חימום מהיר

anatdror

New member
חימום מהיר

צהריים טובים, רציתי לדעת האם יש למישהו מהפורום "יונקרס" חימום ע"י גז , ומה העלות שלו לעומת בויילר ההתקנה עצמה הבנתי שעולה בסביבות 1800 ש"ח . אשמח לתשובה , ענת.

אוצה

New member
בררתי עם אבא שלי בשבילך...

להורי יש דוד שמש ומחמם על גז (כבר 15 שנה). כהתחלה- הגז יותר יקר מהחשמל, אבל כשפורטים את הבדיקה לפרוטות צריך לקחת בחשבון את הדברים הבאים: אם כבר מותקן דוד חשמל בבית, לא בטוח שכדאי לרוץ להתקין מחמם מים על גז בגלל העלויות וכו'. מצד שני, אם לא מותקן דוד חשמל- כדאי מאוד כי דוד חשמל בממוצע צריך להחליף כל חמש שנים בעוד שמערכת החימום על גז לא מתקלקלת כמעט אף פעם (יכול להחזיק גם 30 שנה...). בעיה נוספת בדוד חשמל היא שהמערכת נסתמת עם השנים (אבנית כו') ואז החימום נעשה לא יעיל וצורך הרבה יותר חשמל. מערכת גז- לא. היתרון בגז זה מהירות החימום, את מדליקה ויש מים חמים. בדוד חשמלי צריך להדליק קודם כשי שיהיו מים (אצי בבית התקנו טיימר). בשורה התחתונה, אצל הורי בקיץ יש מים חמים מהדוד שמש ובחורף- מהמחמם על גז ואבא שלי טוען שגם בבית הבא שלו תהיה מערכת על גז כי מכלול השיקולים בעיניו מטה את הכף למחמם מים על גז. מקווה שעוזר.

mevav1

New member
בשבוע שעבר דיברתי עם בעל עסק לדוודי

ם.. ורציתי לקנות אצלו מאיץ כלשהו. הוא אמר ככה..: 1. אטמור מאוד מסוכן כי זה חשמלי וקרוב מאוד לברז וטיפת מים, אפשר להתחשמל ושזה מה שקרה לחבר שלו.. 2. בכל דוד בן עד כ 8 שנים, יש מאיץ בדוד השמש שלו...כך שהוא מבחינתו יכל למכור לי, אבל מכיוון שהוא איש ישר, הוא אמר שאין צורך בזה כי יש את זה כבר. עוד הוא אמר שעל כל כמה דק' מקלחת במים חמים, לוקח כדקה למים להתחמם ולהתמלא, כלומר, גם אם אין מים חמים, המתנה קרה אומנםן, של נגיד שתי דק' ייתנו מים חמים. לגבי הגז, בעלי חושש מגז בבית ולכן לא ממליץ.

אוצה

New member
חברות הגז מחייבות היום על פי חוק

להתקין גלאי שמתריע מיד כשיש נזילת גז. אצל הורי זה מותקן ליד המחמם (לא יודעת כמה עלתה ההתקנה ) אבל מזה כחמש עשרה שנה מעולם לא הייתה נזילה ו/או בעיה של בריחת גז (ומגז בכיריים בעלך לא חושש?- כי זה אותו הדבר....). את הגלאי יש לתחזק ולקבל אישור מחברת הגז פעם בכמה זמן.... ולגבי האטמור- אני מסכימה. לי יש אטמור במקלחת וזה באמת מפחיד בגלל שהכבלים די קרובים לראש המקלחת... עדיין לדעתי הכי טוב זה מחמם על גז.

mevav1

New member
אוצה-לגז הזה יש ריח לפחות?

שאדע מה לומר לבעלי (במידה ונרצה בכך)..? איך ממלאים כל פעם שנגמר והיכן נצא בלון הגז או מה שלא יהיה?

אוצה

New member
בטח, זה גז בישול רגיל (בוטאן)

ומוסיפים לו ריח חריף כי לגז הרגיל אין ריח (וזאת כדי שנוכל לשים לב שיש דליפת גז). את מחמם המים על גז מחברים למיכלי הגז הרגילים של הבית (אלו שמובילים גז למטבח, כמו שכתבה השואלת המקורית עלות ההתקנה היא לא זולה, כ- 1800 ש"ח). כשנגמר גז בבלון, מחליפים לבלון השני (מניחה שיש לך שני מיכלים בבית) ומזמינים בלון חדש מספק הגז הרגיל שלך (כי שתי המערכות, של הכיריים ושל המחמם מים, מחוברות לאותו בלון.) מקווה שמובן :)

Infin1ty

New member
אמא שלי מתעסקת בזה

כי היא בין היתר מנכ"לית של סניף פזגז גדול, אז היא מוכרת ומטפלת בזה. בכל מקרה, העלות של חימום מים ע"י גז זולה משמעותית מעלות בויילר, הבעיה הגדולה זה שבגלל שהמים החמים לא נגמרים אז נשארים הרבה יותר זמן במקלחת מאשר אם החימום היה ע"י בוילר. ולנו בבית יש חימום ע"י גז וזה הדבר הכי טוב שקיים, מדליקים את המים ותוך מספר שניות יש מים חמים ללא הגבלה. לגבי הגלאי גז, אין התחייבות לגלאי גז אבל יש התחייבות לבדיקה תקנית כל 5 שנים בחינם על חשבון חברת הגז, אפשר לרכוש גלאי גז מחברת הגז בנפרד ובנוסף גם מכשיר לסינון אבנית על מנת להאריך את חיי מחמים המים. אם תרצי עוד פרטים כדאי שתתקשרי לחברת הגז שלך

למעלה