חיים על הקצה

חיים על הקצה

הצצתי כמה ימים על הפורום שלכם והוא נשמע ממש אחלה. ועכשיו - יש לי שאלה שממש מעניין אותי להבין איך אתם מתמודדים איתה. לפחות חלקכם, אותם אלו שהם במגדר הסינגלס. אני בחור כבן 28 שלא נמצא פה ולא שם. קרי - לא חזרתי בשאלה אבל אני גם לא דתי ברגש. והבעיה - שכולם בטוחים שאני דתי רגיל. וכולם (חברים, עבודה, משפחה) שמחים להכיר לי בחורות דתיות קלאסיות וב"ה יש המון הצעות כי יש לי רקע ישיבתי, ואני בחור נחמד ועם תואר ראשון ועבודה וכו'... רק שנמאס לי מהמצב הגרוטסקי הזה, ועם שתי החברות האחרונות שלי כבר ממש נחנקתי מבפנים. בזמן שהן מדמיינות את הבית הכשר שאני אהיה בו האבא שלוקח את הילדים לביכ"ס ומלמד אותם תורה ודעת, אני רק דעכתי מבפנים ולא הבנתי לאיפה החיים מובילים אותי. ממש כמו סיפור עם סוף עצוב וידוע של קפקא. לא מעניין אותי לקחת את הילדים שלי לתפילה, לא מעניין אותי ללמד אותם תורה ואני די חושב שהעולם הזה הוא בלוף אחד גדול, שבמרכזו מסחרו את בורא עולם בשם ערכים שהוא בכלל לא חלם עליהם ולא דיבר עליהם. מצד שני, אין לי גם מה לחפש עם חילוניות, כי אני ממש לא מתחבר לחילוניות וגם כשכבר ניסיתי לצאת עם חילוניות זה נגמר במבוכה אחת גדולה לשני הצדדים. משום מה חילוניות, וסליחה על ההכללה, עשו עלי רושם שהן לא בקטע של לדבר ולהיפתח. הכאב שלי נשמע להן מטופש וחדרי הלב שלי הזכירו להן סרט טורקי משעמם. הן בקטע של בילויים, ואם אפשר גם בשביל להיכנס למיטה מהר. ושוב, לא הרגשתי מחובר למקום הזה. מצד שלישי, נמאס לי בגילי לשמוע את השאלה המחורבנת הזו "אתה שומר נגיעה?", כשבכלל אני מתקשה להבין איך מצפים בחברה הדתית מבחור בן 28 להיות שם. לי זה נשמע יותר זוועתי לשמור נגיעה בגיל 28. אני מרחם על בחור בן 28 שלא חווה חום אנושי בסיסי ושלא זכה לדעת אהבת בחורה מקרוב בשם ערך "נשגב" של שמירת נגיעה. אז התחלתי לבקש שיכירו לי בחורות לייטיות. וגם אז המצב לא משהו בלשון המעטה. הלייטיות של החברה הדתית אלו בחורות שרוצות לשמור נידה וכשרות, ואני גם ממש לא שם. אין לי בעיה עם בתי קפה לא כשרים ולא מתחשק לי שבועיים לא לתת חיבוק לאשתי. והמצב הזה מערער קצת את השלווה הנפשית שלי לאחרונה, ומגבר מאושר אני פתאום מוצא את עצמי קצת מבולבל ולא ברור. כבר לא יודע עם איזה בחורות אני יכול לצאת, וזה נראה כאילו יש בכל הארץ חמש בחורות שיבינו את הנפש המורכבת שלי ויקבלו אותי כמו שאני. ולך תתחיל לחפש את החמש בחורות האלו עכשיו... ולא יודע איך אני בכלל מגיע לבחורות שמתאימות לי ואיך אפשרי לפגוש בהן. טוב, תודה בכל מקרה למי שקרא, זה גם עזר לי הרבה.. :)

shhazan

New member
מר מבולבלוביץ'

אין ספק שמצב שהזכרת לעיל סבוך,מיותר,לא נעים והיה יותר טוב אחרת.. אבל מה לעשות שכך הם חייו של האדם..פתלתלים ורצופי כאבי ראש.. בכל מקרה, המצב שתיארת מורגש בליבם של כל אישה ואיש החווים את תהליך הבילבול.. סוף-אין לדבר.. תהייה בטוח שכמוך יש עוד כ"כ הרבה שמסתתרים תחת הכיפות והחצאיות.. זה לא רע..קשה-כן.. אין ספק שהבחורה האידאלית מבחינתך היא דתלשי"ת. אחת שמצד אחד מדברת על הדברים,מודעת אליהם, תמיד מביאה ערך מוסף לכל ולא הכל בא לה בפשטות ובמקריות חסרת היגיון. ומצד שני כן תצא,תבלה,תהנה,לא תשמור על המסגרת יציאות הבנאלית של בית הקפה הכשר היחיד בגבעתיים, ועם זאת לא במופקרות..(או שעם קצת..אבל לא יתר על המידה...) לדעתי כדאי לך להתקרב לחוג הדתלש"ים..דרך חברים של וכו'.. פשוט לא יהייה בשום מצב..אז..ב ה צ ל ח ה..

למעלה