חיל איסוף קרבי

bazinga7

New member
חיל איסוף קרבי

שלום, לאחרונה קיבלתי את הצו גיוס ובו כתוב שהצבא שיבץ אותי לחיל איסוף קרבי.
יש פה מישהו שיש לו מושג באמת מה החיל הזה ? מה הוא עושה ?
עד כמה זה קרבי באמת ? יציאות ?

כי קראתי באינטרנט ולא ממש הבנתי וקראתי כל מיני דעות חלק אמרו שכדאי להתרחק משם וחלק אמרו שיש שם אנשים טובים.
אז חשבתי לשאול כאן בפורום איכותי באמת.

למישהו יש מושג ? האם כדאי ללכת ?

Maldini Girl

New member
חיל האיסוף הקרבי

אז ברוך הבא לצה"ל ולחיל האיסוף הקרבי, הבעיה הכי גדולה של החיל הזה, אם שואלים לדעתי, זה שהם פשוט לא משווקים את עצמם.
מה עושים בחיל האיסוף הקרבי- באופן כללי הם הרבה פעמים "מכינים את השטח" לכוחות הלוחמים, הם מתצפתים ועוד כל מיני דברים כאלה. קצת קשה להסביר, שוב, כי החייל הזה פשוט לא משווק את עצמו מספיק.

עד כמה זה קרבי? זה קרבי.
אם כדאי לך ללכת? אני משוחדת, אבל כן. תמיד כשיצא לי לפגוש חבר'ה מאיסוף קרבי יצא לי להכיר אותם כחבר'ה סופר איכותיים, הם גם דיברו על זה שבסדיר יש הרבה קורסים שאפשר לצאת אליהם ולהתקדם.

אם אתה רוצה עוד מידע אשמח לנסות ולתת,
בהצלחה.

אורי נה

New member
אין לי הרבה מה להוסיף, אבל..

הוא (שייך) למודיעין שדה, כלומר לחיל מודיעין. הכומתה מן הסתם של חיל מודיעין (ירוקה)

בטירונות היציאות 12/2
באימון מתקדם הרבה 21

הם נחשבים ליחידות שדה אם אני זוכרת נכון, אבל עדיין קרביים

הטירונות חודשיים, האימון המתקדם בערך 5 חודשים

טעות נפוצה, אז אני אתקן

אין יותר חיל מודיעין שדה, זה היה שם של חיל שנסגר ב2009 ועל הבסיס שלו הוקם חיל האיסוף הקרבי. הם לא שייכים לחיל המודיעין בשום צורה, אלא לזרוע היבשה. הכומתה שלהם היא אכן ירוקה כמו של חיל המודיעין, אבל זה ישתנה בקרוב לצהוב-מדברי.

הם קרביים, והטירונות שלהם היא או 04 לרכוב או 05 לרגלי, בדיוק כמו חי"ר, ואימון מתקדם גם של שלושה-ארבעה חודשים. אורך המסלול מאוד דומה לחי"ר.

הטירונות מתקיימת בבית הספר לאיסוף קרבי (ביסל"ק) שבסיירים (ליד אילת).

אורי נה

New member
ידיד שלי שם.. הוא בדיוק סיים הכשרה

טירונות 05 ואימון מתקדם 5 חודשים

avitalne

New member
תשובה

אני אמנם קצת משוחדת כי שרתתי 3 שנים בחיל. לא משנה כרגע באיזה תפקיד, אבל ראיתי ועבדתי עם הכל מהכל- גם עם כל סוגי הלוחמים בו.

החייל יחסית חדש.זה לא נכון שהוא לא משווק את העצמו, עושים מאמצים אדירים כדי שיכירו אותו וכדי להעלות את אחוז הרוצים להתגייס אליו.
אלה דברים שלוקחים זמן ולא קורים תוך יומיים וגם לא תוך שנה...מה גם שאי אפשר לפרסם יותר מידי ולפרט על העבודה בו בגלל סיווג, וכמובן שאין לו היסטוריה מפוארת כמו לחילות אחרים ותיקים יותר, אבל משנה לשנה הביקוש עולה.

החייל נקרא בעבר חיל מודיעין השדה אמנם היה חיל בפני עצמו אך היה קשור למערך המודיעין.
היום הוא שייך לזרוע היבשה כמו שאר חילות היבשה- חי''ר, תותחנים, הנדסה, שריון וכו'...
גם כומתת המודיעין צפויה להתחלף בקרוב.

כלוחם בחיל יש כמה סוגים של תפקידים- לוחם רגלי, לוחם רכוב ולוחם בעמדות נייחות.
החייל עוסק בתצפיות וזו גם עבודת הלוחמים בו- בכל הגזרות: עזה, מצרים, איו''ש, לבנון וסוריה.
העבודה מעניינת מאוד, עם המון אחריות, לכל גזרה יש את הדברים המעניינים שלה.
לרוב מתגייסים אנשים איכותיים מאוד.

לוחמים עם פרופיל 97 (ולדעתי גם 82, תלוי בסעיפים) עוברים מסלול של לוחם רגלי שכולל טירונות 05 ואימון מתקדם.
לוחמים עם פרופיל נמוך יותר עוברים מסלול של לוחם רכוב- טירונות 03 ואימון מתקדם.
כמובן שלאחר מכן ניתן לצאת לקורס מ''כים, קורס קצינים וכו'...

בכל אופן, אולי לא שומעים על חיל איסוף קרבי כמו על גולני וצנחנים, אבל זה מקום טוב ומעניין.

אם יש עוד שאלות ניתן גם לשלוח לי הודעה ואפרט יותר.

הסיבה שלא שומעים עליהם כמו על גולני וצנחנים

היא שכל החיל נכנס שלוש פעמים בגולני או צנחנים.

שמע משהו ממישהו שמבין

הייתי הדובר של החיל קרוב לשנה. אני מכיר אותו מצוין.

הסיבה שאתה לא מוצא המון מידע עליו באינטרנט היא כי הרבה מזה זה מסווג. לאלה פה שאמרו שלא משווקים אותו מספיק, אתם צודקים, אבל זו הסיבה.

בגדול, לוחמים שם מתחלקים לכמה סוגים, ברמת "קרביות משתנה". יש לוחמים רגליים שהולכים הרבה, סוחבים הרבה, דגש על הסתוות. התפקיד שלהם בקרב זה להיטמע בשטח ולהעביר אחורה מטרות, איפה יש חזבאללון שיורה עלינו, איפה הטמינו מוקשים, וכו'. מודיעין טקטי בזמן אמת.

יש לוחמים רכובים, עם כלים מסוגים שונים, ג'יפים עם מצלמות וסנסורים עליו וכו'. יש מפעילי בלון תצפית (כמו זפלין כזה), יש עמדות קבועות בצפון וכו'. בקיצור, חיל גדול ומורכב.

מה הם עושים, תכל'ס? מה שכתבתי למעלה. הם העיניים של המפקדים, ושל צה"ל בכלל, בקרב. מכווינים אש, של תותחנים וחיל אוויר, מוודאים שאנחנו לא יורים על עצמנו ומאתרים מטרות. הם לוחמים ועוברים הכשרה קרבית, יש להם נשק והם יודעים להגן על עצמם, על העמדות שלהם ועל הכלים שלהם.

היתרון הגדול של החיל הזה הוא שילוב של לוחמה, שטח, טכנולוגיה ומודיעין. אנשים לרוב טובים מאוד, איכותיים, עם ראש. אם זה נשמע לך מעניין, לך על זה, ובמסלול יגלו לך יותר, מה שאני לא יכול לעשות פה.

למעלה