חילול ה' ?

oreli111

New member
חילול ה' ?

יש לי חברה שמתחזקת במדרשה,מלבוש לא צנוע בכלל היא מתלבשת עכשיו עם גרביונים וחצאיות ארוכות.לפניי כמה ימים ראיתי ג'יפ לבן חדש ובולט לעיין עם מוזיקה בווליום חזק , הגיפ עצר ליידי והיו בו חבורת בנות דתיות שצעקו ממנו . אחרי כמה ימים דברתי עם החברה המתחזקת ואיכשהו התברר לי שהיא הייתה בג'יפ ואילו חברות שלה.
בותו רגע הזדעזתי,איך בנוות שרואים שהם דתיות מתנהגות בצורה כזאת זולה,הרגשתי שזהו ממש חילול ה' נורא.
רציתי לשאול אם זהו באמת חילול ה'?ומה אני אמורה לעשות,להגיד לה את זה?

asaf2000

New member
התופעה מוכרת

לפעמים החוזרים בתשובה לא מקבלים הדרכה נכונה על התהליך ומבחינה חיצונית הם כאילו "דוסים" עוד בטרם שינו את דפוסי התנהגותם הקודמים.

אופירA

New member
מנהל
ברור שזו התנהגות לא ראויה

אם זה חילול ה' או לא - זה תלוי בהרבה דברים, ואני לא יכולה לדעת. וגם את לא. מה זה חשוב לך בכלל?

מבחינתך מספיק שזו התנהגות לא ראויה, שאת יכולה לשוחח עם החברה שלך עליה, בנועם כמובן, אם שייך בקשר שלכן שתשוחחו ביניכן על נושא כזה (כלומר אם אלו "דברים הנשמעים", כלומר שהיא עשויה לקבל ממך את הדברים ולא להתנגד אליהם בהכרח).
יתכן שהיא לא מודעת, וכדאי להסביר לה, ברמה התיאורטית (לכלל מעשה היא תגיע רק לאחר הבשלה מספקת).
יתכן שהיא מודעת לכך, אבל מושפעת מחברותיה או מגילה הצעיר או ממצבה הרוחני כרגע.

כשרואים בני נוער שעושים דברים שמקובלים אצל בני נוער, גם אם הם לא ראויים - מתייחסים אליהם בד"כ בסלחנות, כי זה בני נוער, עדיין ילדים, ובתהליך ההתבגרות שלהם מצוי וטבעי שהם עושים דברים שאינם ראויים למבוגרים. זה מאוד תלוי בחברה בה הם נמצאים כרגע ובחינוך שקיבלו עד כה.

קבלת עול מצוות ע"י אדם שקיבל חינוך חילוני, היא תהליך הדרגתי, ואפשר לראות בו סתירות כגון התחזקות בנושא צניעות בלבוש, ועדיין אין התחזקות בנושא צניעות בהתנהגות, או אפילו עדיין לא קיבלה על עצמה שמירת שבת וכד'. או ששומרת שבת, אבל עדיין מקללת ומדברת הרבה לשון הרע בחוסר מודעות.
זה דומה להתפתחות של נער בן 14-15 - בדברים מסוימים הוא עדיין ילד, ובדברים מסוימים הוא כבר מבוגר - הן בהתנהגות והן במראה החיצוני. אז מצחיק לראות איך יש לו פנים של ילדון אבל קול של גבר, או ההיפך... ובדברים מסוימים התנהגותו בנויה ובוגרת, ובדברים אחרים הוא משמיע דעות של תינוק בן 3... אבל זה טבעה של התפתחות תהליך ההפיכה מילד לגבר.

למעלה