חילוף חומרים

yamitda

New member
חילוף חומרים

שלום בערך כשנה סבלתי מהפרעות אכילה... דבר שהיה מתבטא בצומות ממושכים ולאחר מכן אכילה מוגזמת.. בתקופה זו ירדתי במשקל ועכשיו עליתי חזרה במשקל... על מנת לחזור למצב תקין אני משתדלת לאכול באופן תקין.. שמתי לב שלמרות שאני אוכלת בכמויות נורא קטנות ואני אוכלת מעט ביחס לאנשים אחרים אני עדיין עולה במשקל? רוב הסיכויים שזה קורה מכיוון שהמטובליזם שלי נפגע.. אודה אם מישהו יוכל להסביר לי קצת על מטובליזם ומה ניתן לעשות על מנת להגבירו.. אני מודעת לכך שאכילת ירקות תורמים לכך ואני מקפידה לאכול המון ירקות.. גם חיים וגם מבושלים.. אני באמת צריכה עזרה...

פצית219

New member
אולי את עדיין בתת משקל?

בכל אופן, כדאי לך להתעמל ולאכול בצורה עקבית, הרבה אחרוחות עם מעט אוכל בכל ארוחה.

תשובה

שלום רב, דברים שיכולים לשפר את חילוף החומרים הם פעילות גופנית (לא מוגזמת!), אכילה של ארוחות מסודרות כל 3-4 שעות. אם את חוששת כדאי לפנות להתייעצות לבדיקת התאמת התזונה שלך למצבך ולחיזוק האמון שלך באוכל. בהצלחה נטלי

גילי012

New member
שאלה לנטלי

מה הכוונה בפעילות לא מוגזמת ? האם הליכה של 45 דק. כל יום היא מוגזמת + פעמיים עיצוב

היי

בקשר לירקות. הם תורמים סיבים שתורם לזירוז מתן יציאות והתרוקנות. לא קשור לטמבוליזם או קצב שריפת אנרגיה. תורם למטבוליזם, להתאמן במשקולות כדי לעלות מסת שריר, לאכול מספיק קלוריות ושומן כדי למנוע פגיעה בייצור הורמונלי, וכמובן אירובי. אבל בגלל שסבלת מהפרעת אכילה. זה לא באמת עובר לגמרי. את צריכה עזרה הכוונה ליווי מקצועי של דיאטנית. חייבת ליווי מקצועי ממליצה בחום!

למעלה