חימום מים בגז

iditha

New member
חימום מים בגז

אנחנו עכשיו בשלב שלפני הטיח וצריכים להחליט גם על נקודות הגז לשם חימום מים בגז. מישהו יודע להמליץ? האם יותר חסכוני בשימוש? יש שני סוגים: 1. שמזהה אוטומטית שהמים קרים - ומעביר לגז 2. שצריך להעביר ידית כשנגמרים המים הראשון צורך הרבה יותר גז מהשני, אבל זו איכות חיים יותר טובה כי לא צריך באמצע האמבטיה להחליף.

Dfengshui

New member
אצלנו

את החסכון שעשינו במחיר החשמל, הוצאנו בתשלום על המים
כשיש חימום מים על גז, המים החמים לא נגמרים ואם יש לכם בנות בבית, אז המקלחות הופכות להיות מ-א-ו-ד ארוכות.... אם אני לא טועה, היום מחיר הגז עלה וזה כבר לא כדאי מבחינה כלכלית, אבל המקלחות היו תענוג

לא יודעת חסכוני, כי יש לי ידני

אבל אם מישהו היה מעביר לי את המים באמצע האמבטיה, גם אם בדיוק סגרתי כדי להסתבן, הייתי מתרגזת מאד, כי לוקח זמן עד שהחמים מגיעים לאורך הצינור, ואני בהחלט מעדיפה לזוז משם לפני שמגיע הזרם הקר. רק כדאי לוודא שהמעביר נמצא במקום נוח.

fireman

New member
מה ז"א "מעביר לי את המים"?

לא הבנתי למה את מתכוונת, אשמח אם תסבירי

המים באופו קבוע באים מדוד השמש

אם יש מערכת שמעבירה אותם אוטומטית לגז, זה עשוי להיות באמצע המקלחת, והזרם הראשון הוא קר. ואגב, זה גם יתרונו הגדול של הגז (ולכן לנו, אישית, אחרי מגורים במספר דירות הוא יצא הכי זול): משלמים בדיוק על המיליליטרים שצורכים, לא מפעילים אותו עד שנגמרים המים מדוד השמש, ואז הוא מחמם בדיוק כמה שמשתמשים.

fireman

New member
חימום מים בגז = שיטת החימום היקרה ביותר

על אחת כמה וכמה אם אתם צורכים גז מצובר מרכזי שם המחירים מרקיעי שחקים לכל מ"ק גז. חימום המים היעיל והחסכוני ביותר הוא באמצעות דוד שמש גדול+מערכת סולרית ודוד חשמלי קטן של 30 ליטר. לפרטים נוספים תוכלי לפנות לפורום שיפוץ ובניה\חשמל ותאורה שם הנושא הזה נטחן עד דק עשרות פעמים.

Dfengshui

New member
ובאותו עניין - מחשבה אחרת

כשבבית יש אמבטיה ילדים ואמבטיה הוים בצד השני של הבית, מה דעתכם על 2 מערכות - דוד 150 ליטר + קולטים להורים, ומערכת זהה לילדים? זה חוסך את הצנרת הארוכה מהדוד אל האמבטיה המרוחקת של ההורים וגם המים החמים לא מתקררים בדרך. עוד יתרון - אצלנו, בבית של 5 נפשות (עם יתרון ברור לצד הנשי
) מקלחות זה דבר ארוך. אפילו באוגוסט אנחנו מנצלים את כ-ל המים החמים ואפילו האחרון מתקלח עם מים קצת קרים. בקיץ זה לא נורא, אבל בחורף זה טרגי! מישהו עשה את זה? בעד? נגד?

מאגר

New member
זו הדרך הנכונה בבית גדול

חימום מים על גז הוא חימום יקר ביותר ומאחר והחימום נעשה על הצינור המוביל הצינור גם עשוי להסתם באבנית תוך פרק זמן בלתי ידוע ולגרום לחימום של כמות מים קטנה ובצרכה גדולה יותר של גז.

fireman

New member
אני אשתף אותך בלבטים שהיו לנו כשנבחרה

המערכת לחימום המים וזאת לאחר ניסיון עם דוד 120 ל' שבחורף היה עובד שעות נוספות וחשבונות חשמל אדירים בדירה הקודמת. בבית 2 מקלחות כאשר כל אחת מקבלת מים ממרכזיה כל אחת מהמרכזיות מקבלת צינור מים חמים נפרד כך שאין ירידות של לחץ ואין בעיות של מקלחת בו זמנית בשתי המקלחות. בתחילה חשבנו לקנות דוד חשמל גדול של 200 ל' +3 קולטים ולהתקין אותו בנפרד עם 2 יציאות מים לשתי המרכזיות. מאחר ולדוד 200 ל' יש צורך ב3 קולטים דבר שמייקר את העסק משמעותית הוחלט לקנות דוד 150 ל' + 2 קולטים. בקיץ הדוד עונה על כל דרישות המים החמים כולל של אחותי שעושה מקלחות באורך של הרצאה באוניברסיטה ובלחץ מים של מכונית כיבוי אש. בחורף נדרשות הפעלות דוד יומיומית ולכן בתקופה הקרובה לצד שתי מרכזיות המים החמים יותקנו שני דוודים חשמליים קטנים של 30 ליטר אשר ישמשו כוח עזר לדוד הגדול ויסייעו בחיסכון בחשמל שבא לידי ביטוי למשל כאשר 4 מבני הבית כבר התקלחו ולאחרון לא נשארו מים, במקום לחמם 150 ליטר מחממים רק 30 שמספיקים די והותר לאחלה של מקלחת.

shanimoshe

New member
חימום המים והבית החסכוני ביותר

אמצעי החימום החסכוני ביותר הוא משאבות חום. משאבות חום הם בעלי מקדם יעילות אנרגטית COP 4-7 לעומת חימום באמצעות סולר COP 1 ובגז COP 2. אבל אין להתעלם שמערכת זו חדשה (לפחות במגזר הביתי) ולכן מי שיתקין בביתו למעשה ישמש כפיילוט עבור הבאים אחריו. יתרונות נוספים של משאבות חום הם תפעול ותזוקה פשוטים, מערכת שקטה ויכולת חיבור לחימום תת-ריצפתי או לרדיטורים (בנוסף לחימום מים).

yrnkrn

New member
בגז ה COP הוא 1...

בכל תהליך שריפה ה COP הוא קצת פחות 1 בגלל אובדן החום דרך הארובה אבל אף פעם לא גבוה מ 1. משאבת חום מול האדמה אכן יעילה אבל דורשת חפירות נרחבות להנחת הצנרת שגם אז מספיקה לדירה אחת ולא לבנין משותף ולכן מתאימה רק לבתים צמודי קרקע בקרקע לא סלעית.

חי צומח

New member
משאבות חום על אויר../images/Emo183.gif

תוכלו למצוא פרטים נוספים על משאבות חום כאן. בהחלט שיטה יעילה בישראל. בישראל אין צורך בקידוחים או משאבות חום הפועלות על חום גיאוטרמי, זאת משום שמזג האויר כאן לא קר כמו בצפון אירופה.

avi5199

New member
למה לא לקרא לילד בשמו? פשוט : "מזגן" .

מערכת שדוחסת גז בצד אחד ומעבה אותו בצד אחר , מעבירה אנרגיה מהחוץ פנימה ולהפך.. זה בדיוק מה שעושה מזגן רגיל, וזה מה שעושה גם מקרר רגיל . בארצות מאד קרות אפשר לחמם את הרדיוטור החיצוני ע"י חום מהאדמה וכ"ד ובארצות מאד חמות אפשר לצנן את הרדיטור החיצוני במים וכ"ד ולהגדיל אתהיעילות של המיזוג. בארצנו משאבת החום הכי יעילה זה מזגן רגיל, שמנצל את העובדה שהבדלי הטמפרטורה בין הפנים והחוץ הם לא כל כך גדולים ולכן אין צורך לחמם או לקרר באמצעים מיוחדים את הרדיאטור החיצוני. אפשר לבנות די בקלות מזגן שבמקום לחמם את האויר בבית ישירות, מחמם מים שמוזרמים תחת הרצפה או ברדיטורים, כמובן שבשיטה הזאת אולי יתקבל חום יותר נעים אבל ביזבוז האנרגיה יהיה דווקא הרבה יותר גדול. ושלא יעבדו עליכם .

חי צומח

New member
כי זה לא מזגן, או מקרר. זאת מערכת לחימום מים.

זאת מערכת שנותנת מים חמים להסקה, ולא אויר חם או קר. בכל שאר הדברים אתה צודק - עקרון הפעולה הפיסיקילי של שאיבת חום ממקור אחד והעברתו למקום אחר הוא זהה בכל המקרים. בכל המקרים, בעולם זה נקרא "Heat Pump" ואין סיבה שנקרא לזה בשם אחר.

צימעס

New member
אתה מוכן לפרט לגבי החפירות?

למה? איפה? כמה? (160 מטר, קומה אחת, 6 נפשות)

iditha

New member
האם אפשר להוסיף את הדודים הקטנים אחר כך?

תודה! זה נשמע לי פתרון מעולה, כי באמת לא מתחשק לי על המערכת גז. מה זה אומר מרכזיה? מה שאני מקבלת מהקבלן במפרט הוא: "מערכת קולטים ודוד שמש בקיבול 150 ליטר בציפוי אמאיל פנימי חמם מהיר קולט גדול או שניים קטנים עם גיבוי חשמלי." למה אני צריכה לשים לב? מה עליי להוסיף על המערכת הזו בשלב הבנייה (לפי מה שתיארת לעיל) ומה אפשר לדחות לשלב מאוחר יותר (אם אני אראה שזה לא מספיק לנו בעתיד). היום יש לנו בדירה דוד חשמל אחד של 150 ליטר עם חמם מהיר וזה מספיק ל-4 אנשים. האם המשמעות של שני דוודים של 30 ליטר היא כלכלית? או שזה לצורך תוספת מים?

בינא

Member
מערכת משולבת של דוד שמש 200 ל' + 2 דודים 45ל'

הקולטיםעל הגג מחוברים רק לדוד 200 ל'. מהדוד 2 יציאות ל-2 הדודים של 45 ל' ומשם לחלקי בית שונים. גוף החימום קיים בכל הדודים ובכולם הוא של 2000W כך, בחורף גשום וקר ניתן להפעיל את כל הגופים. הגוף בדוד הגדול יהיה מכוון ל-40 מעלות בלבד, כך שהפעלתו תהיה קצרה יותר ובדודים האחרים הטמפרטורה תכוון למכסימום 60 מעלות, כדי לקבל חימום מהיר והמשכי. מניסיון: בקיץ אין צורך להדליק את החימום בכלל (6-8 חודשים, תלוי במיקום בארץ ויעילות הקולטים. בחורף - נדיר מאוד שצריך להפעיל את החימום בדוד הגדול, פרט למילוי אמבטיה ואז מומלץ לחמם את הדוד הגדול קודם. בעת בצוע המקלחת משאירים רק את הדודים הקטנים דולקים והם מספיקים לחמם את הפרש הטמפרטורה בין המים הנכנסים אליהם למים היוצאים לראש המקלחת, למעט הראשים הגדולים מאוד...אבל זה כבר סיפור אחר. מצורפת תמונה להמחשה.

למעלה