חיי הלילה הקסומים

bigMEN

New member
חיי הלילה הקסומים

בתור איש לילה מובהק ההולך לישון ב 4 לפנות בוקר ומתעורר ב9 בבוקר. עניין אותי אם יש עוד כאלה ששואבים את מקור חיותם וחיוניתם מאפרוריות הלילה. אני זוכר עוד בימים שהייתי בישיבה וזה לא היה מזמן. היינו ממצים את המושג של "ליל שישי" עד תום. מי בהרבצת "שטייגען" אל תוך הלילה. ומי בסיור ברחובותיה הערניים של בני ברק התוססים גם בשעת לילה מאוחרת. גם גיחה למאפיית הצבי היתה חלק בלתי נפרד מההויה הישיבתית הלילית. בקיצור הגעתי למסקנה שמתחת לאפם המנומנם של כל ישני הלילה מתנהלים להם חיי לילה קסומים ברחוב החרדי. המושגים של מעריב בשעה 2 בלילה ב"זכרון משה" או "איצקוביץ" וצלחת טשולנט לקינוח. לאחר אותו מעריב. אילו מושגים שמי שלא טעם מהם לא טעם עונג מימיו. אח...כמה אני מתגעגע לימים האלה....

אני רוצה לשאול אותך

מה כ"כ טוב בדבר הזה שאתה נאחז בו ומתרפק עליו משל היה הוא שמיכת פוך? הרי מדובר בתרבות ברירת מחדל של מי שלא יונק את העונג מדף הגמרא או מספר המשנה ברורה? הטעמת פעם את מתיקותו של התענוג העילאי בגיחה לפני בוקרית למקוה זופניק או למחנובקה, שעה שבכיכרות הסמוכים מתרועעים הארחי פרחי ובזכרון משה או בפרנקיאדה שליד איצקוביץ הרכבים השכורים שועטים בטירוף ואתה יוצא עם פיאות מסולסלות שטללי המים הרותחים עוד מבצבצים מהם? אין תחליף לדבר הזה!

bigMEN

New member
בוא אספר לך....

גם אני טעמתי טעמו של מקווה רותח באשמורת בוקר. פאותי זולפים עד עכשיו אגלי מים טהורים. שכמובן לא קדמה לו שינה עמוקה. אלא מיצוי אוירת הלילה. ולאו דוקא בקטע בלייני. יש הרבה אנשים שהלילה עושה להם טוב. אז הם יכולים להתייחד עם מחשבותיהם באין מפריע. ואז אפשר לעשות הרבה דברים יותר טוב. אפשר בין היתר גם ללמוד. אתה יודע שהרבה מוזיקאים כותבים את העיבודים שלהם דוקא בלילה... אין רעש של מכוניות. אין צלצולי טלפונים. דממה מבורכת. אני מאותם אנשים שהלילה עושה להם רק טוב...וכמוני יש עוד רבים וטובים. אתה יודע כמה הודעות בפורום נכתבות בשעות משונות?! תבדוק ותראה...אבל בתוך הלילה יש חוויות מיוחדות. ועליהם כתבתי קודם. אינה דומה אכילת צלחת קוגל תפו"א ב"הדר גאולה" לבין אכילת רוגלה חם תוצרת בית מאפיית "הצבי" בגן 93 ב4 לפנות בוקר. סוג של חוויה. צריך לחיות את סוג החיים הזה בשביל להבין את הקסם שטמון בזה.....

sarav55

New member
גם אני חוויתי את החויות הללו

עם החמין של שטיבלך זכרון משה איזה טעם גן עדן תגיד זה עדיין קיים? האיש ההוא שמוכר את זה?

חיי הבוקר הקסומים

לעומת זאת אני רוצה לציין בפנייך מה זה איש בוקר. אני בדרך כלל קם ב4 בבוקר הרבה פעמים לפני...אפילו אם אני נרדם מאוחר אני קם בבוקר מוקדם, גם בשבת אני קם בשעה מוקדמת. זה כייף להיסתובב בבני ברק בבוקר, לראות את העיר שלוה כימעט כמו צפת...לא סואנת ממש עיר מרגיעה בשעות כאלה, (אפילו באיצקוביץ כבר לא מתפללים ערבית\שחרית, רק מתכוננים לתפילת "הפועלים") לפי דעת הבן איש חי עדיף לישון בשעות הערב המוקדמות עד חצות הלילה,ואחר כך לקום (כמו דוד המלך..."חצות לילה אקום להודות לך) לחוש את הקדושה ועת רצון שיש בשעות האלה, מי שיכול לסיים את התהילים בשעות כאלה זה עת רצון, כל האדרלנין בגוף מתעוררים לחיים, אחרי תפילת נץ החמה מרגישים כמו אדם חדש. אחר כך לאכול פת שחרית בדיוק כמו אבותינו...זה בעצם מתכונת לחיים טובים ברוחניות וגשמיות, אני יודע שהיום זה נפוץ בישיבות ללמוד בשעות הלילה, אבל פעם היו מעדיפים לישון מוקדם ואז לקום בכוחות חדשים וללמוד בלילה אבל אחרי שכבר החלפת כוחות! גם לפי הארי ז"ל שעות הלילה עד חצות זה שעות של "ירידה" לעומת שעות אחרי חצות לילה שזה "עליה"

דברים כדרבנות

כל ימי הייתי מצפה מתי יגיעו שעות קסומות ואפופות שלוה וטוהר אלו לידי ואנצלם. מעט מן התענוג הזה אנו טועמים בימי הסליחות אבל מיד אח"כ חוזרים לחבוק באוטיזם את שמיכת הפוך הידועה לשמצה ומתעלמים במופגן מהידיעה שנרגיש זיפט וגועל נפש אח"כ כשנקום ב12 בצהרים. דיברת על ב"ב אך למותר לציין שאותו דבר גם בירושלים. בואו נודה שיותר כיף להתהלך ברחובות נוטפי הוד הקדומים של מאה שערים והעיר העתיקה ב6 בבוקר, רעננים, מאשר ב1 בלילה עייפים וסחוטים.

bigMEN

New member
כמה דברים....

א, תלוי מה עושים בלילה. אם מעבירים את הזמן בבטלה אין קץ. או בפטפוטי סרק מתמשכים לאורך הליל. אז אכן מרגישים זיפט וכו, כלשונך הזהב. אבל אם מנצלים את הלילה לדברים חיוביים אזי אין מקום לנקיפות מצפון משום סוג שהוא. וגם אז מרגישים את החוויתיות הלילית. ב. אם קמים ב12 בצהריים כדבריך, לא אמורים להיות כבר ב1 בלילה עייפים וסחוטים......

אמיתי 24

New member
אנשי הלילה של ירושלים

עמ"י עש"ו מתעוררים לבחצות לילה ויושבים מול הגמרא עד שעות הבוקר המוקדמות ואחרי זה שעה וחצי של עץ חיים או דעת התבונה מתפללים בהנץ עם הכוונות ואין יותר טוב מזה והכל הבלים אין כמו התורה והעבודה תפילה בכוונות הרש"ש כי העולם עומד על שלוש דברים על התורה העבודה הגמילות חסדים מרבצים תורה בישראל מבין ומי שאין עשה כך אינו חרד לדבר השם

bigMEN

New member
בעלי מדרגה...

אתה קצת מקצין. אני לא חושב שמי שלא נוהג כפי שכתבת אזי אינו חרד לדבר ה` כלשונך.. 70 פנים לתורה. אתה יכול לומר שכדאי לנהוג כך או שראוי לנהוג אחרת. אבל לא לפסול ולומר שמי שאינו נוהג כן אינו וכו`. וכלום תטיל פסול בכל אותם יראים ושלמים, שלא קמים בחצות הליל. אלא נמים את שנתם במנוחה. ומקיצים בשעת בוקר סטנדרטית לעבודת הבורא בדרכם הם.... וכלום הם אינם יראי שמים?!...והלא הם מדקדקים על קלה כבחמורה?! אתמהה, על קביעתך הנחרצת?!

אמיתי 24

New member
פשוט מי שישן בנקודת החצות

עמ"י עש"ו ואין אומר תיקון חצות איזה יראת שמים יש לו ? הרי מי שישן בשעות האלו טועם טעם מותא כידוע . חסידים יראי השם נוהגים לתפלל עם הנץ ובוכים על צער השכינה ובוכים על חטאתם בפגמים שהם פגמו בזמן שרוח השטות שלטה עלהם
בקיצור מבין

bigMEN

New member
איך זה יכול להיות....

שראיתי הרבה הודעות שלך לפני חצות וגם אחרי חצות...אז מה, אתה בא לומר לי שישנת לפני חצות והספקת לקום לפני חצות?

bigMEN

New member
השאלה היא....

האם אתה נוהג כפי שכתבת בהודעתך?, אם כן, אני מעריץ שלך! אבל רציתי רק שתדע שיש הרבה שיושנים בלילה, ולא קמים בחצות, ובבוקר הם קמים ומרביצים תורה, וכו, והרבה גדולי ישראל נוהגים כך.

bigMEN

New member
זה לא סותר....

אני מתמרן בין 2 האפשרויות. תקופות כך ותקופות כך. "אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידיך". גם בקימה בשעת טרום בוקר מוקדמת יש מן החוויה המרוממת. אבל זה יותר קשה...

לצערינו, זה לא תלוי בנו, השעות, זה

בא עמוק מתוכינו, בלי שליטה שלנו! וכך, שני בני אדם שגדלו באותם תנאים, אחד אוהב את שעות הבוקר והן שעות הפעילות ביומו, והשני, שעות הלילה הן שעותיו!

bigMEN

New member
יש בחירה....

נכון. אבל מצד שני יש לאדם בחירה ובאפשרותו לשנות נטיות ליבו הטבעיות לטוב או לרע, השאלה האם זה טוב או רע....

אני בטוחה שלא מדובר פה בטוב ורע

ובמשפחתי יש אנשים שלא יכולים לשנות זאת! הם הופנו למעבדת שינה, שם ניתן לטפל בזה ע"י תרופות. אבל אצלם זה ממש מוגזם (בשונה ממני) גם אם ירדמו בשעות הלילה המוקדמות, זה לא יהא שינה במקום שינה בבוקר! הם ישארו עייפים אם לא ישנו בבוקר! ועוד- הפעילות שלהם: לימוד, כתיבה, בישול ואפיה, נקיון וכו` הרבה יותר יעילה בלילה! לא כמו בד"כ- בשעות היום! והם לא יכולים לשנות זאת! השעון הביולוגי שלהם הוזז בכמה שעות!

bigMEN

New member
זה מדהים....

על דבר כזה עוד לא שמעתי, חשבתי שזה ענין של הרגל. ואת מחדשת לי שזה טבע מולד. אצלי דוקא אני חושב שזה ענין של הרגל...ואם אני ירצה אני אוכל לשנות את זה, אני אבל לא רוצה לשנות.....

אני חושבת שיש אנשים אצלם זה מולד

כמו שיש כאלה שזה הרגל. אני בטוחה שיש כאלה שלא יכולים להתרגל לכאן או לכאן ( אני דוקא כן) הבעיה שלי עם זה זו המשיכה לשעות הלילה מול ההכרח לפעול בשעות היום!

אני כ"כ מזדהה איתך. אני, כמוך,

חולה על הלילה. כ"כ עצוב לי לבזבז אותו על שינה! כשלמדתי, יכולתי להרשות לעצמי להנות מהשעות האלו של היממה. אני וחברה טובה היינו מדברות בחוץ, ליד הבית, כל יום, כמעט, עד 3 לפנות בוקר, ואלה היו שיחות כ"כ יפות... אנחנו כ"כ מתגעגעות לזה... אבל היום אנחנו עובדות ולא יכולות להרשות לעצמינו את זה... ועדיין אני לא מצליחה לגמור את היום וללכת לישון לפני 1:30 - 2!! זה לא תלוי בי! זה בא מבפנים! כל יום לפני השינה, אני מסתכלת בחלון, גולמת, כמה דקות! לקיצור- אני ממש חולה על הלילה!

למעלה