חילוני כל חיי

jonjon241

New member
חילוני כל חיי

שלום לכם בפורום חרדים בעל כורחם.
נכנסתי לפורום שלכם מתוך עניין רב. אני בן 33, סטודנט לתואר שני באוניברסיטה העברית, גר ליד ירושלים. חילוני, מאוד...
ראשית אספר שיש לי עניין בדת ובחרדים מתוך סקרנות אינטלקטואלית. אני מוצא את עצמי נפגש עם חברים חרדים ( שמטרתם להחזיר אותי בתשובה כמובן ) ומטרתי היא רק ללמוד על חייהם ממקום אינטלקטואלי. מדיי פעם אני קורא ספרים על חרדים ומסתקרן מהשוני שיש בתוך החברה החרדית.
אשמח לשתף אותכם בקצת מהמחשבות שעולות לי בראש כשאני קורא מהפורום שלכם:
אני נזכר שלכל אדם יש את הכלא שלו , שבו הוא כולא את עצמו.
אני מבין שאמנם גדלנו באותה מדינה, כולנו יהודים, כולנו דוברי עברית , אך סגנון החשיבה שלכם זר לי כל כך. זה כל כך מעניין!
אני מבין שאתם אינכם מפנימים את החופש הבסיסי הקיים בחייכם , את השליטה האדירה שיש לכם על החיים שלכם, וזה מפתיע אותי כל כך , מכיוון שדווקא אתם אמורים לדעת שחשיבה מייצרת מציאות, שהמחשבות גם יוצרות רגשות ( ולא כמו שפרויד טען) . הרי מגיל אפס הראו לכם כיצד חשיבה ממוקדת ( לדוגמא - עבודה על מידות ) מייצרת התנהגות רצויה, לא כך?

לעולם לא אבין לחלוטין את הקושי האדיר שלכם, אין באפשרותי להבין את הכאב והצער, אבל אשמח מאוד אם תרצו להתייעץ או לראות את הדברים מנקודת השקפה אחרת. אנסה להיכנס לכאן כל כמה ימים אם תהיה היענות. הרווח שלי כאמור, יהיה לקרוא את דעתכם וללמוד יותר על תפישות שונות מהמוכר לי.

מאחל לכולם שבוע טוב!

היי

קודם כל, אני לא חרדי בעל כרחו, ולא חרדי בכלל. אני דתי-לשעבר.
למרות זאת, הייתי מעוניין להגיב לך.

א. החשיבה שונה, אבל לא מאוד שונה. במידה מסויימת צורות החשיבה של החרדים והחילוניים קרובות יותר זו לזו מאשר של החרדים או החילוניים לדתיים לאומיים.
החרדים הם בדיוק כמו החילוניים. אלא שלחרדים יש בנוסף לכל המציאויות הידועות (שולחן, כיסא, מחשב, אמא, אשה, אובמה, וכו' וכו'), יש גם מציאות נוספת שהם חושבים שהיא קיימת - אלוהים. ומציאות נוספת של תורה-מן-השמיים.
ולכן הם מתנהגים התנהגות רציונאלית על פי תפיסת המציאות הזו. אבל צורת החשיבה היא אותה צורה.
הדתיים לאומיים, חלקם לפחות, "מחוננים" בצורת חשיבה אחרת לגמרי (שלא תדע).

ב. אחרי כל הדיבורים על חופש ועל המחשבות שמייצרות רגשות, ברור שכל זה מוגבל. מי שיש לו דלקת שיניים והוא סובל כאבים - הוא סובל. קשה מאוד להגיע לרמה שבה הוא מייצר מחשבה שמסירה את הסבל.
האנשים בפורום הזה חיים 24 שעות, 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה - בתוך מציאות מטורפת שבה הם לא יכולים לעבוד במה שהם רוצים, לא להנות ממה שהם רוצים, לא לשתף את האישה במחשבות שלהם, ולא לדבר עם אף אחד. הם חייבים שעות רבות מחייהם לבצע ריטואלים (ולאברכים מדובר ממש ברוב שעות היממה) שמבחינתם הם קשקוש בלבוש, בזבוז זמן ובזבוז חיים. הם חיים בכלא.
כך שמה שמפתיע אותי זו העובדה שאתה מופתע.

שאלה

הייתי ממש שמחה אם תפרט קצת על צורת החשיבה ״המחוננת״ של הדתיים לאומיים, סתם מתוך סקרנות.
לגבי בית הכלא או המחלה לפי הגדרתך של החרדים, לדעתי, רב החרדים כלל אינם מרגישים שהם חיים בתוך בית כלא, אלא רק מיעוט בתוכם שאינם מרוצים מאורח החיים הזה מרגיש כך ומשליך על כלל החברה. אך אולי זאת המחלה שלהם... מי שנמצא בכלא ואינו מעוניין לצאת מהכלא, הוא קצת חולה. לא?

לגבי בית-הכלא

ברור - התייחסתי לכותבי הפורום, לא לחרדים כולם. גם שואל השאלה התייחס לכותבי הפורום, ולא לציבור החרדי בכללותו.

(לגבי הדתיים לאומיים - אולי בהזדמנות. אלו מחשבות שעדיין מתגבשות אצלי מדי פעם, כאשר אין לי משהו אחר להעסיק בו את הראש. אגב, ה"מחוננות" היא לא במובן חיובי כלשהו.).

תחפושת לא מוצלחת

לידידיי חברי הפורום, אני חושב שהנ"ל מעלה את התהייה הבסיסית לגבי הפורום הזה, ואני סבור שאכן שני הצדדים צודקים, כי מי שרק מחופש לחרדי וודאי שירצה לבעוט בהכל בחמת זעם ובגסות, אין לו מושג מה זה מחשבות שמביאות רגשות, הוא מסכן מעולם לא עבד על מידה כל שהיא, אף את עצמו איננו מכיר, חוץ מכמה תאוות שנראה לו שהשטן ברא בשביל להתעלל בו, אין לו מושג על עושר נפשי שיש לכל אחד ואחד, הסיבות לכך הן רבות ואפרט חלק בהמשך

חרדי או כל אדם מאמין חיי במרחב אחר.

הוא מאמין שכל דבר טוב שקורה לו. הוענק לו מיישות השולטת בעולם.
באם זה לא הלך כמו שרצה.כנראה שהוא טעה .ולכן לא צלחה דרכו.
הוא כמובן יתייעץ ברבו או כל סמכות אחרת בנוגע לספקותיו.
כמובן שקיום מצווה כל שהיא מביאה עימה סיפוק רב.
.
אדם חילוני מאמין שכבשים צריכות רועה בגלל טפשותן.
אדם נבון (האדם החושב) מבחין בעצמו מהיא האמת.
אין לו צורך במנהיג.מגיל שלש הוא כבר הולך לבד.

צ'י

וואי, אני מתה על הפטרוניות הזו

אתה מגיע לפורום שאנשים בו מפרקים את החיים שלהם לפירורים, שלוקחים את כל השקפת העולם הבסיסית שלהם, את מה שהיה עצם המהות שלהם, ההגדרה העצמית, והופכים אותו על פיהם.

האם אתה היית מוכן לעבור כזה תהליך?
האם אתה היית מוכן שמישהו שלא חווה את זה על בשרו יטיף לך מוסר על מחשבה יוצרת מציאות וכלא עצמי?

לי זה מרגיש כפטרוניות.

חילונית כל חיי

ולא מבינה מאין ההתנשאות לחשוב שאתה מבין את חייהם של יושבי הפורום יותר ממה שהם עצמם מבינים. אולי אם היית קורא כאן מדי פעם היית מבין כמה שההודעה שלך לא במקום.

chvi

New member
אני לומד בירושלים

מנסה להשלים פערים אשמח לשמוע את הזווית שלך

למעלה