חילוני מאמין

• פותח הנושא bmno
  • פורסם בתאריך

bmno

New member
חילוני מאמין

שבוע טוב

חשבתי אולי לשתף פה קצת מעצמי, תשובה קשה לי להאמין שאמצא, אבל מי יודע.

אני בן 24, חילוני, אך מאמין מוחלט באלוהים.
בדר"כ אני לא מדבר על האמונות שלי או היחס שלי לאלוהים עם אנשים, כי אני מרגיש שזה משהו
מאוד פרטי. אך בגלל שיש לי את האפשרות להיות אנונימי, לחלוק את המחשבות שלי עם אנשים
דתיים, והכי חשוב שמצבי כבר לא הכי טוב, אז ארשה לעצמי הפעם.

אני הומו, שנים אני יודע זאת.
לעולם לא היה לי מגע, או מילה בנושא עם גבר אחר.
היחידים שיודעים זאת אמא שלי (שעדיין בטוחה שאני יכול למצוא זוגיות עם אשה, למרות שהסברתי
לה שזה לא אפשרי), ואחי הגדול (שקיבל זאת ללא בעיה, אך עדיין חושב שאני יכול למצוא זוגיות עם אשה).
לא אשקר, במהלך השנים, שכבר מצאתי בחורה שיכלתי להתחבר אליה ברמה האישית, ניסיתי ליצור
זוגיות, עד השלב שצריך לממש אותה, וכמובן שלא יכלתי, ונפרדתי.
הייתי מתפלל כל הזמן לההצלחה של הקשר, ומשהו בי ישתנה למרות הכל, אבל הדברים נשארו כפי שהם.

בעבר התקרבתי מאוד ליהדות, אך אז הגיע השלב שבהרגשתי, הרגשתי שבכל דבר שאני נוגע אני פוגם
אותו. אם זה תפילין, או טלית, או אפילו לדבר על לשמור שבת. הרגשתי צבוע, הרגשתי כי אין לי מקום
בהוויה הזאת. היום אני מרוחק מאוד מהיהדות עצמה, ולמעט פרק תהילים שאני קורא מידי יום, אני לא
עושה יותר דבר.
כל פעם שהייתי מתפלל למשהו, הייתי מתפלל לאושר, הייתי מתפלל לאהבה ולהפסיק להיות בודד.
כל פעם, הייתי מרגיש שאני מבזה את התפילה., ולכן התרחקתי.
כיום, שאני מרגיש שקשה לי, הדבר היחידי שאני יכול לבקש ממנו זה עזרה.
אני בטוח שהוא עוזר לי בדרכים שאינני יודע או מבין.
יחד עם זאת, אני לא יודע כמה זמן אפשר להמשיך ככה.

שבוע טוב

datibalev

New member
אמונה וחשבונות שמיים

לפעמים אנחנו כל כך בטוחים מה ה' חושב עלינו עד שאנחנו לא ממש פתוחים להקשיב...
יש לנו את האומץ לעמוד מול האלוקי ולהתחנן בפניו, אך האם נוכל לשמוע את קול ה' הקורא לנו?
מתוך התורה, מתוך המציאות, מתוך המשפחה, מתוך הרבנים, מתוך חיי היום יום?
אהבת ה' מחייה אותנו בכל רגע, ולכן עלינו לאהוב את כל ברואיו שהרי אנחנו מאמינים שהוא ברא אותם...

אני חוזר בתשובה, אבל עדיין שומר על זיקה לחילוניות במובן מסוים.
שמעתי פעם דבר תורה על המזמור "לדוד ה' אורי וישעי":
הרבה פעמים שואלים מדוע נאמר "לבקר בהיכלו" ואיך זה מסתדר עם "שבתי בבית ה'"?
אלא שזה בדיוק העניין, לא להיכנס להרגלים של הדת, אלא לחיות בתחושה של מבקר שהכל חדש בעיניו.

אם אתה רק אורח אתה נהנה יותר מכל מה שמסביבך ואתה הרבה פחות לחוץ.
כך בעולם הזה, אמנם יש לנו עבודה ותיקון לבצע, אך עלינו ללמוד להנות מהדרך.
גם כשקשה צריך להאמין שאתה לא לבד, ה' איתך ולפעמים הוא שולח לך חבר טוב כדי שלא תרגיש בודד.

אז איך בעצם אתה קשור לדת, התחזקת? או שמא להיפך? או שתמיד היית מסורתי?

ולפעמים הלבד טוב בשבילך כדי שתוכל לברר עם עצמך על עצמך את הרצונות והאישיות שלך...

datibalev

New member
קפצה לי שורה

השורה האחרונה צריכה להיות בסוף הפסקה הקודמת...

avitano

New member
אהלן :]

שבוע טוב!
ראשית ברוך הבא לפורום,
שמח שהחלטת לשתף אותנו.

מעולם לא היית עם גבר? שום מגע שום כלום?

אני מבין את המקום שאתה נמצא בו
אני חושב שכמעט כל אחד היה במקום הזה, במיוחד מי שהיה או עדיין מקורב לדת
אבל הייתי רוצה רוצה להתייחס דווקא לחלק האחרון...
הרגשת שאתה מתפלל לאושר, לאהבה, להפסיק להיות בודד

אתה יכול להתפלל אבל אם לא תעשה משהו עם זה בעצמך, זה לא יקרה
זה שקול לתפילה לרפואה מבלי ללכת לרופא לקבל טיפול

אני לא יודע מאיפה נבעה התחשובה שאתה מבזה את התפילה או מרגיש צבוע...
בדת יש מקום לכולם, מכל הגוונים וכל הדרכים
אתה יכול לנתק את מי שאתה ביום יום, זה לא סותר אחד את השני

נשמע שהדברים אצלך מגיעים ממקום יותר עמוק ועוד לפני הקשר לדת
יש לך הרבה מה להשלים עם עצמך, להגיע לאיזשהי שלמות עם עצמך
כשתלמד לאהוב את עצמך אתה תוכל להתמלא גם בדת וברוחניות

הייתי מציע אולי לנסות להגיע למפגשים, הו"ד או חברותא
לשמוע, להכיר, להחשף לאנשים שונים ולמקרים שונים
זה יכול לעזור

וכמובן שאם אתה צריך לדבר או לשתף אתה מוזמן לעשות את זה כאן, או במסר אישי

אופיר.

אפשר ואפשר! התעודד!

כואב לי לקרוא (שוב) על יהודי שמרגיש שליהדות אין מקום עבורו. והרי חביב אדם שנברא בצלם- וכולנו בנים של המקום. למה שתרגיש שאין מקומך ביהדות?
רבש"ע הוא שברא אותך, לתוך הניסיון הזה ועם היצרים שלך. אין שום סיבה שתרגיש שאתה לא ראוי לאהבתו, או שעצם הוויתך היא חטא. זה דבר נוראי!

ההרגשה הנואלת הזאת היא פרי תעמולה חברתית ומצפון נוצרי שעובד שעות נוספות. אתה הרי טהור לחלוטין, מעולם לא הגשמת את יצרך המיני, ומחשבות שבלב (אותם אתה כובש) אינם חטא לדעת כולי עלמא. אלוקים כשציווה בתורה אסר על המעשה, לא על המחשבה. וגם בתחומי המעשה יש משכב אחד שנאסר באופן מוחלט, ואילו השאר הם בחומרות פחותות ממנו.

מעבר לכך, אפילו אם תחוש חוטא- מי אמר שאין מקום לחוטא ביהדות? הרי מי שהקים את עולה של תשובה (כלומר את התשובה לתקן ולשוב ולהתקרב לה') היה לא פחות מדוד המלך שחטא ביצרו המיני גם כן. אין אדם שיחיה בארץ ולא יחטא- משמע לכל אחד יש את החטאים שלו, כולל לגדול הרבנים. ויחד עם זאת, הם בהחלט זכאים ומרגישיים שייך להניח תפילים, לשמור שבת, להתעטף בטלית וכו'. מעשה אחד או נפילה אחד לא מבטלים אישיות שלמה של אדם. מעבר לכך, התפילה על מה שמטריד אותך- אינה מבזה אותך, להיפך היא מרוממת אותך! אלוקים מצפה ממך שתעבוד אותו כמי שאתה - ולא כאדם אחר. כל אחד מאיתנו הוא שונה, ולכן עבודת ה' שלנו היא שונה מאדם לאדם. הקולות השונים והמגוונים הם רצונו של האל. וגם תפילתו של הומו רצויה ומקובלת בפניו.

גנימדס

New member
אמרו יפה קודמיי

שתחשות האשם והצביעות שלך נובעות מהרגשתך הפנימית- יותר מכל דבר אחר.
1.
המלה הזו "צביעות" חורה לי. ואם אדם אינו אומר דבר שקר , איזו צביעות יש בכך?

המין תופס מקום נרחב בחיינו, ומשום מה המקום הזה אמור להיות שלילי. חשבת שאולי המקום של המין יכול להיות נייטראלי?
לא קשור לתפלה, קדושה , ויהדות, ולא סותר אותה?

2.

התפיסה שלך של המין היא לא נדירה. בכוונה אני לא אומר הומוסקסואליות, כי זה לא רק אצלינו אלא גם אצל הסטרייטים. מין צריך להיות משהו רע, מלוכלך וטמא. אילוץ של יצר הרע. ואני תוהה מה כל כך רע בזה?

3.
אני חושב שאתה יוצא נדפק מכל הצדדים-
אינך מקיים יחסי מין מצד אחד
ואינך מתקרב לאלוקים מצד שני.

אם היית לוקח צד אחד, עוד מילא, אך אתה נופל לבור באמצע.....ומה הפלא שאתה מרגיש רע? נפשך כמהה לשני הדברים ולשניהם אתה לא מתקרב.

אל תישאר במצב הזה.
אל תמנע מעצמך דברים שנפשך כמהה אליהם!
אםאתה רוצה לעשות צעד כלשהו- ולו הקטן ביותר, הנח לפחדים שלך, השאר אותם בחוץ. עשה את הצעד הקטן הזה...

ישנו ספר קטן שקראתי פעם "לאלף את השדון" . המסר שלו הוא שלכולנו שי קולות פנימיים שמצפלים בנו ומענים אותנו. צריך לדעת איך לגמד את הקולות האלה כדי שלא יהרסו אותנו מבפנים. אני ממליץ לך להשיג את הספר הזה.

4.

אמא שלך ואחיך שבויים ברעיונות שלהם, מוצאים נחמה ברעיון שהם מסגלים לעצמם.
כמוך, גם הם יעברו לשלב הבא יום אחד....
תן להם זמן.

5.

אסור לשכוח את הדברים החיובים!!
לספר למשפחה הוא הדבר הכי קשה, המכשול העיקרי ואתה עובר אותו!! יותר קשה מזה לא יכול להיות!!!!כל הכבוד!!!
ו...
אמירת פרק תהילים אחד ביום היא מעשה יפה, אני חושב שאין להמעיט בכך. כל הכבוד שאתה מנסה להתקרב לה' בדרך שלך. יישר כח!

גייניש

New member
אתה צדיק וקדוש,

ושאף אחד, כולל אתה עצמך, לא יעז לומר לך אחרת.

אל תתבייש לדבר איתו, עם השם, על הנושא הזה. הוא ברא אותך הומו, הוא יודע יותר טוב מכולם מה עובר עליך ומה באמת טוב לך ומוסיף לך.

למעלה