שלי אינה מייצגת את המקרה שלך ושל רוב האנשים, כי אתם רגילים לדוד משש או חשמל דירתי וזהו. בלי סיחרור מים, ובלי עלויות תחזוקה שותפות. אבל בכל זאת - אולי תוכלו להפיק משהו ממה שכתבתי.

yrnkrn

New member
סיחרור מים כן ולא

סיחרור מים חמים אומנם מקצר את זמן ההמתנה וחוסך מים שנשפכים לביוב עד שמגיעים המים החמים אך מנגד הוא גורם לבזבוז אנרגיה לא קטן כיון שמים חמים זורמים כל הזמן בצנרת והחום בורח לסביבה. בתיאוריה אפשר לצמצם את הבזבוז אם מבודדים טוב את צנרת המים החמים מעשית לא מבודדים את הצנרת או שמסתפקים בפלסטיק או ספוג דק עוטף שיכולת הבידוד שלו נמוכה.

azaria

New member
ובבית החדש שאני מתכנן.....?

האם שווה לתכנן (ולבצע) בידוד טוב לצנרת המים החמים לכל אורכה, וגם להשקיע במשאבת סיחרור? או שההוצאה הראשונית גדולה וגם עלות האנרגיה שתתבזבז בכל מקרק - יהיו גבוהות? (אשמח להערכות של העלויות האלה) או שפשוט נגזר עלינו לשפוך לביוב 4-7 ליטר לפני כל מקלחת והדחת כלים?

בינא

Member
בבית חדש שווה לשים מערכת חוסכת אנרגיה

זה אומר, מערכת סולרית עם קולטים בהיקף מתאים לגודל המשפחה (5 נפשות = דוד 150 ל') + דוד גיבוי אחד לפחות של 45 ל' עם גוף חימום וטרמוסטט ומעל לזה, 2 דוודים כשאת הבית מחלקים ל-2 אזורים וכל דוד גיבוי נותן לאזור אחר. למשל - דוד 1 לחדר הורים, שירותי אורחים, מטבח ודוד 2 למקלחת/אמבטיה ילדים. הצנרת המבודדת ביותר תהיה צנרת "פקסגול" של שער הגולן בה הצינורות הם בעלי "זיכרון תרמי" ומושחלים בתוך צינור "מתעל" שגם הוא עוזר לשמירה על כך שהצנור המוליך את המים אינו מתקרר יותר מידי והצינור של המים החמים שומר על חום המים העוברים בתוכו בלי להתקרר בדרך. תמיד תהיה הוצאה של מים קרים שנמצאו בצינור לאורך היום, כדי להתקלח במים חמים בערב, אבל מדובר בצינור בקוטר 16 מ"מ (חוץ) ולכן מדובר על איבוד של כ-2-3 ל' כתוצאה מכך. צנרות אחרות מסוג SP ו"מולטיגול" המתחרה שלו של "פקסגול" אינם נותנים את אותה רמת בידוד תרמי. ברור שבמבנה מתועש, בו הצנרת עוברת במחיצות ובתקרות גבס עם בידוד תרמו/אקוסטי של צמר זכוכית, רמת הבידוד גבוהה בהרבה מאשר לצנרת העוברת מתחת לרצפה במילוי הרטוב והקר תמיד ו/או בקירות הבלוקים ו/או בבטון התקרות.

azaria

New member
ובבניה לא מתועשת אין איך לבודד?

אולי אפשר ללפף בידוד מסביב לצנרת עוד לפני היציקות וכך לוודא שגם הצינורות בתוך הקירות והריצפות הם מבודדים? והאמת - גם אם לבניה מתועשת יש יתרון עצום בבידוד המים החמים - זה רק שיקור אחד מני רבים בעד או נגד שיטת בניה. אז אני לא יודע אם אלך על מתועשת או קונבצניונאלית.

yrnkrn

New member
אם הייתי מתכנן בית חדש

הייתי ממקם דוד קטן קרוב ככל שניתן למקלחת ואז אובדן המים קטן ולא צריך סירקולציה או בידוד מיוחד. אפשר גם להתקין יותר מאחד או לתכנן את חדרי האמבטיה זה מעל זה בבית עם שתי קומות. לחלופין הייתי מתקין אטמור מקצועי בהספק גבוה עם חיבור חשמל מתאים בחדר האמבטיה. או משאבת חום אם אפשר הכי חסכוני. לכיור מטבח עם צריכה נמוכה יחסית למקלחת יכול להספיק אטמור קטן. אספקת מים חמים בבית גדול לא חייבת להיות מרכזית! כדאי לחשוב על אספקת המים החמים בזמן תכנון הבית ולא אחר כך להריץ צנרת מקצה לקצה ולחשוב איך לבודד אותה.

אני לא דואג בקשר למים שהממשלה תדאג

רוצים לשאוב מתחת לקו השחור של הכנרת , מצידי שייבשו אותה לגמרי , מדינת חלם . במקום לתת לחברת החשמל לייצר מים בחצי המחיר מכל חברה אחרת ( לא נותנים שלא יהיה לחח"י יותר מידי כוח כאילו שאין לה כוח מופרז כעת ) וגם לחברות אחרות לא נותנים להקים מפעלי התפלה שזה הפתרון היחיד גם אם מעתה ועד עולם יהיו כאן שנים גשומות

צריך שיהיה לך צינור מקשר בין המתקן חימום

לדוד שמש שהוא על הגג . אני עשיתי הכנות אך עדיין לא משתמש בהן יש לי כעת דוד שמש של 150 ליטר ואחריו בטור דוד של 80 ליטר לכל אחד מהם קולטים בנפרד . המים מתחממים ע"י חשמל באופן די מהיר רק בדוד הקטן .

למעלה