חיל מודיעין - מבחני מיונים.. מה זה?

צ ו ק ר

New member
חיל מודיעין - מבחני מיונים.. מה זה?

שלום לפני יומיים קיבלתי זימון למבחני מיונים לחיל מודיעין... עכשיו בדקתי קצת באינטרנט, ומהמידע הדל שקיבלתי הבנתי שאני עושה שם מבחנים פסיכוטכניים וממלא שאלון 300... עכשיו רציתי לדעת, המבחנים הפסיכוטכניים הם כמו בצו הראשון? כלומר אני יכול ללמוד אליהם מהספר שמכיל מבחנים פסיכו'? ואיפה אני יכול לראות דוגמא לשאלון 300?... עכשיו עוד משהו... קיבלתי במכתב גם פרוספקט של מסלול מופ"ת... מה זה המסלול הזה? הוא נחשב טוב? איפה אני יכול למצוא עוד מידע עליו ודעות של אנשים? תודה רבה לכל מי שיענה לי, ואני מקווה שיענו
המשך יום נעים ושבת שלום.

שאלון 300

זה מבחן עם 300 שאלות מפגרות שבודקות את העקביות והרצינות בתשובות שלך.

MrDZ

New member
מודיעין.

מיונים למודיעין מורכבים רובם ממבחנים, ואני בספק אם אפשר ללמוד אליהם. שאלון 300 זה שאלון עם שאלות עליך כבן-אדם. שים לב שיש שם שאלות שחוזרות על עצמן, בניסוחים שונים, כך מומלץ לכתוב מה שבאמת נכון לגביך, וכך תהיה עקבי. בקשר למסלול - לא יצא לי אף פעם לשמוע על המסלול הזה, אבל אולי כתוב עליו קצת באתר אגף המודיעין - http://www.idf.il/aman . ככל שכתוב עליו פחות, אני משער שכך הסיכויים שהוא יותר מסווג.. אני התמיינתי לפרוייקט גאמא, ובמהלך כל המיונים לא היה לי מושג למה באמת ממיינים אותי..

Transc3ndent

New member
תשובות

מאחר וקיבלת פרוספקט של מסלול מופ"ת - זהו גם המסלול אליו תבחן במסגרת המבחנים הראשוניים. באשר לשאלתך אודות תוכן המבחנים - כן ולא. ישנם כמה מבחנים, כאשר חלקם בהחלט נכללים בתחום מבחנים פסיכוטכניים קלאסיים, ואילו אחרים שייכים יותר לאופי המסלול הספציפי אליו אתה ממוין (במקרה זה - מופ"ת). המסלול עצמו עוסק בפיענוח ומחקר מודיעין חזותי. הדעות בנוגע לטיב המסלול חלוקות: רבים מוצאים את הקורס לארוך, מטיש והורס עיניים, וגם את השירות שלאחר מכן לא כולם אוהבים. אחרים טוענים שמדובר במסלול מעולה, בעל התערבות ואחריות ממשית בכל הנוגע לאיסוף המודיעין בצה"ל (שכן מודיעין חזותי תופס חלק מכובד בשנים האחרונות ממלאכת איסוף המודיעין), והנאה רבה. לאחר הקורס ניתן להגיע ליחידות רבות (חלקן מסווגות), ולעסוק במגוון תחומים שונים במסגרת נושא המסלול. בהצלחה.

למעלה