חיי נצח

מנור9

New member
חיי נצח

מה דעת חברי הפורום הנכבד על הנושא והאם מדיטציה היא תנאי הכרחי להגשמתם ?

מוטי ש

New member
חיי נצח?

מי יאכיל את כל הפיות הללו שיחיו לנצח,המדיטציה? :) במשפט הראשון שלי,כמובן,יש הנחה,שתרופה שכזאת תהיה נגישה לכולם ,דבר שאולי יהיה אפשרי ואולי לא.(יותר סביר שלא,כמובן,מי שיממן מחקר על תרופה שכזאת יעשה זאת ממניעים שונים,שרובם ככולם לא יהיו פילנטרופיים נראה לי:) הדבר מעלה דילמות שונות,שחלקן מבוססות תפיסה מוסרית,בדומה לעניין של שיכפול גנטי. יש לו אף היבטים קוגנטיביים מסויימים ומן הסתם לאורך תקופות זמן ארוכות הוא ישנה את כל המבנה הפסיכופיסי של האדם.מה תהיה תחושת הזמן והמציאות של אדם החי אלף שנה? מי אמר שאדם ירצה לחיות כל כך הרבה זמן ולא יאבד את שפיות דעתו או יבקש את נפשו למות?מה יהיה היחס שלו לדברים?לעולם?לעצמו?לאחרים שלא חיים לנצח כמוהו וחייהם חיי עמל וסבל? בכל אופן,אם אתה כבר מתעקש לקשר את זה לנושאי התפתחות ומדיטציה: נדמה לי שדווקא "הפילוסופיה" של המדיטציה אומרת,שלא חשוב אורך החיים, אלא האיכות שלהם.אם עד היום האדם לא ממש הצליח להבטיח את האיכות של חייו,אלא רק מבחינה טכנולוגית במקומות מסוימים,מה הטעם לנסות להבטיח את אורכם?את מה אדם ינציח כאן ,אם לא את הפחד מהמוות? איזו תועלת תוכל באמת לצמוח מזה? הרצון הזה לאחוז בחיים בכל מחיר על חשבונו של דם צעיר ורענן או אפילו להעלות רעיון שכזה ולהשתעשע בו במחשבה בתחושה מסויימת של עונג,מה הוא אומר על האדם?איזה חלק באדם משתעשע במחשבות כאלו?חלק רוחני באדם?:) מי כן יהיו אלו שתהיה להם האפשרות לעשות זאת והאם זה יהיה בהכרחההדבר הטוב ביותר אקולוגית לעולם,שאנשים מסויימים יתחילו לחיות לנו לנצח?? מצד שני אין מה לדאוג.אם בני אדם יתרבו מעבר לרמה מסויימת בעולם,עד כמה שזה נשמע אכזרי, משהו ביקום כבר ידאג לדלל אותם.מלחמה ענקית פתאום תפרוץ,או מגיפה או איזו תקופת קרח וכן הלאה. כל אלה,כמובן,פורצים ללא כל קשר לנושא המדובר,אבל אין ספק שהם יהיו מעורבים בכל מקרה. יש להביא בחשבון,כי אם תרופה שכזאת תהיה בשליטתם הבלעדית של גורמים מסוימים,הרי אין ספק שהרבה אחרים יחמדו אותה ובכך יתערער הסדר החברתי המעורער גם כך בלאוו הכי בצורות מסוימות. בשורה התחתונה, לגבי שימוש בטכנולוגיה המהווה איזושהי אפשרות ברת מימוש בעולם ניתן לשאול כמו כל דבר אחר האם היא תקדם התפתחות או הרס וניוון?אם התפתחות אקולוגית של הסביבה כולה לאורך זמן אז טוב מאוד.אם רק "התפתחות" של יחידים(יחיד,חברה או תרבות)על חשבון אחרים,אז לא.במה זה יהיה שונה מהרצון כמו זה של היטלר להנציח את הגזע הארי בעולם? (ועל כן דילמת השיכפול) רק הפחד מפני המוות יכול להוביל אדם מסוים לחפש תרופה כזאת.מעיין הנעורים הוא לא חלום חדש,הוא משהו ישן נושן. יחד עם זאת,ייתכן שהעולם יותר חכם מאדם כזה או אחר ומאמציו של אותו אדם יסוכלו ללא כל קשר לכך האם ניתן להפריך את התיאוריות שלו באופן מדעי.זה הכל קשור באיזון.אם משהו יוצא מאיזון,משהו אחר יחזיר אותו לאיזון. את הסיפור הידוע על גן עדן,עץ הדעת טוב ורע ועץ החיים אתה מכיר? כל אחד ואחד מאיתנו כמעט לומד אותו עוד כילד רך.זה נמצא בתת מודע שלנו וזה פועל משם.

neophile

New member
חיי נצח ? לא , אלמוות ? כן

אני ממש לא מעוניין בחיים פיזיים שלא נגמרים לגבי אלמוות , דרושים פראקטיקות רבות על מנת להשיג זאת ואני אומר זאת מתוך בורות מוחלטת..

אתה מוכן להרחיב על ההבדל?

מה ההבדל בין חיי נצח לאלמוות? לי זה נשמע בדיוק אותו דבר: גוף (כמו שכתבת חיים פיזיים) שאיננו יכול לעבור שום תהליך של בלאי. תודעה שהיא בהירה וצלולה. שימוש מלא במוח. אושר רב. עוד שנים רבות ומהנות כדי לממש את מטרת החיים. מה רע בזה?

האלמוות בבודהיזם למשל

פירושו להשיג את הלא-נולד, ובמילים אחרות להפסיק את גלגל הלידות והמיתות (סאמסרה). וזה שונה מהגדרתך שלך לאלמוות.

אתה לא יכול לראות אלמוות או חיי נצח במצב

פיזי? מה שאתה כותב זה הארה. רק הארה מפסיקה את גלגל לידה ומוות. למעשה אדם בהארה מת אבל לא צריך להוולד שוב. מה עם סיפורים מתנך? על אנשים שחיו מאות שנים. זה סיפורים? זה לא נכון? לא ידעו לספור אז? אנחנו יודעים יופי להרוס חיים שלנו. לאכול, לשתות, לבלוע, להכניס לריאות רעלים וזבל. לחיות לא נכון. בקיצור להרוס חיים שלנו. אם נלמד בן אדם לחיות טוב ונכון, הוא יוכל לחיות חיי נצח ואלמוות. אנשים במאות קודמות היו מתים ממחלות שהיום לא קיימות. מצד שני אנשים היום מתים ממחלות שהם הביאו לעצמם. כך שעם חיים נכונים אדם יכול לחיות הרבה מאות שנים. בתאוריה יכול לחיות עד בלי סוף. אלמוות וחיי נצח.

לא אמרתי

שחיי נצח או אלמוות פיזיים לא יכולים להתקיים. רק הצבעתי על ההבדל בין האלמוות כפי שמלמדת אותנו הבודהה-דהארמה לבין האלמוות כפי שתורות אחרות מלמדות אותו או כפי שאנשים ברגיל מובנים מושג זה. בכל אופן, הבודהה-מלמד אותנו שכל התופעות הן ברות-חלוף ולא משנה מה אורך חייהם יהיה. גם בני-אלמוות

למעלה