חיית לילה

טרומסו

New member
חיית לילה

היונק החמוד כבר בן 5.5 חודשים. חזרתי לעבודה לפני כחודשיים, ומאז הוא אוכל, בהיעדרי, 2-3 בקבוקים (שני שאובים+ תחליף, יש ימים שמוותר על התחליף). כשאני בבית יונק בלבד, לפי דרישה.
בסוף השבוע יונק בלבד.

בשבועיים האחרונים הוא עשה קפיצה אדירה (מתהפך לכל הכיוונים, זוחל, צוחק בקול... מותק). במקביל, ההנקות התקצרו מאוד (2-3 דקות), כי דעתו מוסחת מאוד בקלות ואי אפשר להחזיר אותו לינוק. בין ההנקות (כל 3 שעות בערך) הוא רגוע ושמח. ואת החסר הוא משלים בלילות...הפך לבליין רציני. מתעורר להנקות של 40 דקות ויותר (יונק אפקטיבי לפי הרגשתי), שאחריהן הרבה פעמים עירני ועליז כאילו אמצע היום. ומ 2 בלילה פחות או יותר הנקה רצופה עד הבוקר.
גם שנות היום התחרבשו להן, כך שברור לי שהכל חלק מקפיצה התפתחותית.
אבל אני עובדת, וזה קשה!! איך משכנעים אותו לינוק יותר ביום ופחות בלילה? אני יודעת שמומלץ להניק בחדר חשוך ושקט אבל יש לו עוד אח גדול ולא ריאלי להסתגר בחדר כל אחה"צ/ ערב, לא?

ושאלה נוספת- האם אפשר כבר להמיר את בקבוק התחליף במוצקים? בינתיים אנחנו עם טעימות ספורדיות על קצה האצבע, ונרשמה התלהבות אדירה.
ואם כן, כמה נותנים? כדאי להעשיר קלורית את הפירות/ ירקות (בשקדיה/ טחינה/ שמן זית) או שעדיין מוקדם?

עונה

1. שינוי שעות השינה- צפוי יקירה
חזרת לעבודה והוא משלים לו שעות תשומי של אמא

תנסי לשמור על שגרת לילה גם כאשר הבליין מבלה , בלי אור או כמעט בלי אור, הנקה שקטה ללא שתפ שלך (את ההתפארות
מהפעלולים החדשים תשמרי לשעות היום בלבד, בלילה שחקי אותה ישנה), והנקה לפי דרישה.
אם את מרגישה שהנקה יותר מציצה מיניקה, נסי להחזיר אותו למיטתו בהוד כבוד, עד שהוא יודיע לך שהוא מוכן להמשיך לינוק.
2. הסיבה יכולה להיות גם שיניים
איך לא ואז הוא עלול להפוך אותך ל"אקמולי" שלו...שזה נחמד ויפה לחלק מהאמהות
וקשה עד בלתי נסבל לאחרות (הגיוני).
3. הנקות הערב- אכן אין מנוס מלנסות להפחית גירויים בזמן ההנקה - גם אין ברירה לפעמים כי רק כך הוא יינק יותר ובשקט.
בוודאי לא להסתגר בחדר, אלא בזמן ההנקות בלבד , לנסות (קצת) לשבת באותה הפינת ההנקה שלכם , ולהעסיק בדיוק את האח
הגדול בפעילות במקום אחר כדי שתהינה כמה דקות של יניקה . אכן מאתגר אך אפשרי (האמיני לי שאני יודעת איך זה
)
4. המרת התמל במוצקים, תנסי, אתם על הגבול של המוכנות למוצקים , אכן גם אני באופן אישי מעדיפה לתת מוצקים במקום תמל
אבל קחי בחשבון שמדובר בצעד הדרגתי, כאשר לאט כמות המוצקים תעלה ובמקביל כמות התמל תרד. אי אפשר לצפות
שבבת אחת לא תתני יותר את ההשלמה של התמל.
5. לגבי המרק - בהחלט כל מה שנראה לך להעשרת המזון נפלא. (בהנחה שאין אלרגיות ברקע)
אפשר לשים במרק- בטטה, תפוח אדמה, דלורית, - בנפרד אבוקדו, טחינה, שקדיה,.. ולקראת שישה חודשים, להוסיף בשר,קטניות "קלות" (אפונה/עדשים) וגם בהמשך - חומוס, שעועיות, ולמעשה כל ירק שעולה על דעתך, פחמימות (כמו אורז/פסטות) ..כמו כל שאר מוצרי המזון - פרט לדבש (גיל שנה) ולפיצוחים
ולאזהרות הרגילות לתינוקות.
אישית- מעדיפה לדחות חשיפה לביצים (גם ככה חלבון שהוא לא מהבריאים), ומוצרי חלב - שכן כל עוד את מניקה הוא מקבל
את כלל מוצרי החלב שהוא זקוק להם. למרות שמשרד הבריאות מאשר לחשוף בבת אחת לכל המוצקים, עדיין אני מעדיפה
לנקוט בגישה יותר עדינה ולחשוף באופן הדרגתי
&nbsp
בתאבון

טרומסו

New member
רציתי לומר לך משהו

התשובות שלך תמיד כל כך מעודדות, סבלניות ומפורטות. את לא יודעת כמה את עוזרת. אני מאמינה שכשעושים הרבה טוב, משהו מזה חוזר אלייך בחזרה. אז...תמשיכי. את נהדרת!

וחוץ מזה- שיניים זה מעניין! בימים האחרונים באמת ההנקה נהיתה קצת פחות נעימה. לא כאבים או פצעים, אבל הרגשה של תפיסה קצת חזקה מידי. קשור לשיניים? איך מתקנים תפיסה כשהוא תופס לבד כבר המון זמן?
ואגב שיניים- כשהן בוקעות צריך לצחצח בהנקות הלילה? לבן הגדול שלי (אכל מבקבוק) היינו מצחצחים עם גזה אחרי הבקבוק שלפני השינה (ואז היה ישן כל הלילה... היום נשמע לי דמיוני... יונקים כנראה באמת מתעוררים יותר...). איך עושים את זה בדיוק?

זה ממש המינימום שאני יכולה לעשות

אכן, כפי שחשבת, להקפיד על התפיסה, לשמור שיפתח פה פעור, לסייע לו (כמעט) כמו בהתחלה
עד שלפחות יתברר מהי פשר ההתרשלות ביניקה. שיפורים קטנים ושוב תוכלו להנות מיניקה אפקטיבית
&nbsp
צחצוח - אם הייתי רופאת שיניים הייתי ממליצה לך אכן לנגב לאחר ההנקות את השיניים.
אבל בגלל שאני לא
, אז..אל תעשי דבר,
כמה וכמה מחקרים שקראתי בעבר בחנו את ההבדלים בין השריית שן חלב לכמה יממות ב: מים, חלב אם, תמל וגם
ראיתי בקולה.
המצב של השיניים הקטנטנות היה מזעזע בקולה (צפוי) אך גם בתמל היה נזק משמעותי .
לא מצאו הבדלים במצב השן בהשרייה במים וחלב אם (מפתיע)
&nbsp
תצחצחי את השיניים פעמיים ביממה כמו אצל פעוטות גדולים יותר (בוקר , ערב)
ותקפידי על הגיינת הפה של היונק שלך, כי ללא שום קשר לתקופת ההנקה, מדובר בהרגלים טובים בחיים
גם לעתיד כאשר הוא יגיע לגיל 18 וכבר לא יינק יותר

&nbsp
בערבון מוגבל אספר לך שבעבר מספר אמהות סיפרו לי שכל עוד הניקות השיניים של הילדים שלהן היה מושלם
כאשר סיימו להניק, הופיעו תופעות קשות (כנראה גם עם מרכיב גנטי) של פגיעה משמעותית בשיני החלב, רקבון, חורים
אפילו סיפרה לי אמא אחת שנאלצה לעקור לילדה הקטנה את כל השיניים הקדמיות החלביות בשל רקבון חמור בשיניים
אז...נכון ההנקה יפה, אבל הרגלי החיים (לא שלו, כי אין לו בנתיים אלא זה יותר עבורנו , שיגיע אח"כ אליהם) חשובים לא פחות
פעמיים צחצוח ביום זה מה שרוב רופאי השיניים מבקשים עד היום מילדים , ובוגרים.
&nbsp
בתאבון

למעלה