חימום אוהל...

reutci

New member
חימום אוהל...

מישהו פה מכיר שיטות לחימום אוהל במזג אוויר קר במיוחד? משהו בסביבות ה2-3 מעלות? שמעתי פעם משהו על אבנים חמות, שמחממים אבנים במדורה ושמים אותן בתוך האוהל בלילה... אני יוצאת לטיול מחר, אשמח אם מישהו יעזור לי :) שבוע טוב !

sailor

New member
יש שקיות חימום שאפשר לשים שתוך השק"ש

והן פועלות כמו בקבוק חימום מגומי. אפשר לקנות ברוב חנויות ציוד המטיילים.

pako27

New member
למה חימום ../images/Emo35.gif

נכנסים בלילה לאוהל וישר קופצים לשק"ש.....

eranzeller

New member
השיטה שלי

הוכיחה את עצמה כיעילה בסופות שלגים בהרים בשתי הזדמנויות: לובשים בגדים יבשים. נכנסים לאוהל וסוגרים אותו היטב. ואז מדליקים את הגזייה בתוך האוהל. אפשר גם להחזיק אותה ביד כמו לפיד. האוהל מתנפח קצת בגלל האוויר החם - אבל אוויר חם זה מה שאנחנו מחפשים לא?. צריך לחזיק את הגזייה בזהירות ולהיזהר מתאונות שיכולות להתרחש. אחרי כמה דקות אפשר לכבות את הגזייה וללכת לישון. ב- 3 לפנות בוקר שמתעוררים בגלל הקור העז - חוזרים על התהליך. בזהירות ובהצלחה.

sailor

New member
עדיף להשקיע כמה שקלים בשקיות

הן קלות משקל ויעילות. ולחן, יש אנשים שכניסה לשק"ש הקר עושה להם רע, אז אין בעיה לחמם קצת קודם.

sailor

New member
ההעדפה היתה ביחס להדלקת גזיה באוהל.

למטפסים על ההימלאיה אין ברירה אחרת, (להפשרת שלג לשתיה לפחות) אבל מי שיכול לא להדליק אש באוהל, עדיף כך.

daka12

New member
אני חייבת לנסות פעם הבאה

אתה גם עושה הדגמות? אצלנו יש קרה עכשיו כמעט כל לילה ומטעמי חיסכון אני ישנה באוהל. נשבעת שנכנסתי לפה רק בגלל הסיר פויקה מההתחלה.

daka12

New member
ראית מה קרה שם עם הסיר פויקה?

הפעם זה לא אשמתי, אני רק קראתי את השירשור בשביל האינפורמציה.

jeshu

New member
קודם כל לא הייתי קורה לטמפרטורות שציינת "קר במיוחד".גם בארצנו החמה אפשר להתקל בלילות החורף בטמפרטורות נמוכות מ-2-3 מעלות צלזיוס. ולשים אוהל אבנים מהמדורה בטח יחמם אותו מעט,אבל בטוח גם ילכלכך את האוהל,אותך,את השק"ש ועוד בפיח מהמדורה. אני חושב שעדיף להשקיע בשק שינה טוב ואיזה זוג טוב גרביים לשינה ובגדים חמים לערב. ארוחה טובה ומזרון בנוסף לביגוד ולשק"ש שכבר ציינתי, יעזרו יותר מכמה אבנים מפוייחות. וכמו שערן כתב פה כבר,להדליק את הגזייה בתוך האוהל זה עוזר.עשיתי את זה כבר עם נר ועם כהלייה,אבל זה לא הדבר הבטיחותי ביותר בעולם.מה גם שהאוהל לא נראה מבודד טוב במיוחד.

EyalMTB

New member
אני רוצה להוסיף שדווקא איוורור אוהל בטמ"פ קרו

אחד מהמקרים הקלאסיים זה לאטום את האוהל כדי למנוע מהחום לצאת ובכך עולה קצת הטמפרטורה אבל גם עולה הלחות באוויר ובטמפ קרות הלחות הזו מתעבה על שק השינה וגורם לרטיבות של הבגדים. הכי טוב שק שינה מתאים סוודר צמר, כובע צמר במהלך השינה עוזר מאוד. אייל

ששש

New member
ישנה סכנה רבה בהדלקת אש בתוך האוהל

שריפה, הצברות גזים רעילים, חריכת בדי האהל...מסוכן. מעבר לכך, כמה המלצות ועצות ללינה בתנאים קרים ולהמשיך למחרת לטייל : 1. לשמור על סביבה הצמודה לגוף יבשה. כלומר ראשית יש לישון בבגדים נקיים ויבשים בלבד, לא עם הביגוד שהלכת איתו במהלך היום. ביגוד טרמי יכול לסייע היות והוא משאיר את הבד יבש ואת הגוף מבודד וחם יותר. במקרה הצורך כדאי להוסיף ולגרוב גרביים ואף לחבוש כובע מבודד. ככלל עדיף לישון רק עם שכבה אחת יבשה אך אם יש צורך בגלל שק''ש לא מתאים ניתן להוסיף שכבות במידה על מנת לפצות על אי ההתאמה של הציוד לתנאים. 2. שק''ש מתאים האמצעי היעיל ביותר לשמירה על חום הגוף במהלך שינה הוא שק השינה. בתנאים המתוארים והצפויים שק''ש לטמ''פ 7- מע` יאפשר ברוב הקרים שינה נוחה. שק''ש מתאים לתנאים הנ''ל הוא שק''ש לא זול אבל האלטרנטיבה במקרה הטוב הוא פשוט לרעוד מקור ולמחרת לקום בלי יכולת ורצון לטייל. במקרה הרע... שלא נדע
רק לדוגמא: שק''ש שיאפשר שינה נוחה בטמ''פ של- 0 מע` הוא שק''ש המיוצר בחברה אמינה שטמ''פ הנוחות שלו (COMFORT) היא בסביבות מינוס 5 מע`. מומלץ לפרוש את השק''ש לפחות חצי שעה לפני הכניסה לתוכו ולאפשר לו להתנפח ולהתמלא אוויר. 3. מזרון מבודד כל שק''ש מאבד הרבה מאוד מיכולת הבידוד שלו בחלק התחתון שלו כיוון שהוא נמעך וקורס תחת משקל האדם. יש לזכור כי לא פעם הקרקע היא קרה מאוד והולכת החום אליה גבוהה מאוד. לשם כך יש צורך חיוני, בכל תנאי, ובייחוד בתנאים קרים לישון תחת מצע מבודד. מזרון מבודד הוא אמצעי פשוט ולא יקר שנותן מענה טוב לבעיית הבידוד כמו גם שומר הוא על השק''ש מאבנים חדות, קוצים וכד` (הרי אמרנו שהשק''ש הוא לא זול..כדאי לשמור עליו) כדאי לרכוש מזרון בעובי 10 מ''מ, עובי מזרון דק יותר עשוי להיות לא מספק. 4. מחסה יש לדעת כי טמ''פ השק''ש הנמדדת בין השאר נקבעת במקום מוגן מרוח ועל מצע מבודד. אוהל, מערה בטוחה, בקתה או כל מחסה מאולתר אחר הוא אמצעי נוסף וחשוב המגן על המטייל מפגעי מזג אוויר כרוח ורטיבות כטל, גשם או אפילו שלג. אוהל פשוט בן שכבה אחת עשוי לספק הגנה מפני רוחות לא חזקות ורטיבות רגעית. אוהל שיספק הגנה טובה מלחות לרוב יהיה עשוי משתי שכבות היוצרות רווח בינהם ואינן נוגעות אחת בשניה ! אוהל כזה יספק הגנה מרוח, מרטיבות חיצונית וישפר את היכולת שלך להתמודד עם תנאי האקלים. כל אלה הם אמצעים בסיסים על מנת להתמודד בעזרת ציוד טוב עם תנאי האקלים. אך יש גם מס` כללים התנהגותיים בהם כל מטייל יכול לשפר את ההתמודדות: 1.מזון ארוחה פחממתית וחמה המכילה גם ריכוז מסויים של שומן לפני השינה, תספק הן את הקלוריות הנדרשות להתמודדות בתנאי הקור והן בעצם תהליך העיכול וחילוף החומרים הנוצר והמעלה את החום הפנימי. 2. שתיה מספקת וחמה מספקת- שתמנע (במהלך היום) התייבשות המגבירה את הפגיעות לקור. חמה- שתבצע כעין חימום מרכזי פנימי של הגוף. * יש להמנע משתיית אלכוהול וצריכה מוגברת של קפאין משתיית קפה ותה. 3. פעילות ממריצה לפני השינה כמה דק` של פע` כזו מגבירה את ייצור החום וכניסה לשק''ש מיד אח''כ תאפשר לכידת חום רב בתוך השק''ש. 4. צמצום החלל הפנימי בשק''ש יש לכך כמה יתרונות, הוספת ביגוד נקי לתוך השק''ש מאפשר לצמצם את החלל שצריך לחמם. בנוסף השארת ביגוד מחוץ לשק''ש בתנאים קרים תבטיח קללות נמרצות ורטינות מצד ביש המזל ששכח אותם בחוץ. * הכנסת בקבוק חם לשק''ש תשפר אף היא תעלה טמ''פ פנים השק''ש. לילה טוב..

Temporary2

New member
מסכים ומדגיש:

לישון עם גרביים חמות ויבשות , ועם כובע חם (רצוי שמכסה גם את האוזניים) ! בנוסף, רצוי לאזן את משק הנוזלים בגוף זמן מוקדם ככל האפשר לפני השינה - ולנסות לעשות פיפי לפני השינה. לקום באמצע הלילה להשתין כשקר בחוץ זו בעסה גדולה.

pako27

New member
../images/Emo207.gifפשוט מעולה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo91.gif../images/Emo70.gif

jeshu

New member
גזים רעילים בשריפה זה נכון בעיקר כשאתה משתמש בבנזיניה ופחות אם מדובר בשריפת אתאנול,חוט של נר או אתאן\בוטאן\פרופאן. תזכיר לי בבקשה.איך קפאין מפריע להתמודדות עם קור ? אני בהחלט יכול לחשוב על זה לבד.סתם לא זוער מה נכון. בנוגע לחלל הפנימי בשק"ש - אני דדוקא חושב שחשוב שחום מאזור מרכז הגוף יוכל לעבור בקלות אל אזור כפות הרגליים והידיים ולכן אעדיף שלא לצמצם את חלל שק"ש המומיה המצומצם גם כך. אנא אוסיף - התייבשות קוראת הרבה בטיול רגלי מכל מיני סיבות והיא בהחלט תפריע להתמודדות עם קור.בנוסף שמעדיפים להייבש קצת רק כדי לא להיות צריכים לצאת מהאוהל להשתין וזה מצב לא מוצלח.

sailor

New member
כל שריפה של כל חומר אורגני

יוצרת CO שהוא גז רעיל. קפאין מייבש למרות תחושת הרויה.

ששש

New member
כמה תגובות:

1. הבעיה של השתנה בלילה היא בעיה קשה וידועה, חצי לילה מתלבטים אם בכלל לקום ואת החצי השני מעבירים במה לעזאזל לא קמנו מוקדם יותר. פתרון אפשרי הוא השתנה בבקבוק, עדיף בעל פיה רחבה כמו הבקבוקים של פריגת. פיספוסים, על חשבונכם... 2. גריבת גרביים וחבישת כובע מבודד מופיעים כבר בהמלצות הנ"ל. עם זאת בשק"ש המתאים לתנאי האקלים אמצעים אילו יהיו מיותרים מלכתחילה. הוספה של גרביים וכובע כפי הכתוב יתבצעו במידת הצורך, כלומר אם עדיין קר בשק"ש. במקרה זה ננסה להוסיף גרבים ואח"כ נוסיף גם כובע ע"פ התחושה. 3. הסכנות בתפעול אמצעי בישול כלשהוא בתוך אוהל או כל מבנה אחר, רבות. החל משפיכת נוזל שסתם מלכלך ציוד דרך סכנה של חריכת ציוד וכוויות וכלה בהרעלת CO, שריפה וכיו"ב. וכידוע האש חיונית בייחוד בתנאי קפאון ובאותה מידה היא עלולה להיות הרסנית ולהשאיר את המטייל חסר מחסה וביגוד מספק באותם תנאים. אני מזכיר כי בתנאי קור עז כפי שדובר, גם לא יהיו מספיק מים זמינים לכיבוי האש פשוט כיוון שהם קפואים. 4. צריכה מוגברת של קפאין עלולה להיות בעייתית בתנאי קור, אציין כדוגמה את תכונתו של הקפאין לכווץ כלי דם הקפיים ובכך עלול לגרום לפגיעות בקצוות הגפיים ולזרז הופעה של כווית קור. 5. טיפ הבקבוק מוצלח וגם הוא מופיע כבר בהמלצות בשורה האחרונה, אך אם כבר הוזכר יש להזהר הן מנזילות בכלל והן חלילה מכוויות בשל כך, במיוחד שנוהגים להכניס אותו מתחת לבגדים וגם... בין הרגליים.

למעלה