חילופי שבויים

חילופי שבויים

שבוע טוב.... בשבוע הבא אי"ה תתבצע סוף סוף עסקת חילופי שבויים עם החיזבאללה... טוב להתחיל כך את השבוע

לביא4

New member
האומנם?

גדולי הפוסקים וגדולי הדור שללו עיסקה כזו. למרות שפדיון שבויים זה הדבר הגדול ביותר וכל נפש מישראל היא עולם מלא, המחיר שמשלמים בתמורה לא צריך להיות כזה. המדינה אף פעם לא היתה טובה בעיסקות, משא ומתן וכו'.

אני לא שותפה לדעתך

הידעת שנתפסה לא ממזמן חולית מחבלים שתכננה לחטוף חיילים ולכרות להם את הראש ולקבור אותם ורק אחר לך לפתוח מו"מ עם ישראל על החזרת הגופות והכל בגלל המו"מ הזה עם החיזבולה. הם אמרו שאחרי המו"מ הזה הוכח שהם לא צריכים את כאבי הראש הכרוך עם החזרת החיילים חיים מכיוון שבישראל משלמים מחיר רב על גופות. אז מצד אחד מחזירים את הגופות ושבויים הביתה. אבל מצד שני, גזרו גזר דין מוות על החטופים הבאים עוד לפני שנחטפו.

טוב??? לשחרר מחבלים עם דם על הידים

לשחרר אדם שהתעלל כ"כ ברון ארד, שליח שלנו, בשביל סוחר טיפש שפעל בלי מחשבה וסיכן עצמו תמורת בצע כסף למרות המצב וכל האזהרות? לשאת ולתת עם רוצחים ועוד להכנע להם בהכל? אם מביאים לחתול חלב הוא רוצה עוגיה!(חן חן למקור, כמעט אותו הקשר) עם כל הכבוד והחשיבות ל3 החתופים, אם נאלצים לעשות עסקה משפילה כ"כ בכדי להביא את גופותיהם לקבר ישראל, עם זאת, זה יום אבל בשבילנו!

לביא4

New member
יפה נאמר ויישר כח!

הרמב"ם כותב ופוסק במפורש בהילכות פדיון שבויים בדיוק את מה שאתם אומרים נכונה: אסור להרבות במחיר הויתור שמא הם יראו בכך עיסקה מוצלחת ויביאו למצבים נוספים של חטיפה על מנת לסחוט! אחד מהערבים שהיה בשבי בלבנון סיפר על דיראני, שרוצים לשחרר בתמורה, המעשים הקניבליים שלו בשבויים מעמידים בצל את סדאם חוסיין, אסור לשחרר מפלצת אדם כזאת, ועוד רוצחים עם דם על הידיים. נסראללה ימ"ש דיבר במסיבת עיתונאים לרגל העיסקה ואמר במפורש שהם מתכננים חטיפות נוספות כי "יש עוד שבויים לשחרר"... ואני בטוח שאתם זוכרים - שבוע שעבר ראינו את ההתרחשויות בקשר לאריאל שרון והתסבוכת המשפטית ואני שוב מזכיר - בחודשיים הקרובים נראה אותו מפנה את הכסא!! ואולי יפה שעה קודם.

נגיד ששרון יפנה את הכסא, מי יכנס

במקומו? אני חוששת מההפתעה שמארגן לנו לפיד, כמו שהיתה בבחירות האחרונות- בהן הם קבלו כ"כ הרבה מנדטים!!

למעלה