חיי הייטק בקנדה

stas46

New member
חיי הייטק בקנדה

היי מישהו יכול לשפוך קצת אור על איך ניראים חיים של מתכנת בקנדה (טורונטו , וונקובר).
איך השעות עבודה, ימי חופש ?
איך השכר בהתאם ליוקר המחייה ?
איך תרבות העבודה ?
יש ביקוש גבוה ? האם הייטק מפותח כמו פה ?

תודה רבה

PuffDragon

New member
קודם כל, לא קוראים לזה היטק כאן. בקנדה זה IT

IT בקנדה לא מפותח כמו בישראל, אבל הוא במצב הרבה יותר טוב ממה שהיה לפני 5-6 שנים. עדיין, קנדה מפגרת בכמה שנים טובות מבחינה טכנולוגית אחרי רוב העולם המפותח.
&nbsp
אין כאן הילת פאר היטק שיש בישראל. מתכנת כאן זה סתם עוד מקצוע, כמו פקיד בנק או מנהל חנות. אין רכבי ליסינג, ביטוחי מנהלים או שאר ירקות. מצד שני, אנשים עובדים בדיוק 8 שעות ביום, בחמש נופלת להם המקלדת מהיד והולכים הביתה. אין דבר כזה אימיילים או שיחות ועידה מחוץ לשעות העבודה.
&nbsp
השכר טוב, אבל לא מהגבוהים במשק. ימי חופש יש מעט מאוד יחסית לישראל, אבל זה לא יחודי להיטק. כולם ככה.
&nbsp

Commander Bauer

New member
אצלי יש 21 ימי חופש בשנה על ההתחלה, בעבודה הראשונה

ועוד ב"חור" כמו שאוהבים לקרוא לו פה בפורומים :)
&nbsp
אז יש ויש..

Timewalker

New member
IT בקנדה זה כמו כל מקצוע משרדי אחר

(אני מסכים עם הדרקון)

אני גר בוונקובר כבר שנתיים וחצי (רילוקיישן חד כיווני מהעבודה) וממה שאני וחברים שלי חווים כמתכנתים עובדים יום עבודה רגיל (9-5) וברוב המקומות לא מצפים ממך ליותר מדי שעות נוספות (תלוי פרוייקט ותקופות לחץ כמובן).

בשנים האחרונות יש מעבר לטכנולוגיות ענן וכאלה שדורשות תמיכה 24X7 ויש חברות דורשות מהעובדים להיות on call (מצמידים לך טלפון ולפטופ) - כל זה מידע אישי.
הטכנולוגיות הנפוצות - מאוד משתנה מחברה לחברה אבל כמו שהדרקון אמר, לא תמיד שיא הטכנולוגיה.

מבחינת תנאים:
השכר לא רע אבל זה לא המגזר שמשתכר הכי הרבה במשק.
בדרך כלל שמתחילים עבודה חדשה מקבלים שלושה שבועות של ימי חופש בשנה שזה המינימום (עולה עם הזמן) בדומה לכל מדינה וזה לא הרבה ולפעמים אפשר להתמקח. אני מכיר אנשים שלא רוצים להחליף עבודה רק בגלל זה...

קח בחשבון שקנדים נמנעים מעימותים כמו מאש ומערכות הייחסים בקנדה (בעיקר בעבודה) סובבות סביב ה passive aggressive - שזה מאוד שונה ממה שישראלים רגילים אליו אבל זה נכון לחיים בקנדה בכללי ולא רק ל IT.

מבחינת יוקר מחיה - זה נורא תלוי איפה אתה גר. הערים הגדולות דומות לתל אביב ואולי אפילו יותר יקר ובערים קטנות יכול להיות כמו באר שבע.

אין פה שום הילת הייטק כמו שיש בישראל. מתכנת הוא עובד משרדי לכל דבר ובקנדה יותר ירשים אנשים אם תגיד להם שאתה מרוויח XYZ מאשר שתגיד שאתה מתכנת - רוב האנשים בכלל לא יבינו מה זה באמת אומר.

ה IT ממש לא מפותח (באחוזים משוק התעסוקה) כמו בישראל ואפילו רחוק מזה אבל זה משתפר משום שבשנים האחרונות נוח לחברות הענק מארה"ב לפתוח סניפים בקנדה (משכורות יותר נמוכות, שער המרת מטבע טוב וויזות עבודה בעייתיות בארה"ב) מה שגורם לייצור משרות מוגבר.

למה אתה מתכוון מבינת הפאסיב-אגרסיב בעבודה?

שעובד שכועס על הבוס שלו, פתאום יתחיל להיות איטי יותר בעבודה או יבריז או יחבל בפרוייקטים?
וגם איך זה שונה ממה שבישראל רגילים אליו? גם בישראל לא תלך לצעוק על הבוס גם אם אתה לא סובל אותו וזאת מחשש לפיטורים וכו'

SupermanZW

Well-known member
לא, ההבדל הוא בגישת המנהל דווקא

המנהל לא יצעק עליך ואפילו ימנע במקרים מסויימים לומר לך איפה טעית בקמה שיבקש מקולדה שלך להעיר לך בשיא העדינות על מה שהוא חושב שלא תקין ואפילו לא תדע שזה בא ממנו ואז איכשהו בארוחת צהריים או סתם במקרה הוא ישאל שאלה שקשורה למה שעבדת עליו ותבין בעקיפין שזה בא ממנו. קנדים, כולל מנהלים, נמנעים בכל מחיר מעימות ואפילו מהערת הערות גם כשהן נחוצות.

זה לא פאסיב אגרסיב אלא סתם נימוס

המנהל לא ירצה להביך אותך ולכן לא יצעק עלייך אלא יבקש ממישהו אחר שיכוון אותך למקום הנכון. נשמע לי בסדר גמור כל עוד הטעות תוקנה.
פאסיב-אגרסיב זה אם הוא למשל כועס עלייך בגלל טעות ומתחיל להפחית לך שעות עבודה או מוציא אותך לחופש, למשל בלי לומר לך למה או כשפתאום לקולגה שהיית מיודד עימו יש דברים חשובים יותר לעשות מלדבר איתך והוא נורא עסוק אבל הוא לא יגיד לך את הסיבה.
כל הדוגמאו שציינתי קורות באותה מידה בישראל

Commander Bauer

New member
אצלי שהיו לו הערות, קיבלתי אותן בפגישה אישית ישירות..

אבל לא יודע, החברה שאני עובד בה מרגישה יותר כמו חברה ישראלית מאשר קנדית - רבים באים בשורט, סנדלים או משהו כזה.. אפילו לא CASUAL.
אולי זה ההבדל בין הפרובינציות לטורונטו וונקובר? אני לא יודע..

TrigATUSA

New member
מסכים, ולהוסיף קצת

יש טפטוף של חברות היי טק אמריקאיות גדולות לתוך קנדה
שם גם השכר בקצה העליון וגם הדרישות לעבודה יותר גבוהות (יותר קרוב לדרישות האמריקאיות של לעבוד קשה)

stas46

New member
אפשר לחיות עם זה

ממש לא מפריע לי שהייטק שם זה לא נחשק
מעדיף לעבוד רגוע 9-5 במקום להשוויץ שאני מתכנת.
כמה ימי חופש נותנים בשנה ? פה בארץ יש חברות שנותנות 12 אבל הרוב לאזור 15-18.
כמה קשה למצוא עבודה במידה ואתה מחליף עבודה ?
האם גם שם יש 200 ראיונות עד שמתקבלים ?

תודה.

SupermanZW

Well-known member
מינימום ימי החופש שמותר לתת הוא 10

אבל בדרך כלל נותנים 15 ומעלה.

הקושי למצוא עבודה הוא שונה, לא הייתי אומר קל יותר או קשה יותר מכיוון שבקנדה בניגוד לישראל רוב המשרות (במיוחד הטובות) לא מתפרסמות בשום מקום וניתן להגיע אליהן רק באמצעות Networking, בדרך כלל יש ראיון אחד או שניים למשרה, לא משהו יוצא דופן, אבל אם אתה מגיע למשרה שלא באמצעות Networking אתה עלול לעיתים להמתין 3 חודשים מהיום בו שלחת את קורות החיים שלך עד ליום שבו מתקשרים אליך לתאם ראיון ולעיתים גם אחרי ראיון (אפילו אם הגעת דרך Networking (אתה עלול להמתין מספר שבועות להמשך התהליך וההמתנה יכולה להתיש (בישראל הכל קורה יותר מהר), מצד שני בקנדה רוב החברות יטרחו לתת לך תשובה בכל מקרה, דהיינו גם אם לא תתקבל ישלחו לך Email שמודיע שלא התקבלת, נדיר שיתעלמו ממך. תצטרך הרבה סבלנות כאן. יש אנשים שטוענים שקיים כלל אצבע (אני לא יודע אם זו בדיחה או לא) שכמות החודשים שלוקח למצוא משרה מתאימה (כלומר משרה שתרצה לעבוד בה) בקנדה היא השכר המקובל עבור אותה משרה (בדולרים קנדיים) חלקי 10000, דהיינו, משרת מתכנת שמשלמת 90000 דולר לשנה שנחשבת עבורך (לצורך הדוגמה) למתאימה עבורך יקח לך 9 חודשים בקירוב למצוא ולכן אם אתה מגיע למצב בו אתה מרגיש שאתה לא לומד דברים חדשים בעבודה, לא צובר ידע נוסף או חש שאין אופן לקידום זה זמן להתחיל לחפש משרה אחרת והזמן שיקח לך למצוא משרה חדשה העונה על דרישותיך יתאים (על פי השמועה, לא בדקתי אישית) לנוסחה שציינתי.

michaelbl

New member
כמה הערות

דווקא לגבי ההודעה שלא התקבלת, מנסיון העבר מרבית החברות לא טורחות לחזור אליך, אפילו לא הגדולות. התראיינתי בבלקברי לפני 6 שנים כשהם עוד היו בתקופת הזוהר ולא התקבלתי, אבל את זה הבנתי רק כשהתקשרתי לכח אדם שם.
בקנדה בכלל כל נושא ההייטק לא מוכר במיוחד, ואם תגיד למישהו שאתה מהנדס מחשבים או תוכנה, לרוב אנשים יחשבו שאתה מתקין וינדוס או מתקן מחשבים (במיוחד לאור העובדה שלא מעט פעמים משתמשים כאן בביטוי מהנדס ובעצם מתכוונים לאיזה טכנאי). הייטק שמור כאן למהגרים ומרבית העובדים בחברות הייטק הם אסייאתים או הודים, למיט ההנהלה הבכירה או אנשי הכספים, למרות שזה גם מתקדם להיות המצב בארהב.
קנדים טהורים הולכים ללמוד מנהל עסקים ורוצים להתעסק בכסף. אלה עם הציונים הטובים יותר הולכים ללמוד ראיית חשבון או עריכת דין, וכמובן הקרים דלקרים, רפואה.
תוכנה זה לבני מהגרים

Commander Bauer

New member
הייתי מסייג את המילה "כאן" במילה "טורונטו וונקובר", משום

שאצלי יש בסביבות 70 מתכנתים, מתוך כ 230 עובדים, והרוב המוחלט, משהו כמו כולם למעט אולי 10 הם לבנים מקומיים!
&nbsp
אני מת על האפליה הזו! אין הודים, יש רק סיני אחד, קוריאני אחד ואתיופית אחת שלדעתי התקבלו כי היו טובים ורצו להראות שאין אפליה...הרבה יותר כיף לעבוד פה מחברה מלאה מהגרים הודים..

TrigATUSA

New member
מסכים חלקית

רבים מהעובדים בטכנולוגיה הם מהגרים (לא בהכרח "הודים") ויש לזה גם סיבות אחרות
&nbsp
יש חברות שמחפשות אנשים מצויינים ולא מוכנות להתפשר על איכות מביאות אותם מכל העולם לקנדה
&nbsp
רואים יותר זרים בעבודות ה"קשות" שדורשות מאמץ גדול ושעות יותר ארוכות.
ברגע שהולכים למחלקת IT של חברה ממשלתית עם תנאים וחופשות ועבודה מ 9 עד 5 פתאום מגלים לאן נעלמו כל הלבנים המקומיים..... הם פשוט הצליחו להתברג למקומות של הנוחות

TrigATUSA

New member
אגב, אם אתה יודע JAVA טוב

אמזון כרגע מגייסת בישראל למשרד בוונקובר

למעלה